[Druga proba] Makedonija: Kaliopin vrisak odjekuje Globenom

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Svoju drugu probu danas imala je i najveća balkanska glazbena zvijezda na ovogodišnjem Eurosongu Kaliopi. Za ovu probu pjevačica je nosila crnu haljinu s bijelim detaljima, a pozadinom su većinom dominirale crna, bijela i crvena boja. S njene desne strane bit će četiri prateća vokala, dok se s lijeve strane nalazi bubnjar. Kolege pišu kako se osjeti da se Kaliopi štedjela pri interpretaciji viših tonova u pjesmi, iako su svi svjesni da ona vrlo lagano može da izvede te tonove. No, Kaliopi nije poštedjela nikog vriska na kraju pjesme, zbog kojeg je svi pamte i od prošlog puta.

Od Kaliopinog nastupa prije četiri godine u finalu Eurosonga, makedonski predstavnici nisu uspijevali ići njenim stopama, a najbliža finalu bila je Tijana Dapčević koja je prije dvije godine bila 13. u svom polufinalu.

EBU
EBU
EBU
EBU
EBU

Komentara 8

 1. Prekrasan glas stoji, ali koji je njezin povod ponovnog i tako brzog povratka na Eurosong. Zar Makedonija nema nista novo za ponuditi? Pjesma je cak prosjecna i za Eurosong.

 2. Od Kaliopi do Kaliopi, ne može Makedonija bez nje očito do finala 🙂 Šalu na stranu, vokalno odlična i zaslužuje finale, a u njemu sve iznad 20. mjesta je uspjeh

 3. Jedini promašaj je ovaj bubnjar. Koji će on đavo tu … ma nepotrebno . Bolje da je imala jedan inovativan i originalan art nastup kao što ima Hovi ove godine. To bi pesmu tek onda podiglo itekako.
  Sve ostalo popravljeno , i jako je dobro što nema one grafike sa prve probe.Ono je bio užas..neki ramovi za slike … grozno.
  Ovde sad vlada jedan savršeni sklad i mirnoća ona tiha prijatna mirnoća ..savršen minimanilizam u nastupu . Sve je skladno .Kaliopi vokalno briljira . Žiri ponajpre bi trebao ovo da izbaci u top 10 polufinala. Tome se i nadam baš kao i prošli put.
  Srbija će podržati ovu veliku umetnicu u pf i žiri i narod u mnogome. Srećno Kaliopi .
  Nismo svi bogati da imamo da plaćamo preskupe nastupe i holograme, al bar znamo da pevamo i napravimo nastupe i atmosferu .

 4. @endlessly
  Istina, ali samo kod Kaliopi vidim tu lakoću svladavanja svih noti, kao da se ni najmanje ne trudi. Zbog toga mi je najbolja. 🙂

 5. Vidi se da je pod svaku cijenu htjela ubaciti taj vrisak pa meni nekako ne pristaje tako na kraju. Mozda bih ga ja stavio negdje drugo u pjesmi jer poenta tog tihog kraja je da vrati stanje kao na pocetku tiho, sto djeluje efektno. Ne znam, mozda je to samo prvi utisak.

 6. Vrlo vjerojatno će ovo biti vokalno najbolji nastup na Eurosongu. Nadam se drugom slušanju pjesme i dobrom plasmanu, iako je realno za očekivati lošiji plasman od 2012.

Odgovori