Dva grada ostala u utrci za Eurosong 2020.

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Thomas Hanses

Vijest koju smo prenijeli u petak, obistinila se danas u poslijepodnevnim satima. Europska radiotelevizijska unija objavila je kako je popis mogućih domaćina Eurosonga 2020. smanjen na dva imena. To su Rotterdam s dvoranom Ahoy RotterdamMaastricht s Maastriškim kongresno-izložbenim centrom. Ovim činom iz daljnje utrke ispali su Arnhem, ‘s-HertogenboschUtrecht.

Prema mišljenju producentskog tima Eurosonga 2020., ova dva grada predala su najsnažnije kandidacijske knjige, u kojima je podrobno opisano kako će organizirati sam televizijski šou, kao i popratna događanja kao što su Eurovillage, Euroclub ceremoniju otvorenja. Također, oni su dali podatke o točnom broju dostupnog smještaja i financijsko stanje doprinosa natjecanju.

– Svi gradovi i objekti su uložili puno truda u svoje kandidature. Bili smo impresionirani svim prijedlozima i želimo se zahvaliti svim uključenima dosad za svoj pozitivan trud i privrženost. Uvjereni smo da Maastricht i Rotterdam nude sve što tražimo od domaćina – izjavio je glavni producent Eurosonga 2020. Sieste Bakker, te izrazio nadu kako će ostali gradovi zadržati svoj entuzijazam za Eurosong u idućim mjesecima.

Idući tjedan, komisija koju čine predstavnici producentskog tima Eurosonga 2020. i EBU-a posjetit će prijavljene objekte.

Koji grad preferirate kao domaćina Eurosonga 2020.?

Loading ... Loading ...

Komentara 6

  1. Dosadili su sa ovim gradovima vise. Pokusavaju da naprave tenzije da ne ispadne da esc sezona traje samo jedan mjesec. Namjerno bih volio da to bude mastriht sada jer je roterdam izvikan.

  2. Ako Rotterdam ne bude domacin otkazujem plan za ic na Eurosong 2020 i otic cu nekad 2020 van ESC termina u Amsterdam! 😋😋😋 Maastricht je u pm i nema ni normalnu arenu!

  3. Iako mi je Arnhem bio gl. favorit za dobijanje domacinstva nisam iznenađen. Kada sam saznao da GelreDome uopste nema sobu za press konferencije kao i ostale dodatne sobe za garderobu onda sam bio gotovo i siguran da Arnhem nece biti grad domacin. Svi smo skoro sigurni da je Roterdam grad domacin, ne znam zasto cekati do polovine augusta 😏

Odgovori