EBU: Četiri nova člana u referentnoj grupi – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

EBU: Četiri nova člana u referentnoj grupi

  2 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Organizacija Eurosonga jedan je od najvažnijih zadataka EBU-a (European Broadcasting Union), stoga ni ne čudi da samo najiskusnija imena imaju priliku postati članovi nekog od njihovih organizacijskih tijela. Jedno od takvih tijela je i Referentna grupa, kojoj su se nedavno pridružila i četiri nova člana.

Referentna grupa sastoji se od deset članova, od kojih šest čine muškarci a četiri žene. Glavne zadaće tijela uključuju odobrenje razvoja formata i izmjena pravila, osiguranje financiranja, moderniziranje  i podizanje svijesti o Eurosongu te nadgledanje godišnje pripreme radiotelevizije koja je domaćin narednog Eurosonga. Referentnu skupinu čine predsjednik, tri člana koje biraju šefovi delegacija, dva izvršna producenta iz prethodnih zemalja domaćina, kao i izvršni producent trenutnog domaćina. Izvršni nadzornik EBU-ovog izbora za pjesmu Eurosonga također je član referentne skupine. Referentna grupa može pozvati do dva dodatna stručnjaka da se pridruže grupi.

Novi članovi

Referentnoj grupi ove godine su se pridružili Ayala Misrachi ( KAN/Izrael), Reto Peritz (SRF/Švicarska), Yuval Cohen (kreativni direktor Eurosonga 2019/Izrael) i Inge van de Weerd (AVROTROS-NOS-NPO/ Nizozemska). Oni će zamijeniti bivše članove Emilie Sickinghe (AVROTROS/ Nizozemska), Jan Lagermand Lundme (DR/Danska) i Zivit Davidovitch (KAN/Izrael).

EBU
EBU

Trenutna referentna skupina uključuje šefove delegacija iz Švicarske, Slovenije, Italije i Portugala, a obično se sastaje šest puta godišnje. Posljednji put sastali su se ovog tjedna u Rimu za vrijeme Eurovizijske radionice kako bi nadzirala tekuće pripreme za Eurosong 2020.

Trenutnu postavu referentne grupe čine:

  • Ayala Mizrachi, KAN (Izrael)
  • Carla Bugalho, RTP (Portugal)
  • Inge van de Weerd, NOS (Nizozemska)
  • Rachel Ashdown, BBC (UK)
  • Nicola Caligiore, RAI (Italija)
  • Reto Peritz, SRF (Švicarska)
  • Aleksander Radic, RTV (Slovenija)
  • Yuval Cohen, (Izrael)
  • Jon Ola Sand, EBU (Švicarska)
7
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?