Ekskluzivno: HRT potvrdio nastup na Eurosongu 2017.

Podijeli na Facebook Twitter

Dugo vremena nije se čulo ništa od Hrvatske radiotelevizije u vezi nastupa na Eurosongu 2017. u Kijevu. Stoga se uvijek razveselimo kada napokon čujemo željeni odgovor.

U e-mailu kojeg je dobila naša redakcija, HRT je i službeno potvrdio nastup na narednom izdanju Eurosonga!

– Obavješćujemo Vas da je Hrvatska radiotelevizija potvrdila sudjelovanje hrvatskoga predstavnika na 62. Eurosongu u ukrajinskome gradu Kijevu. Nije donesena urednička odluka o tome na koji način će se izabrati pjesma koja će predstavljati Hrvatsku. Čim odluka bude donesena pravodobno ćemo Vas obavijestiti – stoji u mailu.

Hrvatska je debitirala još davne 1993. godine u Millstreetu, a u dva navrata (1996. i 1999.) je ostvarila najbolji plasman – 4.  mjesto. Nakon dva izdanja izostanka HRT se vratio na natjecanje u Stockholmu, gdje je Nina Kraljić osvojila 23. mjesto u finalu.

Hrvatska 2017. – forum

Komentara 10

  1. Ako HRT i 2017. ponovo misli prodavati istu izlizanu priču “ograničen nam je budžet pa nemamo novaca za scenski nastup”, bolje im je da se nisu ni prijavili. Takav pristup je odmah u startu osuđen na propast bez obzira na dobru pjesmu, izvođača i autore. Nina Kraljić je pravi dokaz za to.

  2. Sve bi bilo ok, samo ne Dora. Najvise iz razloga sto ne znamo odabrat dobru pjesmu, a i na glasu je ko ‘najsiromasnije nacionalno finale u Europi’. Plus, sumnjam da ce zvat i strane autore. Sve sto se zna je da pjesma nece bit birana istim nacinom kao i prosle godine.

  3. Cudno je to sto su ovako rano objavili, tko zna mozda se bas spremaju za dogodine. Samo se nadam da nece poslat Ruzu Janjis jer ona nije netko tko bi prosao u finale. Tamo treba poslat nekog pjevaca koji moze napravit show i provest nas u finale. A tu treba i dobra pjesma

  4. Mogli bi poslati Damira Kedzu, Vandu Winter, Coloniu, 2Cellos, Franku Batelic…..

  5. Super, super… HRT je rano donio odluku. Očito se pripremaju detaljno za sljedeću godinu.. Mislim da će HRT napraviti nekakvo natjecanje. Pošto su odustali od The Voice, a rečeno je da će ići nekakvo muzičko natjecanje.. Po mom mišljenju to će biti nacionalno natjecanje za predstavnika Hrvatske na ESC-u.. Isto tako se i Hrvatsko društvo skladatelja ponudilo za suradnju sa HRT-om kako bi što bolje predstavili našu zemlju…

  6. Okrenuo sam se ka hrvatskoj granici i aplauzirao ?????
    Sa srećom ?
    Sad čekati potvrdu RTS-a i sanjati potvrdu BHRT-a ? Za šta ja plaćam RTV pretplatu?! ?

Odgovori