Ekskluzivno – pogledajte spot za akustičnu verziju “My Friend”

Podijeli na Facebook Twitter
Damjan Fiket

Točno dva tjedna preostala su do odlaska hrvatske delegacije na 62. Eurosong koji će se održati u ukrajinskome glavnome gradu Kijevu, a Hrvatsku predstavljat će Jacques Houdek pjesmom My Friend. Dana 4. travnja kreativni je tim hrvatskoga predstavnika objavio službeni videospot koji je svojom emotivnom pričom pobudio veliko zanimanje eurovizijske publike, a danas je javnosti predstavljena akustična verzija naše eurovizijske pjesme, kao i pripadajući videozapis koji nosi posebnu priču.

– Sretan sam što smo danas publici predstavili i akustičnu verziju pjesme My Friend koja stvara jednu posebnu atmosferu, obogaćuje cijeli koncept i donosi novi doživljaj pjesme. Producenti Siniša Reljić i Tony Malm odradili su sjajan posao – ovim im se putem zahvaljujem na golemu trudu i znanju koje su uložili i u ovu verziju koja mi je posebno draga i vjerujem da će se svidjeti publici. Također, želio bih pohvaliti cijeli tim glazbenika koji je utkao svoj talent u ovu snimku, a to su Antun Stašić na violini, Neven Šverko na violončelu, Goran Kovačić na pianu, Ivan Škunca na akustičnoj gitari, Robert Vrbančić na bas gitari i Danijel Kranjec na kahonu – istaknuo je Houdek.

Katja Restović, priznata i uspješna redateljica kojoj je Jacques povjerio režiju službenoga videospota, tijekom snimanja došla je do ideje kako bi i akustična verzija pjesme trebala imati svoj videozapis, i to inspirirana autentičnom pričom jednoga od protagonista spota My Friend – Bude Jusića, kreativnog mladog čovjeka kojeg to što ne čuje nije spriječilo da se bavi fotografijom i modelingom, da pleše, širi svijest o znakovnome jeziku te živi punim plućima.

– Svaki umjetnički rad sa Jacquesom Houdekom za mene je vrlo inspirativan i sveobuhvatan, pa tako i ovaj projekt. Inspiracija za videozapis s Budom Jusićem na znakovnome jeziku, u vrlo jednostavnoj i čistoj formi, kao posebna dodana vrijednost videoprezentaciji My Friend – bila je trenutna, što se meni često događa. Pomislila sam kako jedna tako karizmatična i talentirana osoba kao Budo, može iznijeti i prenijeti poruku pjesme čak i onim ljudima koji ne čuju tu snažnu i duboku poruku koju ova pjesma nosi u sebi. Iznimno mi je drago što su Jacques i njegov menadžer Mihovil imali povjerenja u mene, prepoznali nove mogućnosti i prepustili meni i mom ROSE-ART timu da odradimo to na svoj način – zadovoljno je izjavila Restović.

HRT Press

Dobrota, ljubav, prijateljstvo – to su naši univerzalni jezici! Naše različitosti upravo nas u tim istinskim vrijednostima spajaju i čine svijet ljepšim mjestom te potvrđuju da je život čudo i da se to čudo događa baš svaki dan. Presretan sam što akustičnu verziju prati ovaj fantastičan videozapis koji i onima koji ne čuju omogućuje da dožive snažnu poruku pjesme i u tome vidim još jedno čudo koje pobuđuje velike emocije – naš novi prijatelj Budo znakovnim je jezikom omogućio i gluhim osobama da dožive priču pjesme, a dodatno smo stihove preveli i na naš hrvatski jezik te stavili podnaslove koji će pomoći u shvaćanju poruke pjesme – dodao je Jacques koji sa svojim timom marljivo radi na pripremi eurovizijskoga nastupa i nestrpljivo očekuje polazak u Kijev na 62. natjecanje za pjesmu Eurovizije čiji je ovogodišnji slogan ‘Slavimo različitost’.

Komentara 16

 1. Bas je lijepo sto se Žak trudi i pokušava nešto napraviti ove godine 😃 , ja bi naprimjer prevodioca stavio i u LIVE tako bi Žak dobio dosta glasova 😅 , sljedeće godine bilo bi pamentno da HRT pošalje Coloniu … ( nešto tipa Bugarske prošle godine )
  #BeMyFriend

 2. @punktelosdurchdienacht Nadajmo se da to NE NAPRAVI, jer svi znamo kako je taj Miss Universe trash i da im sound check nije dobar uopće. Evo sjetite se Nine Kraljić prošle godine, napravila budalu od sebe.

 3. @johnny
  Da, apsurdno mi je što ne daje prednost najbitnijoj verziji, onoj uživo.
  Nadam se da će je ipak predstaviti 28.4. na HRT 2 kada nastupa na izboru za Miss Universe Hrvatske. To je svega par dana prije odlaska u Kijev.

 4. Jos jednom pohvale ovogodisnjoj Hrvatskoj ekipi a posebno Zaku koji se ophodi prema Eurosongu jako profesionalno, svaka cast! Spot dobar, verzija jos bolja. Sretno Hrvatskoj za koju ce glasati mnogi Bosanci u dijaspori, pogotovo jer ove godine ne nastupa BIH pa onda uduplat cemo te glasove 🙂

 5. Odlična stvar.. sama akustična verzija nema mi neke prevelike razlike u odnosu na original, ali je spot zato jako lijepo urađen.. Budo je stvarno ovo fantastično i ”glumački” odradio.. svaka čast!

 6. prekrasno 🙂
  sviđa mi se trud koji Žak ulaže u Eurosong. Nadam se da će mu se taj trud isplatiti i da će se uspjeti plasirati u finale 🙂

Odgovori