Elektronika na finski način: Darude putuje u Tel Aviv

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Anton Sucksdorff

Nakon nešto mirna četiri mjeseca, počinje eurovizijska ekstravaganza u Finskoj. Na današnjoj konferenciji za novinare, finska državna televizija YLE predstavila je svog natjecatelja na Eurosongu 2019. u Tel Avivu. Prije 20 godina osvojio je svijet s pjesmom Sandstorm, a sada će DJ Darude imati čast da predstavlja Finsku na najvećem glazbenom natjecanju. Njemu će se na sceni pridružiti pjevač Sebastian Rejman.

Kako je izjavio na konferenciji za novinare, isprva nije htio prihvatiti YLE-ovu ponudu, jer je htio da to bude s njegovim dosadašnjim suradnicima. Nadalje, za pjesme koje će izvesti na Uuden Musiikin Kilpailu je izjavio kako možemo očekivati klupsku glazbu na ovogodišnjem Eurosongu i da će jedna biti “o ljubavi”.

Odabir pjesme

Netom prije početka konferencije za novinare, YLE je objavio detalje vezane za izbor pjesme. Kako je opisano, format ostaje isti kao i prethodne godine – jedan izvođač, s tri pjesme (koje će biti predstavljene 8., 15. i 22. veljače), a u finalu 2. ožujka međunarodni žiri i publika će izabrati najbolju za Tel Aviv.

Komentara 9

 1. Ovo je nešto za moju generaciju hehe. Sviđa mi se.

  Ali ne znam. Mislim da dJevi nisu baš omiljeni na Eurosongu. Sjetiti se dj bobe koji je puno poznatiji od ovog pa je ispao.

 2. OmG!!!
  Koliko smo samo slusali sandstorm još pre hrista… 😍

 3. O. O
  Nadam se da je super pjesma, novi Sandstorm XD
  Žao mi je što ne ide Mikael Saari 🙁

 4. Finci XD sta reći haha…očito se ove godine svi bore da uzmu Izraelu titulu i to na sve načine kojih se sjete XD ovo će bit dobar meme

 5. Ili će biti među najboljima i boriti se za pobjedu ili će biti najveće smeće i propasti u polufinalu. Sredine nema.

Odgovori