Eleni donira novce za žrtve požara u Grčkoj

Podijeli na Facebook Twitter

Ovih dana Grčku su pogodili stravični požari u kojima je, prema posljednjim podacima, poginulo preko 80 osoba, a čak 150 osoba se smatra nestalima. Grčke vlasti mole ostale europske zemlje da im pomognu u ovim trenucima, koji izvlače ljudskost i od onih od kojih se ne očekuje.

Na svom profilu na Instagramu (ako se pogledaju njezini Instastoryji koji se brišu nakon 24 sata), ovogodišnja ciparska predstavnica Eleni Foureira objavila je kako će novac od svoja tri posljednje održana koncerta dati za žrtve požara u Grčkoj.

“Najmanje što mogu učiniti”

– Najteži trenuci Grčke uhvatili su me dok sam izvan zemlje. No moje misli i srce su uz ljude koji se trenutno suočavaju s velikim ispitom. Najmanje što ja mogu učiniti jest to da se molim za te ljude i da im zajedno sa svojim partnerima proslijedim sav novac zarađen od posljednja tri koncerta – objavila je Foureira na Instastoryjima.

Europska turneja

Rođena u albanskom Fieru kao Entela Fureraj, Eleni se doselila u Grčku kao desetogodišnjakinja kad je u Albaniji izbio građanski rat. Ipak, od 2007. godine razvija svoju glazbenu karijeru, prvo kroz trio Mystique, a zatim i solističku. Nakon što je dvije godine zaredom odbijena od strane grčke televizije ERT za Eurosong, Eleni je odlučila prihvatiti ponudu Alexa Papaconstantinoua da za Cipar otpjeva pjesmu naziva Fuego. Rezultat? Drugo mjesto, najbolji ciparski plasman ikad i ugovor sa kućom Sony Music.

Trenutno se nalazi na europskoj turneji, čije datume možete pogledati ispod:

Komentara 6

  1. Divna osoba.
    I nasu državu je prošle godine uhvatio požar pa i mi moramo pomoći Grcima.
    #prayforGreece

Odgovori