ESCradio: Mikolas Josef nagrađen u dvije kategorije

Podijeli na Facebook Twitter
Source: Twitter @ESCRadio1

U godišnjem izboru ESCradija pobjedu u dvije kategorije za najboljeg muškog izvođača i najbolju pjesmu ovogodišnjeg Eurosonga odnio je češki predstavnik Mikolas Josef i njegova skladba Lie To Me.

Mikolas je pobjedu u kategoriji najbolji muški izvođač odnio s 33.43 posto glasova, dok se na drugom mjestu s više od deset posto manje glasova našao Austrijanac Cesár Sampson. Na trećem mjestu završio je njemački predstavnik Michael Schulte. Kada je riječ o izboru za najbolju pjesmu Lie To Me sakupila je 25.21 posto glasova, dok se Fuego našao da drugom mjestu s 22.98 posto, dok je pobjednička Toy završila na trećem mjestu. Ovo je prvi put da je neki češki predstavnik dobio nagradu, dok je sedmi put da pobjednička pjesma Eurosonga nije i pobjednička ovog glasovanja.

ESCradio.com

Glasovima slušatelja ovog jednistvenog radija u kategoriji najbolji ženski izvođač pobjedu je odnijela ciparska predstavnica Eleni Fuereira s 24.84 posto glasova, na drugom mjestu našla se pobjednica ovogodišnje Pjesme Eurovizije Netta, dok je teća bila Litavka Ieva Zasimauskaite.

U kategoriji najbolja grupa na prvom mjestu s najviše glasova našli su se francuski predstavnici Madame Monsieur, dok su ih drugom mjestu ispratili bugarski predstavnici grupa Equinox.

Glasovanje je trajalo tjedan dana od 2. do 10. lipnja, a nagrade u ove četiri kategorije dodjeljuju se od 2006. godine.

Komentara 1

Odgovori