Estonci u problemima zbog Elinine haljine

Podijeli na Facebook Twitter
Kairit Leibold/ERR

Iako im kladionice predviđaju borbu za pobjedu na ovogodišnjem Eurosongu, Estonci su ovih dana na pravim mukama, a razlog je fantastična haljina s video projekcijama koju je tijekom natjecanja u estonskom nacionalnom finalu nosila njihova ovogodišnja predstavnica Elina Nechayeva. Naime, estonska državna televizija (ERR) je objavila kako neće biti u mogućnosti financirati pripremu i korištenje “video haljine”, što je preraslo u pravi mali skandal u ovoj baltičkoj zemlji.

Elina će u Lisabonu pjevati pjesmu La Forza, a osim impozantnim vokalnim bravurama pozornost gledatelja i kladionica privukla je i sjajno osmišljenim nastupom. No, u Lisabonu bi mogla ostati bez njega, s obzirom da ERR nema potrebnih 65.000 eura koliko bi ih koštala Elinina haljina. Mat Normet, šef estonske delegacije na Eurosongu, intenzivno razgovara s brojnim političkim i gospodarstvenim imenima u Estoniji u pokušaju da ipak pronađe sponzora koji je spreman platiti ovaj iznos.

“Već dugo vremena jedna estonska pjesma nije privukla ovoliko pozornosti i dobila ovoliko pohvala kao što je La Forza. Elina je sjajna reklama za cijelu Estoniju i za sve nas”, izjavio je Normet za ERR.

Na istom tonu bila je i sama Elina Nechayeva koja je u razgovoru za estonske medije iskazala svoje razočarenje što se, umjesto o pripremama i pjesmi, mora brinuti o haljini.

“Ipak, nadam se da će sve na kraju dobro završiti i da ćemo uspjeti izvući najbolji mogući ishod”, rekla je Nechayeva koja će, s haljinom ili bez nje, prvo nastupiti u prvom polufinalu, 8. svibnja, a onda vjerovatno i u finalu 12. svibnja, gdje će se, prema očekivanjima kladionica, boriti za trijumf na ovogodišnjem Eurosongu.

Komentara 21

 1. Smijesno mi je za cuti da je Estoniji problem nabaviti 65 tisuca… Estonija je najbogatija balticka drzava, jedna od najrazvijenijih postkomunistickih drzava i sad je problem ta sica?

 2. Kako je meni ova žena prelijepa 😮 i pjesma je odlična, glazba pogotovo
  Žao mi je ako neće moći priuštiti haljinu :/

 3. Mislim da ce ovo zvucati jako bezobrazno od mene haha ali bilo bi mi tako drago da ne skupe novac za haljinu i da Netti ne dozvole da ima luper.. 😀 Ovo je bilo bezobrazno hahaha

 4. Moji favoriti ove godine. Nadam se da ce jpak skupiti sredstva za onakav scenski nastup. Moj glas svakako ide njima.

 5. Auuuu problema…. Zanimljivo danas sam na tisku na naslovnici nekog magazina (nemam pojma kojeg, nisam gledao) vidio da piše:”Franka na rudu živčanog sloma zbog Eurosonga”. Što sve babe tračare neće napisati da im se poveća čitanost…

 6. Meni je Estonija top1.
  Uzevši pjesmu i nastup-definitivno zaslužuju pobjedu.
  Bez haljine-ne znam. Sretno ime.

 7. @wannabe Hahaha pun si zanimljivosti i slučajnosti. Evo još jedna….i te godine je bio Mihaljević autor….hoće li sad bit obrnuto? Kao autsajder u finale?

 8. Nevezano za članak. Je li tko primjetio da je 6 pjesama iz 1. Polufinala u topu 10 kladionica. Mislim da je slično tome bilo 2010. Godine i te godine su dvi zemlje iz top 10 kladionica ispale(Hrvatska i Švedska). Slučajnosti- i te godine nije bilo LED ekrana. Što bi moglo značiti da ćemo se sa nekim favoritom možda oprostiti. Ništa to nije sigurno, al ja nekako mislim da ako se to dogodi da će to biti Češka.

 9. Ne sumnjam da imaju zamjesnsku ideju za nastup. Naravno da je pjesma dovoljna i sama za sebe, ali ipak je ovo i TV događaj. Ipak haljina nije esencijalni dio kompozicije, ali bilo bi lijepo da Elina ostvari svoju viziju nastupa. Da li je već viđeno, na Evroviziji je bitno jedino ako ste pobjednik, a i tada rijetko, tako da ova Moldavija, Azerbejdžan i slična poređenja i nemaju nekakve pretjerane logike.

Odgovori