Eurosong 2012. – Youtube: Brojke prelaze milijun

Podijeli na Facebook Twitter

Odlučili smo ‘prošetati’ kroz Youtube i pogledati koliko pogleda ima koja zemlja.

Početak je trećeg mjeseca, a 25 zemlja je do sada predstavilo pjesmu i izvođača za ovogodišnji Eurosong. U današnje doba slušanost i popularnost pjesme se često mjeri preko stranice Youtube. Donosimo vam pregled pet pjesama s najvećim brojem pogleda.

1. TurskaCan Bonomo – Love Me Back (2,237,739)

Turska je predstavnika za ovogodišnji Eurosong odabrala interno. Can Bonomo 24-godišnji je pjevač koji je prošle godine izdao prvi album. Nakon ne prolaska u finale prošle godine Turci se odlučuju vratiti dobrom starom melosu koji bi im ove godine prema brojkama video pregleda trebao donijeti uspjeh. Video koji broji najviše pogleda jest onaj s preko 2 milijuna, nakon njega slijedi vidio s preko milijun pogleda, a i ostala videa pjesme također imaju vrlo visoku gledanost u roku od samo tjedan dana.

2. ItalijaNina Zilli – Per sempre (769,658)

Kao i prošle godine predstavnika za Eurosong Italija je odabrala preko najpopularnijeg festivala Sanrema. Posebno odabrani žiri odlučio je kako će u Bakuu putovati mlada Nina Zilli s pjesmom ‘Per sempre’. Nina je do sada izdala 2 albuma, ima 32 godine, a na kojem će jeziku pjevati u Bakuu još nije poznato. U roku od dva tjedna Nina je skupila preko 700 000 pogleda na jednom, a na drugom videu više od pola milijuna.

3. CiparIvi Adamou – La La Love (691,773)

Prošle godine nacionalna televizija Cipra objavila je kako će ovu malu otočnu zemlju u Azerbajdžanu predstavljati Ivi Adamou. 18-godišnja Ivi u nacionalnom finalu je pjevala tri pjesme, a gledatelji i žiri odlučili su kako najbolja ‘La La Love’. Ivi je do sada izdala jedan album, a kladionice joj predviđaju dobar plasman.

4. MađarskaCompact Disco – Sound of our hearts (506,349)

Na četvrtom mjestu slušanosti nalaze se naši susjedi Mađari s više od pola milijuna pregleda. Ova grupa na mađarskoj glazbenoj sceni je prisutna od 2008., broji četiri člana, a do sada su izdali dva albuma. Osvojili su brojne nagrade poput one za najbolji album i najboljeg izvođača u Mađarskoj.

5. HrvatskaNina Badrić – Nebo (486,077)

Ove godine HRT prvi put interno bira izvođača i pjesmu za Eurosong. Nakon dugog perioda bez ikakvih informacija u siječnju doznajemo kako će nas u Bakuu predstavljati jedna od najpopularnijih pjevačica u Hrvatskoj i regiji, Nina Badrić. Nina je rođena u Zagrebu 1972. godine, a na sceni je prisutna od 1995. Do sada je izdala sedam albuma, a na ovogodišnjem Eurosongu će pjevati naslovnu pjesmu s posljednjeg albuma ‘Nebo’. Hoće li Nina u Bakuu pjevati na engleskom ovisi o tekstu na kojem se trenutno radi. Ukoliko tekst ne bude jednako jak kao i na hrvatskom, Nina će pjevati na našem jeziku.

I da napomenemo, ove broje nisu mjerilo za uspjeh niti ovim brojkama pokazujemo kako će tko proći! Ovo je samo broj pregleda pjesama na stranici Youtube, NIŠTA VIŠE!

Odgovori