Eurosong 2017. “slavi različitosti”

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Dan prije ždrijebanja 37 zemalja u polufinala, ukrajinska televizija NPTU i Europska radiotelevizijska unija (EBU) objavili su službeni logo i slogan Eurosonga 2017. Od 9. do 13. svibnja najveće svjetsko glazbeno natjecanje će nastupati pod sloganom Celebrate diversity (slavljenje različitosti), dok je logo dizajniran po uzoru na Namysto, tradicionalnu ukrajinsku ogrlicu od koralja. Inače, Namysto je Ukrajincima protektivni amulet i simbol ljepote i zdravlja.

– Logo pametno kombinira tradicionalne i moderne elemente, reflektirajući ukrajinsko društvo i glavni lajtmotiv Eurosonga 2017. u Kijevu. Drago nam je da su dvije najbolje ukrajinske kreativne agencije Republique Banda ujedinile kako bi proizvele slogan i dizajn – izjavila je jedna od izvršnih producenata Eurosonga 2017. Viktorija Romanova.

– Ove godine izvođači iz preko 40 zemalja doći će u Kijev i svojom glazbom i kulturom pridonijeti šouu, a mi ćemo dodati naš jedinstveni ukrajinski začin, te ćemo tako zajedno slaviti Različitosti i sjajan i nezaboravan Eurosong 2017. – izjavio je njezin kolega Oleksandr Harebin.

Koristeći Namysto kao bazu za logo, dizajnerske agencije su koristile jedan tradicionalni motiv i modernizirale ga jakim bojama i snažnim šarama. Svaka perla na ogrlici ima jedinstveni dizajn i oblik da simboliziraju poruku koja rezonira kroz Eurosong; da su svi jedinstveni i upleteni u zajedničkoj ljubavi prema glazbi, kako piše portal eurovision.tv.

– Ideja slavljenja različitosti građena je na prošlogodišnjem sloganu Come Together i srce je eurovizijskih vrijednosti: sve uključuje i sve zemlje diljem Europe, i okolo, ujedinjuju se zajedno kako bi proslavili zajednički razlog i naše jedinstvene razlike, kao i sjajnu glazbu – izjavio je izvršni producent Eurosonga Jon Ola Sand, te  dodao: – Inkorporiranje ovog prekrasnog loga punog značenja, te baziranog na tradicionalnom amuletu, ne daje nam samo dašak povijesti, nego i moderni izgled i osjećaj. Kako produkcija raste sa ovim temama, mi se itekako veselimo što ćemo vidjeti u svibnju.

Podsjetimo, sutra u 11:00 sati prema našem vremenu, održat će se ždrijeb za polufinala Eurosonga 2017.

Eurosong 2017. – opća diskusija

Komentara 27

 1. Slogan: dosada ziva. Logo: crveno-crno! ccc… Ima li u Ukrajini kreativnih ljudi?! Tesko ce neko osmisliti bolji slogan i logo od onog iz 2008. godine, kad se ovo Muzicko/glazbeno takmicenje/natjecanje odrzavalo u Beogradu. Violinski kljuc, sound… itd. Muzika je bitna na muzickom takmicenju, ili bi trebala biti, a ne sexualna orijentacija ili razlicitosti kojekakve. Ali, naravno, postujem i tudje stavove.Ma najzad, briga me za logo i slogane, pustite nam muziku!

 2. Slabo će Eurosong slaviti različitosti ako opet preko 80% pjesama bude na engleskom.

 3. Po meni, najbolji slogani su bili 2007. “True Fantasy” (Istinita fantazija) i 2010. “Share the Moment” (Podijeli trenutak), kad se već raspravlja o sloganima. To je uglavnom osobno mišljenje koji je slogan najbolji. Meni se najviše sviđaju oni iz 2007. i 2010., a nekome je možda najbolji npr. iz 2013. “We Are One” (Mi smo jedno).

 4. Neki od najboljih slogana i loga su bili u Njemačkoj ( feel your heart beat), Azerbejdzan (light your fire), Svedska (come together)…

 5. Ljudi do vas je ako vam je u glavi samo gay zajednica kad pročitate ovaj slogan. Različitost jezika, kultura i tradicija, naroda, religija..

 6. @blink Kako si siguran u to? Za Zakijem sumnjam da bi bila avecina prezadovoljna. Ja bi bio najsretniji da ide onaj malecki Alen Djuras. 😊😊😊

 7. Logo mi se svida ali nekako mi je prosli bia lipsi…ne znan.
  Ali slogan me odma asocira na gay zajednicu. To mi vec lagano ide na zivce jer umjesto da se bave glazbom oni samo trube o lgbtq zajednici

 8. Logo mi se sviđa jer je spoj tradicije i modernog, a što se tiče slogana, svjesni smo da je Europa u lošem stanju i sve dok se bude “zveckalo” oružjem slogani će biti ove vrste!

 9. Surova je realnost, da je ovako izlizan slogan nužan nakon toliko godina.
  Takođ

  Vujaklija, Milan, Leksikon stranih reči i izraza, Prosveta, Beograd, 1980, str. 219

 10. ….njah….rijetki su slučajevi da mi se na prvu svide logo-i, barem je to do sada bilo, a očito je tako i ovaj put…..što se tiče slogana….njah njah….dosadili su s tim frazama…

 11. Daria Kinzer ce nastupat ko specijalna gosca u finalu sa himnom Saaaladbreejd..

  Logo je zanimljiv, slogan izlizan, prva asocijacija mi je bila gay stuff, stvarno dokle vise??

 12. Adekvatan slogan u vremenu kada u europi jacaju ideje iskljucivosti i mrznje..
  Logo isto zanimljiv i originalan 😀

 13. PATETIKA , NON STOP muljaju i slave istu stvar . .. dokle više..
  ma zar je moguće da ovaj đerdan nije završio u duginim bojama , ha haaaaaaaaaaaaaaaaa baš baš čudno .. nema šta, propust vrliki 🙂 tebali su ovu poruku ogoliti do kraja , pošto se aludira prvenstveno na to ! ko ih ne zna skupo bi ih platio.

  Već vidim Verku Serdočku sa ovim đerdanom oko vrata u balskoj haljini kako paje pod u grin rumu 🙂

  uzgred
  ja mislim da se u hrvatskom jeziku ne koristi srpska varijanta reči različitost nego raznolikost ..
  biodiversity – bioraznolikost..i da ne nabrajam dalje primere..

  na kraju , ..ono pa hajd nije loše, bilo je gori slogona i logoa. …

 14. Očekivao sam neki slogan na ovaj način. Malo zvuči izlizano, ali mi je bolji od prošlogodišnjeg. Logo je veoma čudan, a u isto vrijeme zanimljiv, baš me zanima kako će to sve vizuelno iskombinovati ☺

Odgovori