Eurosong 2018: Pogled na kladionice (7)

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

S današnjim su danom završile i prve probe natjecatelja drugog polufinala. Po prvi puta imamo dvoznamenkasti pad i rast u kladionicama, a o kojim se državama radi, saznajte u tekstu! Sve su informacije preuzete 2.svibnja sa stranice oddschecker.com


Drugo polufinale

Napokon (!) su dostupne informacije i o kladioničarskim predviđanjima o kvalifikantima iz drugog polufinala na spomenutoj stranici. Kao i nakon proba sudionika prvog polufinala, kladioničari su dosta oprezni sa svojim predviđanjima, pa je jedina promjena u sastavu kvalifikanata izlazak Rusije iz izabrane desetorke i ulazak Mađarske u nju. Moldavci su također skočili za 5 mjesta, a od bitnijih promjena valja spomenuti i zamjenu prvog trećeg mjesta između Australije i Norveške. Po oddschecker.com sljedeće bi se države trebale kvalificirati (kvote u zagradi):

 1. Norveška (1/14)
 2. Švedska (1/14)
 3. Australija (1/14)
 4. Ukrajina (1/6)
 5. Moldova (1/4)
 6. Nizozemska (3/10)
 7. Danska (4/11)
 8. Poljska (2/5)
 9. Mađarska (1/2)
 10. Latvija (4/7)


Finale

Najveću dobit od svoje prve probe na kladionicama svakako su imali Moldavci koji su se na kladionicama dignuli za impozantnih 13 mjesta, s 29. na 16. mjesto (kvote 80). Među dobitnicima svakako se nalazi i Ukrajinac Melovin koji se pomaknuo za tri mjesta i trenutno se nalazi na 18. poziciji (kvote također 80) te Norvežanin Alexander Rybak, no o tome nešto više kasnije, kada ćemo govoriti o TOP10.

Gubitnika je ovaj puta mnogo – u prvom redu Nizozemac Waylon koji je pao za čak 10 mjesta, te se prvi puta nalazi izvan top 15, a sada se nalazi na 23. mjestu (kvote 150). Jessica Mauboy je pala sa drugog na deseto mjesto nakon svoje nedovoljno dobro odrađene probe, a zanimljivo je da je za osam mjesta pao i Armenac Sevak koji se sada nalazi na 35. poziciji.

U TOP10, kao što sam i najavio, dogodilo se par većih promjena. U prvom redu već spomenuti pad Australije, dok su rast za po dva mjesta doživjeli Italija, Cipar Norveška , čime je Alexander Rybak zasjeo na drugo mjesto (kvote 7), a nakon objave da mu se zdravstveno stanje poboljšalo, Mikolas Josef ponovno je dobio povjerenje kladionica, te se trenutno nalazi na četvrtoj poziciji (kvote 14). Ovako izgleda tablica prve desetorke:

30.04.2018. 02.05.2018. Pomak (=,-,+)
Izrael Izrael =
Australija Norveška +2
Francuska Francuska =
Norveška Češka +3
Bugarska Bugarska =
Estonija Estonija =
Češka Cipar +2
Švedska Švedska =
Cipar Italija +2
Španjolska Australija -8

Komentara 7

 1. zna li netko hoce li i ove godine objavljivat one exclusive videe s probe di vidimo dio nastupa kao sto bude na tv ili ce to ostat tajna. ako hoce, objavljuju li to nakon druge probe ili nakon generalne probe

Odgovori