Eurosong 2018. – Portugal nastupa osmi

Podijeli na Facebook Twitter
RTP

Danas (12. ožujka) i sutra (13. ožujka) portugalski glavni grad Lisabon domaćin je sastanka šefova eurovizijskih delegacija (među kojima je i šef hrvatske delegacije Tomislav Štengl). Tijekom ta dva dana osobe koje je njihova nacionalna televizija odredila za vođenje projekta nastupa na Eurosongu, moći će vidjeti u kakvoj je trenutnoj fazi organizacija narednog izdanja, kao i predati sve dokumente i matrice vezane za njihovog izvođača.

Ono što jest isto značajno da je jedna zemlja već dobila svoj redni broj nastupa. Riječ je o domaćinu Portugalu, čija će predstavnica Cláudia Pascoal nastupati kao osma natjecateljica u finalu. Kao što je poznato, preostalim zemljama će redoslijed nastupa odrediti producenti Eurosonga 2018.

Novosti iza 16:00 sati

Također, organizatori Eurosonga 2018. najavili su iza 16:00 sati imena njihovih zvijezda koje će nastupati u finalu Eurosonga 2018. Tijekom flag ceremony u finalu duo Beatbombers puštat će glazbu koju će sami skladati. Kao interval actovi najavljeni su Branko iz Buraka Som Sistema, te portugalske dive Mariza Ana Moura. Također, svoju novu pjesmu i povratak glazbenoj sceni predstavit će prošlogodišnji eurovizijski pobjednik Salvador Sobral.

Komentara 17

 1. @wannabe Upravo tako. Prvo polufinale je krvavo. Realno kad ovako gledamo skoro pa svi imaju šansu za finale (jedino sam otpisao Irsku i Island). Stvarno je glupo što će dosta dobrih pjesama iz prvog polufinala ispasti dok će iz drugog hrpu bezveznih proći. U svakom slučaju moramo biti oprezni jer i najmanja pogreška nas može koštati finala.

 2. I mislim da gotovo svaka zemlja u 1. Polufinalu mora biti spremna na ispadanje.
  Čak i najveći favoriti. Već vidim kako bi Finska mogla vrlo lako oplest. Isto i sa Hrvatskom, Ciprom i Azerbajdzanom. Sve ovisi o nastupu. Mislim da će Makedonija sigurno ispasti.
  Dakle,sve dok ne vidim probe neću suditi o prolascima.

 3. @angelo96
  Vjerovatno ne spremaju revamp. Rade na nastupu. Imn osjećaj da će to biti nešto slično Fly with me, ali problem je što nemaju vjerovatno novaca za efekte. Ne znam što rade, al nadam se najboljem. Pa zna Franka što radi nadam se. Svakako sada bi bilo bolje razraditi sjajan nastup jer budimo realni, za ovu pjesmu se to moze napraviti.

 4. Ja ću opet postaviti pitanje nadajući se da će netko dati potvrdan odgovor:
  Je li Franka sa hrvatskom delegacijom radi revamp pjesme???
  Moramo biti spremni na ispadanje ukoliko se ne dogodi promjena u pjesmi!
  Možemo mi šutiti i praviti se da cvijetaju livade oko nas- realnost je drugačija- plovimo brodom s pukotinama.
  Voda ulazi.
  Opet ćemo potonuti ukoliko ne promjene neke dijelove pjesme. Pa “Crazy” je najravnija pjesma ove godine. Sve u istom tonu.

 5. Zasto Rusija ima mnogo vise dislajkova nego lajkova? Čak 10k 👎 ne razumem zasto kad pesma nije toliko losa i daleko je bolja od proslogodisnje…

 6. vjv je lani potrosio dosta novca pa su ga smijenili 😂😂😂😂 (iskreno to me ne bi cudilo uopce)

 7. @stjepan … civiliziranih*, kad si se već potrudio…
  ____
  btw. da li netko zna što se dogodilo sa onim prijašnjim šefom delegacije, Željkom Mesarom? Malo mi je čudno da nakon dva uzastopna prolaza u finale čovjek bude smijenjen? Ili je možda sam otišao?

 8. @stjepan Ma među zadnjima smo jer nas samo jedna kladionica drži dolje i to pod velikim koeficijentom. Pjesma nam je super, ali još jedan razlog koji može biti razlog toga je što su otkrili da će Franka biti sama na pozornici 🙁 Šteta

 9. Bravo za Portugal. Iskreno uza svu depresiju danasnjeg vremena i stanja hrvatskog naroda, HRT uspijeva i ovu godinu poslati bezveznu pjesmu kojom se sramotimo, dopuštajući da kvalitetni izvođači budu predmet šprdnje civilizovanih zemalja. Umjesto poslati kvalitetnu pjesmu koja će istaknuti koliko imamo nevjerojatnih talenata u zemlji, oni dopustaju da tko zna vec koju godinu zaredom gledamo kako napuhana prica o hrv. entryju polako ispuhava na kladionicama. I to sve prave hrvatske fanove eurosonga rastuzuje i frustrira. Apeliram da ako se ne zele sramotit posalju pjesmu koja nije 5 godina iza modernog glazbenog trenda.

Odgovori