Eurosong 2019. na stadionu?

Podijeli na Facebook Twitter
Wikipedia

Iako se prijašnjih dana dosta podigla bura oko bojkota narednog Eurosonga od strane pojedinih zemalja, Izraelci su počeli sa preliminarnim pripremama za organizaciju. Prema najnovijim informacijama, plan je da se Eurosong 2019. održi na Teddy stadionu u Jeruzalemu!

Teddy stadion je nogometni stadion na jugozapadnom dijelu Jeruzalema. Veliki je problem to što nije zatvorenog tipa te se mora prionuti velikom poslu i financijskim izdacima kako bi se to riješilo. O tome su već razgovarali jeruzalemska gradska uprava te IPBC, izraelska nacionalna televizija. Grad Jeruzalem je kazao kako su vrlo voljni novčano pomoći u izgradnji krovišta te su najavili kako bi radove izvodila tvrtka DS Construction. Procijenjeni troškovi takvog zahvata iznose nešto malo više od 9 milijuna eura.

No, ovo sve je za sada samo ideja, treba pričekati što na sve to kaže EBU te u skladu s njihovim pozitivnim odgovorom krenuti na radove koji bi trajali otprilike 5 do 6 mjeseci. Napomenimo kako Teddy stadion ima kapacitet od 30000 ljudi, te bi u slučaju da se na njemu održi Eurosong to bilo najmasovnije gledateljstvo još od Düsseldorfa 2011. godine gdje je show pratilo više od 50000 ljudi.

Komentara 11

  1. @pabloncrnich Bar se netko sa mnom slaže da je ovogodišnji eurosong uistinu bio jako loš. A voditeljice- khm, one iz Austrije su mi se činile spontanije i bar su točno pričale engleski.

  2. @pabloncrnich Problem je što će biti previše skandala i stresova (čak i više nego u Ukrajini) a to nitko ne voli. Inače, slažem se u vezi Portugala, očekivao sam puno kao i ti, a eto show je ispao baš nekako dosadan i cijelo vrijeme je falila ta neka “Eurosong atmosfera”. Nadam se da će Izraelci bar u tome uspjeti (iako i dalje stojim iza toga da Netta nije trebala pobjediti)

  3. Ukratko, jedva cekam eurosong 2019. da sto prije zaboravim Lisabonsku nocnu moru! 😂😂😂😂😂😂

  4. Slazem se s komentarom od komentatroa dolje kojeg nekim cudom ne mogu oznaciti. Ocekujem eurosong u rangu sa Stockholmom 2016., dakle jedan od najboljih ikada, sto vizualno sto organizacijski. Nadao sam se da ce ovogodisnji biti vrlo dobar a ispao je zivi cumez i jedan od najgore organiziranih, najgore produkcijski ostvarenih eurosonga ikada. Da ne pricam o vofiteljicama koje su uspjele cak nadmasiti izuzetno lose voditeljice u Austriji. Nadam se najboljemu i jedva cekam da pocne ona prava gungula!
    Sta se tice politije to me bas briga. Moze pricati tko sto zeli, ali eurosong ce se odrzati u Jeruzalemu stogod da se desi. A EBU ce vec nekako rijesiti problem bojkota. Sve se moze kad se hoce. Vidjet cete. 😊

  5. Ili organizirati Eurosong u Tel Avivu i utrošiti pametnije te milijune… Što sve Izrael neće napraviti da Eurosong bude u Jeruzalemu…

  6. vjerujem da će izraelci organizirat najbolji eurosong (barem) u zadnje 2 godine ako ne i više, očekujem dosta od njih 🙂

Odgovori