Eurosong 2019: Pogled na kladionice (11)

Podijeli na Facebook Twitter
Filip Vale

Završilo je i drugo polufinale, a Hrvatska se nažalost ni ove godine nija pronašla među finalistima. Nemamo ipak previše vremena za tugu, jer ulazimo u završnicu zbivanja oko Eurosonga pa se i na kladionicama počinje kristalizirati situacija. Tko stoji najbolje prije generalne probe za finale, saznajte u slijedećim redovima, a sve informacije kao i uvijek preuzete su sa stranice oddschecker.com


TOP10

Nako odličnog sinoćnjeg nastupa Nizozemac Duncan Laurence se i dalje ne prestaje plaviti na kladionicama, i trenutni mu je koeficijent 8/11, čime je prvi puta pao ispod kvote za pobjedu. Na drugo se pak mjesto probila Australka Kate Miller-Heidke, koja je i dalje daleko iza Duncana sa koeficijentom 6, dok je u TOP3 ostala Švedska, čiji John Lundvik trenutno ima duplo veći koeficijent od Australke – 12. Top5 zatvaraju povratnik u ovo društvo, Švicarac Luca Hänni i Rus Sergej Lazarev, s koeficijentima 14, odnosno 19. Vrijedi i spomenuti da se u TOP10 vratila Norveška, dok je Malta po prvi puta, vjerojatno i zbog činjenice da su ju producenti stavili da otvori finale Eurosonga, izašla iz tog društva.

  16.05.2019. 17.05.2019. Plasman
1. Nizozemska Nizozemska =
2. Švedska Australija +1
3. Australija Švedska -1
4. Rusija Švicarska +5
5. Azerbajdžan Rusija -1
6. Island Azerbajdžan -1
7. Italija Italija =
8. Francuska Island -2
9. Švicarska Francuska -1
10. Malta Norveška +4


Dobitnici, gubitnici i regija

Najveća gubitnica u posljednjih par dana definitvno je predstavnica Cipra Tamta, koja se iz TOP10 u kojem je donedavno obitavala strmoglavila na petnaesto mjesto i kvotu 150. Uz istu kvotu, ali u pozitivnom smjeru pokrenula se predstavnica Danske Leonora, koja trenutno kuca na vrata top10 s kvotom 100 i trinaestim mjestom. U finalu iz naše regije nastupaju Slovenija, Srbija Sjeverna Makedonija. Najbolje od njih stoji Srbija, čija Nevena Božović trenutno zauzima šesnaesto mjesto s kvotom 200, zatim Tamara Todevska za Makedoniju, koja je ostala na osamnaestoj poziciji također s kvotom 200 nakon drugog polufinala dok slovenski duo Zala Kralj&Gašper Šantl drže tek 22. mjesto uz kvotu 400.


Kakva je bila situacija prošle godine?

Zabave radi, u nastavku teksta priložit ćemo tablicu koja uspoređuje top10 dan prije lanjskog Eurosonga i konačnih rezultata. Mislite li da će kladionice ove godine biti točnije?

11.05.2018. (13.00) 12.05 2018.-konačni rezultati
Cipar Izrael
Izrael Cipar
Francuska Austrija
Njemačka Njemačka
Litva Italija
Norveška Češka
Švedska Švedska
Irska Estonija
Italija Danska
Estonija Moldova

Koliko će država iz trenutačnog TOP10 po kladionicama završiti u konačnom TOP10?

 • Nijedna (1%)
 • Jedna (1%)
 • Dvije (0%)
 • Tri (2%)
 • Četiri (9%)
 • Pet (16%)
 • Šest (19%)
 • Sedam (23%)
 • Osam (21%)
 • Devet (5%)
 • Deset (3%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 4

 1. Ove godine za pobjedu se bore samo dvije zemlje a to su Svicarska i Nizozemska.

  A top 10 jos cine: Rusija, Svedska, Azerbejdzan, Australija, Italija, Island, Francuska i Sjeverna Makedonija.

  Pjesme koje su prema nekim prognozama u vrhu ove godine, a po meni su tu potpuno zalutale, su Norveska i Spanjolska.

  Odgledavsi sve nastupe uzivo, prema mom misljenju, sljedece zmlje su bile najbolje: Svicarska, Sjeverna Makedonija, Albanija, Azerbedzan.

  Osobno sam ove godine najcesce slusao pjesmu Cipra. Bas mi je jako zao sto je live izvedba ovu pjesmu potpuno opravdano smjestila u sredinu ljestvice.

 2. Ništa ne mogu sa sigurnošću predvidjeti ove godine. Kad bih se baš morala kladiti, išla bih na Nizozemsku ili Rusiju. Znam da se neki ne bi složili, ali meni Nizozemska ima pobjednički vibe. Nastup je minimalistički i pročišćen, baš je sve nekako s mjerom, izgledao mi je kao nastup neke svjetske zvijezde, pogotovo dio od 2:30, naježila sam se kad je raširio ruke, baš mi je to moćno izgledalo. A Sergej isto ima cijeli paket, nastup je savršeno razrađen, ostavio je na mene isti dojam kao Australka u utorak: gledala sam ga i slušala otvorenih usta sve tri minute. Usudila bih se reći da će u top 3 sigurno. A kad smo već kod Australke… Tu stvarno nisam sigurna, ne mogu procijeniti koliku će podršku imati od publike, a koliku od žirija i može li to biti dovoljno za pobjedu. Ali vidjeli smo da Europa zna glasati za Australiju kad su pjesma i nastup dobri (Dami Im), tako da je sve moguće. Mislim da Švicarska ne može pobijediti, top 5 mi se čini najrealniji. A tu je uvijek i Švedska, isto besprijekorno osmišljen nastup, od žirija uvijek imaju podršku, uz solidnu potporu publike, moguć je ukupan broj bodova dovoljan za pobjedu. Voljela bih da i Italija ima šanse za pobjedu, ali u to sve manje vjerujem. Nekako mi se čini da će završiti u top 10, iako im ja želim najmanje top 3. Ali nešto mi fali u nastupu, nema onaj wow efekt. Ostale zemlje iz trenutnog topa 10 na kladionicama ne vidim kao pobjedničke, ne znam može li možda Francuska iznenaditi (nastup i emocija koju nude je točno ono na što publika pada). A Island? Oni bi mogli biti iznenađenje, ali ne želim da pobijede pa potiskujem činjenicu da ni njihove šanse nisu zanemarive haha. A je l’ mi neki komentar… Sve nešto: čini mi se, moguće je, možda, moglo bi…hahah A kad je takav Eurosong ove godine, ništa se ne zna. Ali to je zapravo super, bit će napetije i zanimljivije. Jedva čekam sutra.

 3. MOJ FINALNI TOP10:

  1. Švicarska🇨🇭
  2. Švedska🇸🇪
  3. Španija🇪🇸
  4. Holandija🇳🇱
  5. Rusija🇷🇺
  6. Norveška🇳🇴 (iskljucivo zbog dobre pjesme, nastup mi se uopste se sviđa)
  7. Albanija🇦🇱
  8. Malta🇲🇹
  9. Sjeverna Makedonija🇲🇰
  10. Australija🇦🇺 pracena Srbijom🇷🇸

 4. Osam, Francuska i Norveška će ispaliti iz top 10. 🙂
  I Švedska bi mogla flopnuti iz top 10 jer će dosta glasova otići Islandu, Danskoj i Norveškoj.

Odgovori