Eurosong 2019. – pogledajte redoslijed nastupa

Podijeli na Facebook Twitter
Florian Wieder / KAN

Prije nekoliko trenutaka službena eurovizijska stranica objavila je redoslijed nastupa u polufinalima Eurosonga 2019. Redoslijed nastupa odredili su organizatori i producenti s izraelske televizije KAN na bazi ždrijeba obavljenog u siječnju, uz odobrenje čelnika Referentne grupe Dr. Franka Dietera Freilinga i izvršnog supervizora Eurosonga Jona Ole Sanda.

Prvo polufinale (14. svibnja)

 1. Cipar
 2. Crna Gora
 3. Finska
 4. Poljska
 5. Slovenija
 6. Češka
 7. Mađarska
 8. Bjelorusija
 9. Srbija
 10. Belgija
 11. Gruzija
 12. Australija
 13. Island
 14. Estonija
 15. Portugal
 16. Grčka
 17. San Marino

Drugo polufinale (16. svibnja)

 1. Armenija
 2. Irska
 3. Moldova
 4. Švicarska
 5. Latvija
 6. Rumunjska
 7. Danska
 8. Švedska
 9. Austrija
 10. Hrvatska
 11. Malta
 12. Litva
 13. Rusija
 14. Albanija
 15. Norveška
 16. Nizozemska
 17. Sjeverna Makedonija
 18. Azerbajdžan

Kako je prošla Hrvatska?

Kako je Hrvatska u siječnju ždrijebana u drugi dio polufinala, naš je predstavnik mogao dobiti redni broj nastupa između 10 i 18. Kako su od 2008. godine, kada su uvedena dva polufinala, prošle zemlje koje su nastupale kao desete u drugom polufinalu, pogledajmo ispod:

 • 2018. – Gruzija (posljednje, 18. mjesto u polufinalu)
 • 2017. – San Marino (posljednje, 18. mjesto u polufinalu)
 • 2016. – Australija (prvo mjesto u polufinalu, drugo mjesto u finalu)
 • 2015. – Latvija (drugo mjesto u polufinalu, šesto mjesto u finalu)
 • 2014. – Bjelorusija (peto mjesto u polufinalu, 16. mjesto u finalu)
 • 2013. – Izrael (14. mjesto u polufinalu)
 • 2012. – Hrvatska (12. mjesto u polufinalu)
 • 2011. – Bugarska (12. mjesto u polufinalu)
 • 2010. – Rumunjska (četvrto mjesto u polufinalu, treće mjesto u finalu)
 • 2009. – Slovenija (16. mjesto u polufinalu)
 • 2008. – Latvija (šesto mjesto u polufinalu, 12. mjesto u finalu)

Komentara 47

 1. Za sad predlažem da igrači ne otkrivaju svoje topove iz polufinala, a pogotovo iz finala.
  Rezultate-zbroj finala znat ćemo sutra navečer.
  A za polufinale u subotu i nedjelju.
  Predlažem da ukoliko netko od igrača želi iznijeti svoj top u javnosti,
  da to učini tijekom vikenda kada bduem objavio rezultate polufinala.

 2. Ovako izgleda moja lista 2. PF:
  1. 🇨🇭ŠVICARSKA
  2. 🇳🇱 NIZOZEMSKA
  3. 🇦🇱 ALBANIA
  4. 🇲🇰 SJ. MAKEDONIJA
  5. 🇳🇴 NORVEŠKA
  6. 🇲🇹 MALTA
  7. 🇸🇪 ŠVEDSKA
  8. 🇱🇹 LITVA
  9. 🇷🇺 RUSIJA
  10. 🇭🇷 HRVATSKA
  11. 🇷🇴 Rumunjska
  12. 🇦🇿 Azerbajdžan
  13. 🇮🇪 Irska
  14. 🇲🇩 Moldavija
  15. 🇩🇰 Danska
  16. 🇦🇲 Armenia
  17. 🇦🇹 Austria
  18. 🇱🇻 Latvia

 3. @hrovje Vjerujem da redakcija nije shvatila ovu igru kao spam. Na kraju ,ta igra je vezana za Eurosong, osim toga prije same igre pitao sam ih u komentaru je li prikladno otvarati takvu vrstu igre te ako nije ,neka me upozore. Upozorenja nije bilo pri čemu sam shvatio da su oni s ovime suglasni. Ova igra na kraju je samo brojačni, statistički prikaz razmišljanja čitatelja Eurosong.hr-a. Urednici i sami daju ankete što pohvaljujem ,ali ponukan idejom da otvorim malo direktniji prikaz naših razmišljanja ,odlučio sam se na ovaj potez-otvorenje igre Eurosong prije Eurosonga. Drago mi je da je igra ostvarila koliko-toliko dobar uspjeh. @escfan je dobro rekao da mi do 5.4. svi korisnici portala eurosong.hr mogu poslati svoje bodove. Što se tiče “spamanja” obzirom da igra završava 5.4.2019. od komentara u vezi ove igre će biti vjerojatno sutra i prekosutra podsjetnik za glasanje..u petak navečer vjerojatno bodovi i osvrt na finale. I kroz vikend na polufinale. Drago mi je da ste zainteresirani za igru i bodove. Kada budu projekti Razmišljam naglas i ostalo…tada će igri već doći kraj. Ja svakako mogu uredništvu poslati mailom u word dokumentu bodove i osvrt, nije problem, ali mogu i u komentar sljedećih članaka kao i do sada. Ali obzirom da nisam očekivao ovoliki interes oko igre,nisam se toliko ni profesionalno trudio oko iste. Nisam radio nikakve word/excel tablice tako da kada biste i dobili bodove oni bi bili primjerice u obliku:
  13 osoba je glasalo :
  JUŽNOAFRIČKA REPUBLIKA-plasman 1. (62 boda) /(2,4,5,6,8,12,12,0,1,5,6,1) I osvrt na istu.

 4. @hrovje Ali i dalje možeš sudjelovati 🙂 Svi koji su registrirani korisnici na portalu mogu poslati privatnu poruku Vixu do 05.04. u 18 sati, bez obzira jesu li sudjelovali u polufinalu ili ne 😉

 5. Mislim kako bi redakcija trebala odobriti da @vix-2-new napravi članak i da se tamo komentira, da se ne spama ovdje. Jako mi je žao što nisam sudjelovao u našem malom Eurosongu. Sljedeće godine se nadam da će biti isti projekt te da će redakcija također sudjelovati.

 6. @vix-2-new mislim da se nitko ne bi ljutio previše. Neće im to oduzeti puno prostora, dapače, takav potez od strane uredništva bi bio jako lijepa stvar i gesta prema čitateljima. Na kraju krajeva, oni su tu radi nas, a i mi radi njih. It is complicated, ali smo ipak u vezi jedni s drugima xD
  Jedino ako je tebi bad malo možda, ali ne smeta da ostaneš pod pseudonimom 🙂

 7. @lessenziale Tek sad vidim tvoj komentar. Mislim da to nije dobra opcija. Urednici su nam dali itekako puno prostora na raznim člancima u komentarima i mislim da ne bismo smjeli zasjeniti njihov trud oko portala. Mi smo ovdje samo komentatori, fanovi eurosonga, a oni su ipak nešto više-urednici. Tako da i dalje predlažem da vjerno pratite njihove članke, a u svakom članku u komentaru možete proanći i korjenčiće naše igre Eurosng prije Eurosonga. 😀 5.4.je kraj glasanja…tijekom vikenda ili u petak navečer javim rezultate i osvrt (u komentarima sljedećih članaka.) 😀

 8. Ispričavam se urednicima na “spamu.” Ali zemlje u komentaru ispod ovog
  su otišle preko ekrana pa sami ih ponovno copy-paste:
  ALBANIJA/AUSTRALIJA/AZERBAJDŽAN/BELGIJA/BJELORUSIJA/
  CIPAR/DANSKA/ESTONIJA/FINSKA/GRČKA/
  MAĐARSKA/MAKEDONIJA/MALTA/NORVEŠKA/NIZOZEMSKA/
  RUSIJA/SLOVENIJA/SRBIJA/ŠVEDSKA/ŠVICARSKA/

 9. Za sada smo skupili zajedno 11 topova. Svi koji imaju račun na eurosong.hr smiju sudjelovati u finalu Eurosonga prije EUROSONGA. Boduje se 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12 u moj inbox.
  Zemlje koje sudjeluju u finalu (jer su prošli kao finalisti u našoj igri dvaju polufinala) su:
  ALBANIJA/AUSTRALIJA/AZERBAJDŽAN/BELGIJA/BJELORUSIJA/CIPAR/DANSKA/ESTONIJA/FINSKA/GRČKA/MAĐARSKA/MAKEDONIJA/MALTA/NORVEŠKA/NIZOZEMSKA/RUSIJA/SLOVENIJA/SRBIJA/ŠVEDSKA/ŠVICARSKA
  Glasanje traje do 5.4.2019 do 18.00h

 10. Dobar redni broj smo dobili. Nakon tihane Austrije, Roko će to jako dobro razbuditi i odraditi, vjerujem da će proći u finale, samo hrabro!!
  I poštovani urednici, svaka pohvala za dosadašnji rad na ovoj stranici (Y) Postigli ste zavidnu razinu kvalitete i ozbiljnosti kroz sve ove godine. Samo tako nastavite!!!
  Ako biste htjeli našem vrijednom kolegi @vix-2-new dati prostora da objavi članak ”Eurosong prije Eurosonga” s analizom naših rezultata glasovanja. Kao što vidite pošteno smo se zaigrali i uživamo u tome pa kad odradimo ”naše” finale 6. travnja da na jednom mjestu možemo komentirati i analizirati ono što smo odabrali 😉 Na taj način nećemo spamati ostale članke (iako vjerujem da većini to ne smeta) koje ste vi vrijedno pripremili za nas. Eto jednog prijedloga 😉

 11. Iskreno, redni broj 10 je ok, i nije ok. Tako da… čekamo s nestrpljenjem spot, nadam se da će uskoro.

 12. San Marino koji nakon objave redosleda nastupa krece da divlja po kladama… 😂🤣

 13. @ivanfranicsgmail-com slazem se, vokal mu je slab ali bilo je dosta primjera u proslosti kod kojih pjevac nije blistao vokalno a dobro na kraju prosao. U svakom slucaju msm da Francuska ne moze i ne smije pobijediti sa ovom pjesmom kad vec nije sa Mercy ali visok plasman je moguc. Najgore je na evrosongu ostati neprimijecen, takvu pjesmu mozemo odmah precrtati a siguran sam da ce francuska pjesma biti primijecena, nije bitno kako bitno je samo da ljudi primijete i da pricaju o njoj jer ne postoje glasovi za protiv vec samo glasovi za pjesmu, sto vise paznje privlaci paket (pjevac, nastup, poruka pjesme,…) veca sansa za uspjeh.

 14. @marko92 Slažem se da bi Francuska mogla biti dark horse, ali.. samo u slučaju da promijene pjevača.. gotovo je nemoguće da Roi bitno popravi svoje pjevanje koje je na pragu očajnog koje čak i amater može prepoznati..
  možda i njegove failove mogu izvući prateći vokali, no ove godine postoje pjesme koje ću se odlično istaknuti u televotingu (Švi, Cip, Mal..) pa stoga ne postoji nikakva mogućnost za Pariz 2020.. 9.-10.mjesto je maksimum po meni

 15. 1. polufinale
  Mislim da se svi možemo složiti da je najveći dobitnik – San Marino..
  a i Slovenija će doći do izražaja poslije kreštavih Poljakinja..
  Australija je najgore prošla budući da imaju cirkus show koji je mogao biti zamijećen samo da nisu dobili Islanđane iza sebe.. upravo to se i dogodilo.. dakle, samo EBU može spasiti klokane..
  —————————————–
  2. polufinale
  Mogli smo i bolje proći budući da će Malta odlično ostati zamijećena od strane televotinga..
  No, barem smo bolji od Albanije, a posebice Makedonije koja je najgore prošla od svih država u ovom polufinalu.. bojim se da bi Tamara lako mogla ispasti..

 16. Zadovoljan sam redoslijedom, onako na prvu mogu reci da su se organizazori pobrinuli da brze pjesme otvore i zatvore veceri. Ko je kako prosao zavisi i od nastupa koji ce tacno imati wow efekat ne mozemo reci ali po mom misljenju najbolje nastupe ocekujem od KIpra, Svicarske, Rusije, Islanda i Portugala. Jos jedna informacija, slusao sam intervju od francuskog predstavnika da je snimio novu verziju pjesme i da ce se ona cuti tek na prvoj probi. Kad malo bolje razmislim, msm da smo svi zazmirili na francusku pjesmu ove godine a mozda je to upravo dark horse ove godine. Msm svasta je moguce, ako je ta novija verzija poboljsanje ionako solidne pjesme i uz potencijalno solidne vokale uzivo (solidne??) mogla bi Francuska i u top10. Misljenja?

 17. Nista se meni ne svidja ovaj redosled… San Marino sa onim smecem da zatvara polufinale? 😂 Sa druge strane drago mi je da Azerbejdzan zatvara drugo. Sto se tice Hrv i Srb ok pozicije. Hrv je dobila jačeg komsiju u brzoj pesmi a Srb u baladi. Ali ja sam misljenja da tako neke stvari nisu toliko ni bitne. Imaj zapazen nastup i ne brini.

 18. Nadam se da je istina da Roko pjeva na hrv. Na instagramu je dio tj poceak na hrvatskom. Odluku su vjerojatno donili na vrime i poslali zavrsnu verziju 11.3, a sad samo ide spot

 19. Roko nastupa sa englesko-hrvatskom verzijom na Eurosongu. HRT je danas objavio na fejsbuku “Zavrseno je snimanje spota za The Dream”, a i sve drzave su jos u martu potvrdile koje verzije pjesama ce slati tako da bi Hrvatska u slucaju promjene pjesme trebala da plati kaznu zbog mijenjanja pjesme

 20. 2. Polufinale: nema se tu šta reći… koncentracija favorita i dobrih pjesama je toliko puno veća od prvog da Je tu sve jedno koju si startnu dobio bit će teško!
  ——
  Iako sumnjam, no u svakom slučaju želim nam svima iz bivše da se nadju svi u finalu! Pobijedit neće ni jedna od naših pjesama ali nije sve u pobjedi!

 21. 1 polufinale:

  Crna Gora: ne znam zašto Cipar otvara ovo polufinale da bi se napravio ono preokret poput kulturnog šoka i krenulo sa Crnom Gorom pa sve do Poljske. Nakon Kipra ovo će izgledati još bjelje i jadnije. Naj nezahvaljnija startna pozicija ove godine!
  ——
  Slovenija super izabrano da nakon onog deranja od Poljske se čovjek opet malo smiri i opusti dušu sa jako modernom elektronskom glazbom!
  ——
  Srbija: Koliko god kritizirao onaj bez veze ubačen engleski dio koji me stvarno spriječava da kažem da je pjesma dobra i rewamp gdje je pjesma izgubila na jakoću jer smo umjesto rock balade dobili više balkansku baladu mislim da će nije mogla dobiti bolje susjede! Jednostavno će ih pojesti svojim jakim vokalom kao i scenskim nastupom a samim tim ostati bolje u sjećanju gledateljima!
  ——-
  Mislim da osim Crne Gore mogu biti svi zadovoljni sa startnom pozicijom što se susjeda tiče!

 22. Nije tako loše, katastrofa bi bila da su nas kojim slučajem stavili neposredno ispred Rusije (žao mi Litve), ali budući da su nas stavili između dvije bezlične pjesme, mislim da nećemo ostati nezapaženi.

 23. Eurosong prije EUROSONGA- (F-I-N-A-L-E)
  _________________________________________________________________-
  1. Glasanje počinje 2.4.2019. 18.00 h, a traje do 5.4.2019. 18.00h (TOČNO 72 H.)
  2. Svi mogu sudjelovati-SVI-koji imaju račun na Eurosong.hr-portalu
  3.Meni se šalju bodovi u inbox ( 1,2,3,4,5,6,7,8,10,12) (jedan bod -vaša desetoplasirana zemlja, 12 vaša prvoplasirana zemlja)
  4.Samo bodujete 10 zemalja iz ponuđenog topa (kojeg smo dobili igrajući zajedno 2 polufinala)
  __________________________________________________________________________-
  Zemlje su:
  _______________________
  ALBANIJA
  AUSTRALIJA
  AZERBAJDŽAN
  BELGIJA
  BJELORUSIJA
  CIPAR
  DANSKA
  ESTONIJA
  FINSKA
  FRANCUSKA
  GRČKA
  ITALIJA
  IZRAEL
  MAĐARSKA
  MAKEDONIJA
  MALTA
  NORVEŠKA
  NIZOZEMSKA
  NJEMAČKA
  RUSIJA
  SLOVENIJA
  SRBIJA
  ŠPANJOLSKA
  ŠVEDSKA
  ŠVICARSKA
  UJEDINJENO KRALJEVSTVO
  ___________________________________
  Nakon finala objavljujem cijeli top i zbroj bodova zemalja iz finala od 26.prema 1.(pobjednici)
  Nakon finala sljedeće dane bit ćete upoznati s bodovima iz polufinala, ali i finala (primjerice ,2,5,7,12…)
  Kandidati će ostati anonimni to jest njihovi topovi…ali nakon finala ukoliko netko bude želio objaviti svoje topove, bilo bi super.

 24. Ovo su moji finalisti za sad:

  PF1: Kipar, Mađarska, Belgija, Estonija, Grcka, Portugal, Slovenija, Island, Australija, Srbija

  Ne sviđaju mi se islandska i austrijska pjesma, ali bih volio da ih vidim u finalu cisto da vidim kako ce se kotirati na tabeli za vrijeme glasanja, a i samo finale ce biti zanimljivije. Ako San Marino prođe necu se buniti

  PF2: Svicarska, Holandija, Svedska, Norveska, Albanija, Rusija, Malta, Armenija, Azerbejđan, Albanija, Makedonija

  Pored ovih finalista, također bih u finalu volio vidjeti Hrvatsku i Austriju, a u zadnje vrijeme mi se pocela sviđati i rumunjska pjesma tako da cekam probe. Albanija se nalazi između dva favorita, ali ne mislim da ce to ugroziti njen prolazak u finale, jer je pjesma dobra a i nalazi se u drugom dijelu drugog polufinala

 25. U ovom članku ću napisati finaliste abecednim redom igre Eurosong prije EUROSONGA (pravila ću napisati u ovom članku za par minuta u komentaru iznad.)
  ______________________________________________________________________
  ALBANIJA
  AUSTRALIJA
  AZERBAJDŽAN
  BELGIJA
  BJELORUSIJA
  CIPAR
  DANSKA
  ESTONIJA
  FINSKA
  GRČKA
  MAĐARSKA
  MAKEDONIJA
  MALTA
  NORVEŠKA
  NIZOZEMSKA
  RUSIJA
  SLOVENIJA
  SRBIJA
  ŠVEDSKA
  ŠVICARSKA
  ____________________________________________

 26. Slovenija će se istaknuti nakon Poljaka. 🙂 Srbija će nakon bjeloruskog trasha uspijeti prikazati svoju kvalitetu. Nakon Austrije, Roko će uspijeti probuditi arenu..al to će bit velik šok za slušatelje…0.1 decibela pa 8569 decibela. :S Morat ću na austrijsku pjesmu pojačan zvuk pa kad Hrvatska bude dobit infarkt bubnjića. Ne znam koliko je dobro mjesto dobila Nizozemska kako bi se istaknula.

 27. Drugo polufinale:
  Odlično prošli:
  Švicarska – između 2 dosadne balade
  Švedska – da sam ja namještao, ne bih Johnu mogao namjestiti bolje nego da nakon njega nastupa Paenda!
  Malta – između dvije ne toliko plesne pjesme definitivno će se istaknuti
  Rusija – čitaj pod Malta
  Katastrofalno prošli:
  Irska i Moldavija – međusobno će jedna drugu ”ubit” jer su balade, a kad dođe Luca nitko ih se neće sjećati
  Hrvatska – nakon Michele svi će biti ”Roko who?”
  Albanija – Između Sergeya i (po meni overhype) Norveške neće se uspjeti nametnuti

 28. Prvo polufinale:
  Odlično prošli:
  Cipar – ljudi će zapamtit takvo otvaranje nove ESC sezone
  Srbija – najbolji mogući broj i to još nakon posljednje države na kladionicama, a prije wannabe Blanche
  San Marino – izgleda da produkcija svim silama želi San Marino u finalu nakon dugo vremena, pa su odlučili stavit Serhata na zadnje mjesto
  Katastrofalno prošli:
  Crna Gora – nema šansi za finale nakon Cipra i prije Darude, od kojeg će većina (koja će gledati prvi put) očekivati nešto wow
  Slovenija – takvu dosadu staviti između Poljske i Češke, jako zeznuto
  Estonija – između 2 wtf nastupa (Island i Portugal), mislim da bi Victor na moju žalost mogao izvisiti

 29. Otprilike kao sto sam i predvidio. Hrvatska je dobila odlican redni broj, cak mislim da je nekako i najbolje nastupati negdje u sredini, i u finalu i u polufinalu. San Marino dobio idealan redni broj. Serhat sigurno ide u finale sto se tice televotinga, ali mislim da ce ga ziri staviti jako nisko. Estonska pjesma mi je nekako bila za sam kraj, kako zbog pjesme tako i zbog zanimljivog nastupa, nadam se da nastupaju zadnji u finalu.

 30. @tdlrhd Glupe komentare sa strane molim. Nastupali smo prije 7 godina kao 10., wow koja statistika.
  Jos.meanwhile smo bili prije euphorie. A ove godine smo nakon Austrije i prije Malte koja i nije neka baš snažna pjesma. Tako da sto se toga tiče nema problema. Sad je na nastupu red.

 31. Opa pa nelose. Iza Austrije nastupamo. Super, premda nemam očekivanja.

  I da San Marino ide sigurno u finale, mark my words.

 32. Iznenađen sam i to pozitivno.Deseto mjesto je sasvim u redu.Da su barem stavili Litvu umjesto Malte, ali u redu.Svakako smo bolje prošli od Albanije i Sjeverne Makedonije.Priželjkivao sam da će Cipar otvoriti Eurosong i na kraju se to i ostvarilo.San Marino bi mogao u finale ove godine.

 33. Broj 10 kao i 2012. – flop incoming

  Drago mi je za San Marino, Austriju i Makedoniju
  Žao mi je Crne Gore i Irske

Odgovori