Eurosong 2019.: Poznata promjena kod prezentacije glasova

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: EBU/KAN

Eurovizijski fanovi napokon su saznali što će biti toliko dramatičnije u načinu prezentacije glasova tijekom finala Eurosonga 2019., kako je nedavno najavio šef češke delegacije Jan Bors. Na službenoj stranici Eurosonga, pod odjeljkom FAQ, Europska radiotelevizijska unija predstavila je promjene u prezentaciji glasova.

Kako će to funkcionirati?

Naime, prema novoj metodi prezentacije glasova publike, više se neće čitati prema zemlji s najmanjem broja glasova publike prema zemlji s najvećim brojem glasova publike. Umjesto toga, voditelji će čitati glasove publike prema redoslijedu kod žirija!

Tako će svoje glasove prva saznati zemlja koja je bila zadnja u glasovanju žirija, a zemlja s najvećim brojem glasova žirija svoje bodove s televotinga saznat će posljednja.

Primjer – Eurosong 2018.

Ako ćemo gledati prema primjeru s prošlogodišnjeg Eurosonga, svoje bodove od strane publike prva bi saznala Ukrajina, koja je na televotingu u finalu bila sedma (119 bodova). Italija, koja je kod žirija bila 17., saznala bi svoje bodove od strane publike deseta, dok bi vjerojatno bilo zanimljivo vidjeti reakciju prošlogodišnjeg predstavnika Švedske kako pretposljednji saznaje da je dobio samo 21 bod od publike. Za simulaciju, predlažemo video ispod ovog odlomka.

Podsjetimo, finale Eurosonga 2019. zakazano je za 18. svibnja.

Komentara 11

 1. Dragi igrači igre Eurosong prije Eurosonga, jedna osoba još nije javila svoje rezultate, a ja joj ne mogu zamjeriti jer je prošlo tek 48 sati, a rekao sam da smije 72 h. Ne mogu obećati da će biti večeras proglašeni finalisti. ali sutra ako ta osoba ne javi do 23 h, morat će se diskvalificirati. Danas-a najkasnije sutra navačer sigurno saznajemo finaliste 1. polufinala.

 2. 2016. bi takav način prezentacije bio sjajan. Rusija bi preuzela vodstvo kao peta kod žirija, zatim bi ju Ukrajina prešišala i onda bi čekali Australiju da vidimo je li to to. Svakako će kalkulator biti uključen, 2320 će biti početna brojka jer je 58 (ukupan broj bodova iz jedne zemlje) x40 (broj zemalja koji mogu glasovat) =2320.

 3. Danas dolazi lista 10 finalista 1.polufinala “Eurosonga prije EUROSONGA.” Još se čekaju bodovi samo 1 osobe. 🙂 12 kandidata je poslalo svoje topove.

 4. Meni se nekako više sviđa onaj stari nacin izvjestavanja glasova publike. Ne znam, valjda ono najbolje ostaje za kraj, a ovako npr. Albanija pobjednik zirija, i onda na kraju svi ocekujemo da se nesto desi i kad ono samo npr. 30 bodova od publike. Ali budemo vidjeli sta ce se desavati, zanimljivo sigurno jeste

 5. @escfan ne necemo cuti Svedsku posljednju koja ce dobiti bodove televotinga jer ce kod zirija biti negdje 4-5 mjesto a kod publike negdje 9-10 mjesto.
  Tako da naravno Svedska nece pobijediti.
  4.mjesto kod zirija bi im nosilo nekih 180-190 bodova a 9.mjesto kod publike nekih 100-110 bodova. Tako da bi to u konacnici moglo biti oko
  280-300 bodova.Tako da ce Svedska zavrsiti oko 5-7 mjesta.

 6. Mislila sam da neće biti toliko napeto, ali kako sam pogledala video čini mi se mnogo napetije. Sviđa mi se novi način objave glasova.

 7. To samo znači da ćemo, kao posljednju državu koja će dobiti bodove televotinga, čuti Švedsku i nadajmo se da će ti bodovi biti dovoljni za pobjedu 😊

 8. Meni se ovo jako sviđa s obzirom na to da će biti dosta iznenađenja ( publika Ukrajina 2018) i razočarenja (publika Švedska 2018). I mislim da će ovaj dio biti još napetiji od dosadašnjeg glasovanja.

Odgovori