Eurosong 2020.: Proces odabira domaćina od idućeg mjeseca

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Jannes Linders

Organizacija prvog nizozemskog Eurosonga u posljednja četiri desetljeća očekivano je probudio veliki interes u ovoj kraljevini. Prema prvim pisanjima nizozemskih medija, namjeru organiziranja Eurosonga 2020. trenutno je iskazalo čak devet gradova, a neki su išli toliko daleko da u utrku idu s tri objekta.

Međutim, gradonačelnici i gradske uprave već sada mogu početi pripremati informacije i dokumente kako bi ih predali idući mjesec. Kako piše portal 1Limburg, glasnogovornik NPO-a izjavio je kako je lijepo vidjeti toliki interes za organizaciju, te da će službene prijave za domaćinstvo početi u lipnju. Nadalje, prema izjavama glasnogovornika, plan nizozemskih televizija NPO, NOS AVROTROS, koje će međusobno surađivati, jest objaviti ime grada domaćina krajem ljeta.

Zasad, interes su iskazali slijedeći gradovi: Amsterdam (s tri objekta), Arnhem, Den Bosch, Enschede, Leeuwarden, Maastricht, Rotterdam, Den Haag i Utrecht. Uvjet za organizaciju jest da objekt ima kapacitet od preko 10 tisuća ljudi, da je objekt slobodan šest tjedana prije održavanja samog natjecanje, te da grad ima dobre kapacitete smještaja i blizinu zračne luke.

Komentara 13

  1. Amsterdam je za mene licno najbolji izbor, ziveo sam u tom prelepom gradu i definitivno ce svi koji odu uzivo da gledaju uzivati!

  2. @blink Naravno da imaju! Trenutni kralj se zove Willem-Alexander i sa svojom kraljicom Maximom imaju tri princeze. Najstarija i ujedno prijestolonasljednica je princeza Catharina-Amalia i njene dvije sestre princeze Alexia i Adiane.

    Fun Fact: Za vrijeme Drugog svjetskog rata nizozemska kraljevska obitelj pred Hitlerom je pobjegla u Kanadu. Krunska princeza Juliana je bila trudna i Kanada je poklonila Nizozemskoj dio ginekologije u Ottawi kako bi se princeza Margriet rodina u Nizozemskoj, a ne Kanadi. Nakon završetka Drugog svjetskog rata 1948 princeza Juliana je postala kraljica i u zahvalu Kanadi Nizozemska Ottawi šalje 100000 lukovica tulipana što je tokom godina rezultiralo jednim od 3 najveća festivala tulipana na svijetu. Kraljica Juliana je bila baka današnjem kralju, a umrla je 2004. u 94. godini života.

  3. Svejedno mi je koja lokacija, Amsterdam je možda najbolji izbor za one koji će ići uživo gledati ESC. Meni ispred TV-a je sasvim svejedno. Bitnije mi je da voditelji budu odlični kako ne bi ubili show, da budu kreativni na razini Izraela glede razglednica i Interval acta i još bolji vjerrojatno od njih te da ne izvlače iz naftalina neEuropske propale “zvijezde”

  4. Mislim da je Roterdam ubjedljivo najbolji izbor za Eurosong i da ce na kraju on i dobiti to domacinstvo, a obrazlozit cu to nekad kasnije kada vec to bude aktuelno 🙂

Odgovori