Eurosong tijekom 2010-tih: Belgija

Podijeli na Facebook Twitter

Tijekom 2010-tih Belgija je ili doživjela trenutke slave ili trenutke potopa. Kada nisu ostajali u polufinalima, onda bi u finalima bili na lijevoj strani tablice, a jedna od pjesama i dalje se može čuti na ponekim hrvatskim radijima. Iako su zadnja dva izdanja izmamila suze od muke jednom članu našeg uredništva koji im već nekoliko godina zaredom daje 10-tke na Razmišljamo naglas, gledamo pozitivno u budućnost i nadamo se kako će se vratiti na stare staze slave u susjednoj im Nizozemskoj.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2010.: Tom Dice – Me and My Guitar (6. mjesto, 143 boda)
 • 2011.: Witloof Bay – With Love Baby (11. mjesto u polufinalu, 53 boda)
 • 2012.: Iris – Would You (17. mjesto u polufinalu, 16 bodova)
 • 2013.: Roberto Bellarosa – Love Kills (12. mjesto, 71 bod)
 • 2014.: Axel Hirsoux – Mother (14. mjesto u polufinalu, 28 bodova)
 • 2015.: Loïc Nottet – Rhythm Inside (4. mjesto, 217 bodova)
 • 2016.: Laura TesoroWhat’s The Pressure? (10. mjesto, 181 bod)
 • 2017.: Blanche – City Lights (4. mjesto, 363 boda)
 • 2018.: Sennek – A Matter of Time (12. mjesto u polufinalu, 91 bod)
 • 2019.: Eliot – Wake Up (13. mjesto u polufinalu, 70 bodova)

Vaša najdraža pjesma iz Belgije tijekom 2010-tih?

 • 2010.: Tom Dice – Me and My Guitar (9%)
 • 2011.: Witloof Bay – With Love Baby (0%)
 • 2012.: Iris – Would You (0%)
 • 2013.: Roberto Bellarosa – Love Kills (3%)
 • 2014.: Axel Hirsoux – Mother (0%)
 • 2015.: Loïc Nottet – Rhythm Inside (35%)
 • 2016.: Laura Tesoro – What's The Pressure? (6%)
 • 2017.: Blanche – City Lights (43%)
 • 2018.: Sennek – A Matter of Time (2%)
 • 2019.: Eliot – Wake Up (2%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 15

 1. Pozdravljam (novi?) projekt.Tek sad vidim da je otvoren. Iako neću moći prisustovati želim samo reći da sam ova 2 dana poslušao sve pobjednike od 1956. do 2019. i izdvajam ove.
  Kao najbolje pobjednike ikada na eurosongu definitivno izdvajam:
  1.NIZOZEMSKA 2019.
  2-7 ( Ireland 1996, Norway 1995, Ukraine 2004. i 2016., Švedska 2012. i Danska 2013.)
  Znači Duncan i Arcade meni je najbolja pobjednička pjesma-ikada.

 2. City Lights unatoč dosta mlakoj live izvedbi. Moram priznati da mi se ”What’s The Pressure?” dosta uvukao pod kožu ovako s odmakom…

 3. City lights, naravno. Uz Bugarsku najbolja te godine.
  Još jedan od mnogobrojnih dokaza da treba ukloniti žiri: oni ju niti nebi pustili u finale (11 mjesto).
  Poznato je da same bezvezne pjesme stvljaju visoko (iznimka Proud i J’ai Cherché) i inače samo rade štetu u ukupnom poretku.
  Btw prvi puta da glasam za najglasaniju pjesmu hahah

 4. Belgija je zemlja koja je na esc krenula pravim putem tek 2015. godine. Bolje ikad nego nikad, što potvrđuju i rezultati. Šteta za zadnja dva pokušaja koja su prije svega sahranili live nastupi. Što se tiče najboljeg među ovih deset, to je bez premca: Blanche – City Lights.

 5. Kao sto je gore napisano – Belgija ili ima top ili flop, bas nemaju neku sredinu
  Po meni kompletno sve ima Loic, ali i Me and My Guitar uz onako jednostavan nastup ima nesto.
  Laura kao sto se moglo i nagovijestit prije Eurosonga da ce imat dobar nastup uz svoje back vokale/plesace.
  Blanche, malo prepadnuto janje osvojila je samo glasom i brutalnom produkcijom. Zadnje dvije godine su unistili nastupom pjesme i nadam se da cemo se u naredno vrijeme vratit u Belgiju 🎊

 6. Belgija je jedna od sudionica koja je došla do toga “od njih očekujem puno”. Bar za mene. Vjerujem da ćemo kroz koju godinu i u Belgiju.
  Najbolja pjesma iz ovog desetljeća za mene je svakako City lights. Mogla je komodno pobijediti, ali svjestan sam toga da je Blanche imala loš i nedorečen nastup. Također volim i Rhythm inside i What’s the pressure.

 7. Kako volim mračne i pomalo melankolične pjesme, jako mi se sviđa što Belgija zadnjih nekoliko godina šalje. Nažalost zadnje dvije godine su se užasno opekli lošim nastupima i ne baš dobrim izvedbama uživo (a imali su odlične pjesme). Odluka između “Rhythm Inside” i “City Lights” mi se čini gotovo nemogućom. Obje pjesme su odlične i komotno su mogle i pobijediti na Eurosongu (čak štoviše uvelike sam navijao za Blanche, tijekom Kijevskog Eurosonga). Glas ipak dajem “City Lights”, zato što je češće slušam (jer kao što rekoh, volim mračne pjesme).

 8. Teško mi se odlučiti između Rhythm Inside i City Lights, to su mi njihove najbolje pjesme. Isto mi se sviđa i Me and my guitar. Žao mi je Eliota i Sennek jer su imali vrhunske pjesme koje je uništio loš nastup.

 9. Slažem se s većinom komentatora da su i ove i prošle godine imali odlične pjesme, uništene slabijim scenskim nastupom i tremom izvođača. Loicova pjesma mi je toliko neslušljiva i nepodnošljiva da me stvarno čudi da je tako visoko završila. Ovaj put mi se na vrhu ipak našla jedna catchy stvar 🙂
  Top3:
  1. Laura Tesoro – What’s the Pressure?
  2. Blanche – City Lights
  3. Eliot – Wake Up

 10. Blanche bez razmišljanja, potpuno po mom ukusu, često ju slušam, ulazi u top 10 mojih najdražih pjesama s Eurosonga. Loïc je isto dobar, intrigantan i neobičan, nastup je bio odličan. Volim i Me and My Guitar, jednostavnost je nekad najljepša i baš paše.
  A Matter of time je isto po mom guštu, ali nastup i slabašna vokalna izvedba su uništili sve. Ovogodišnja pjesma mi je ok, ali ništa posebno, dobra za radio, bez wow efekta, isto uništena nastupom.

 11. Zadnjih pet godina šalju jako dobre pjesme.Zadnje dvije godine su pjesme uništili nastupom iako su mogli proći u finale oba puta.Najbolja njihova pjesma po meni koju su poslali 2010-ih je City Lights.Još uvijek je ponekad poslušam.Šteta što nije ušla u Top3 te godine.
  Moj Top3:
  1. Blanche-City Lights
  2. Laura Tesoro-What’s The Pressure
  3. Loïc Nottet-Rhythm Inside 😊

 12. Posljednje dvije godine imaju dobre pjesme, ali unište nastupom. Najbolja mi je Blanche. Da je nastup bio malo bolji, 2018.bili bi u Belgiji.

 13. Ubjedljivo Rythm Inside. City Lights je bila jako precijenjena. Postoje pjesme koje mi se ne sviđaju, ali razumijem zasto ih ljudi vole, ali stvarno ne kapiram sta je to toliko posebno u toj pjesmi osim sto je produkcija vrhunska. Uopste mi pjesma nije pjevljiva

Odgovori