Eurosong tijekom 2010-tih: Bjelorusija

Podijeli na Facebook Twitter

Bjelorusija je definitivno zemlja za koju možemo reći da je tijekom 2010-tih stekla doktorat iz skandala na eurovizijskim izborima ili samom Eurosongu. Dovoljno je prisjetiti se kako su iz čista mira mijenjali pjesme, pa je predsjednik sam naredio promjenu predstavnika, pa su ove godine napravili dar-mar s rezultatima Eurosonga. Ipak, u ovom razdoblju su slali i pjesmu na bjeloruskom jeziku, pa pjesme o kolačima, radili si PR o nastupu u Adamovom kostimu, i ostalo. Da zaključimo, Bjelorusijo – veselimo ti se u idućem razdoblju, jer što je Eurosong bez drame i skandala?

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2010.: 3+2 ft. Robert Wells – Butterflies (24. mjesto, 18 bodova)
 • 2011.: Anastazija Vinikova – I Love Belarus (14. mjesto u polufinalu, 45 bodova)
 • 2012.: Litesound – We Are The Heroes (16. mjesto u polufinalu, 35 bodova)
 • 2013.: Alyona Lanskaya – Solayoh (16. mjesto, 48 bodova)
 • 2014.: Teo – Cheesecake (16. mjesto, 43 boda)
 • 2015.: Uzari ft. Maimuna – Time (12. mjesto u polufinalu, 39 bodova)
 • 2016.: Ivan – Help You Fly (12. mjesto u polufinalu, 84 boda)
 • 2017.: Naviband – Story of My Life (17. mjesto, 83 boda)
 • 2018.: Alekseev – Forever (16. mjesto u polufinalu, 65 boda)
 • 2019.: ZENA – Like It (24. mjesto, 31 bod)

Vaša najdraža pjesma iz Bjelorusije tijekom 2010-tih?

 • 2010.: 3+2 ft. Robert Wells – Butterflies (3%)
 • 2011.: Anastazija Vinikova – I Love Belarus (5%)
 • 2012.: Litesound – We Are The Heroes (5%)
 • 2013.: Alyona Lanskaya – Solayoh (13%)
 • 2014.: Teo – Cheesecake (2%)
 • 2015.: Uzari ft. Maimuna – Time (10%)
 • 2016.: Ivan – Help You Fly (3%)
 • 2017.: Naviband – Story of My Life (23%)
 • 2018.: Alekseev – Forever (7%)
 • 2019.: ZENA – Like It (29%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 15

 1. @pabloncrnich Sjećam ga se, iako mi ta pjesma nikad nije nešto pretjerano bila na repeatu pa sam odlučio upravo ju poslušati i pogledati nastup. I odmah sam se prisjetio zašto mi je ostala meh. Od 3 minute pjesme Dmitry 8 puta ponovi refren, a otprilike 45 sekundi je samo instrumental dio. Previše repetitivno za moj ukus, a jedini plus je stvarno dobar (za to vrijeme) scenski nastup, pogotovo one back vokalistice na platformama. Za mene ni u Top5 bjeloruskih nastupa. I naravno, poštujem tuđe mišljenje, a ovo je eto samo moje 😉

 2. @escfan @eurovision126-com Nije tocno. Ne znam da li se sjecate te sada malo davne 2007. i maestralnog Dimitry Kolduna sa savrsenom, bezvremenskom, do savrsenstva izvedenom Work Your Magic? Taj covjek zasluzuje titulu najboljeg bjeloruskog predstavnika ikada a i te godine je definitivno zasluzio vise od 6tog mjesta. Zena je na drugoj poziciji.
  Da se razumijemo, ipak je to moje misljenje pa se ne moramo gadati loncima. Love love peace peace 😘😘😘😘

 3. Bjelorusi očito pogode jednom pravu pjesmu u deset godina. Ovaj put im je to uspjelo 2017. godine. Stoga, nije bilo teško izabrati pobjednika među ovih deset: Naviband – Story of My Life

 4. Sa 16 godina imati onakvu samouvjerenost i energiju na pozornici, svaka ti cast Zena, ona je i moj osobni favorit u cijeloj povijesti Bjelorsije.
  2. mjesto ide za Solayoh iz 2013
  3. mjesto za Butterfly
  4. mjesto Time
  5. mjesto Story of My Life…

 5. Složio bih se s @escfan da je Zena najbolja bjeloruska predstavnica na Eurosongu ikada.Jednostavno je ubila na pozornici što vokalno što scenski.Volio bih je vidjeti ponovo na Eurosongu😊
  Top 3:
  1. Zena-Like It
  2. Alyona Lanskaya-Solayoh
  3. Anastazija Vinikova-I Love Belarus 😊

 6. Zena je apsolutno najbolja predstavnica Bjelorusije ikada, kratko i jasno. Njezina energija i vokalne sposobnosti, koje su bile iznenađujuće odlične s obzirom na cijelu koreografiju, a i sama catchy pjesma razlog su tome da ju s nestrpljenjem ponovno očekujem na Eurosongu 😊
  Top3:
  1. Zena Kupriyanovich – Like It
  2. Teo – Cheesecake
  3. Alyona Lanskaya – Solayoh

 7. Moram priznati da mi se baš i ne sviđa ono što su slali ovo desetljeće. “Story of my life” je njihova uvjerljivo najbolja pjesma (i to ne samo u ovom desetljeću, nego ikada). Još su mi slušljive i “Time” (koju su zeznuli nastupom), i “Like it” (koju su podigli nastupom).

 8. Mislim da Bjelorusija još nije pronašla recept za dobre plasmane. U ovom desetljeću, ako bi i prošli u finale, bili bi na desnoj strani tablice. Držim fige da se to promijeni. Mene je Zena osobno ove godine osvojila i ne bih se žalio da je upravo ona bila ta koja bi ostvarila njihov najbolji plasman još od pjesme “Work your magic” iz 2007. Isto tako njena pjesma mi je najbolja bjeloruska iz ovog desetljeća.

 9. Bjelorusija je zemlja koja po mom misljenju ostane u polufinalu sa dobrim pjesmama, a prođe sa bezveznim pjesmama u finale. Help You Fly je po mom misljenju najbolja pjesma s kojom su se natjecali, najviše mi se sviđa. Sljedece godine biraju interno. Nekako mislim da ce poslati pravo dobru stvar, ali budemo vidjeli.

 10. Bjelorusija mi nije baš među najdražim eurovizijskim zemljama. Njihove pjesme uglavnom doživljavam kao popunjavanje programa, a i idu mi na živce s tim skandalima. Osvojili su me jedino 2017, baš volim tu pjesmu, njihovu zaraznu energiju, sviđa mi se kako bjeloruski tu zvuči, svim srcem sam navijala za Naviband. Ok (ali samo ok) su mi Uzari ft. Maimuna, mislim da su trebali u finale. Slatki su bili ovi iz 2010, ona krila su mi ostala u sjećanju, ali bila sam klinka tad, sad me to ne bi fasciniralo toliko haha.

Odgovori