Eurosong tijekom 2010-tih: Bosna i Hercegovina

Podijeli na Facebook Twitter

Tijekom desetljeća na izmaku, Bosna i Hercegovina možda jest bila kratko (samo četiri izdanja), no i dalje dovoljno da ju eurovizijski fanovi silno žele natrag. Kao što smo u više navrata istaknuli na portalu, BIH televiziju BHRT već nekoliko godina muče financijski problemi zbog čega ih nećemo gledati iduće godine u Nizozemskoj. No, u ovom kratkom vremenu u ovom desetljeću, ostavili su svoj pečat. A i ne smijemo zaboraviti osebujni skeč u kojem su “birali predstavnika za Oslo”. Što nam donosi iduće razdoblje? Pa nadajmo se rješavanje problema i povratak na Eurosong.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2010.: Vukašin Brajić – Thunder and Lightning (17. mjesto, 51 bod)
 • 2011.: Dino Merlin – Love in Rewind (6. mjesto, 125 bodova)
 • 2012.: Maya Sar – Korake ti znam (18. mjesto, 55 bodova)
 • 2016.: Deen i Dalal ft. Jala Brat i Ana Rucner – Ljubav je (11. mjesto u polufinalu, 104 boda)

Vaša najdraža pjesma iz Bosne i Hercegovine tijekom 2010-tih?

 • 2010.: Vukašin Brajić – Thunder and Lightning (10%)
 • 2011.: Dino Merlin – Love in Rewind (37%)
 • 2012.: Maya Sar - Korake ti znam (43%)
 • 2016.: Deen i Dalal ft. Jala Brat i Ana Rucner – Ljubav je (10%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 13

 1. Žao mi je što su jednostavno nestali ovo desetljeće, jer su u 2000tima stvarno žarili i palili. Najviše mi se ovdje sviđa “Korake ti znam”, a najmanje ” Ljubav je” (tad su sve odradili zbrda zdola).

 2. Najbolja mi je pjesma od Dine Melina. I dan danas je poslušam. Jako mi je žao kaj se BiH ne vraća na Eurosong. Nadam se da će riješiti svoje probleme i vratiti se u punom sjaju.

 3. Naši najdraži i najbolji susjedi koji nas nikad nisu iznevjerili što se tice bodova (govorim o televotingu…na ziri ne mozes utjecat). Sve pjesme su bile odlicne, a moja najdraza definitivno Korake ti znam

 4. Morao sam na trenutak prekinuti godišnji odmor i uključiti se u komentar zemlje koju sam oduvijek obožavao na esc-u.. čak ću reći i zemlje koju sam svojevremeno smatrao našim oglednim obrascem, odnosno kojim bi putem mi trebali krenuti, a ne se gubiti s kojekakvim lahorima ili klapskim igrokazima..
  i zato, boli me srce kad vidim da je u ovoj kategoriji samo 4 pjesama, a još me više boli kad zamišljam da će u 20-ima na kontu možda stajati NULA, tj. da će BIH sa prepoznatljivim balkanskim prizvukom ostati samo u sjećanjima najvećim esc ovisnicima.. aaaaahhh živote 🙁
  u ovoj rijetkoj konkurenciji svoj glas dajem, i to bez premca – Mayi Sar.. već pjevušim u sebi jer lyrics znam k’o svoj oib..

 5. BiH je gotovo uvijek slala odlične pjesme na Eurosong. Po meni, od svih ex-yu zemalja na eurosongu, upravo je BiH imala kontinuitet slanja odličnih pjesama. To vrijeme je počelo 2006. godine sa Lejlom, a završilo sa Mayom Sar, sa tek jednim izuzetkom i ”meh” pjesmom od Vukašina. Naravno u ovom izboru gore, dilema je bila između Merlina i Maye Sar. Nisam se čak toliko ni dvoumio, iako su obje jednako dobre, a pobjednik iz tog duela je Maya Sar – Korake ti znam.

 6. BiH mi baš jako fali na Eurosongu, ne želim se prestati nadati njihovom povratku. Volim sve ove 4 pjesme, ali Maya mi je ipak najdraža. Slušam ju i inače i ova pjesma mi je baš prirasla srcu, ne mogu biti objektivna. Ne mogu ne spomenuti i neke njihove ranije pjesme: Rijeka bez imena, nezaboravna i čarobna Lejla, Bistra voda, čak i Pokušaj, iako inače nisam fan “neozbiljnih” pjesama, Laka mi uvijek izmami osmijeh na lice. Susjedi su rijetko kad promašili i zato im želim da riješe sve probleme i vrate se jači nego ikad.

 7. BiH baš fali na eurosongu. Svake godine se nadam povratku, ali nikako na zelenu granu s tim financijskim dugovima… uvijek su slali prilično dobre pjesme.
  Iz ove skupine mi je definitivno najbolja Love in Rewind. 🙂

 8. Meni se najviše sviđa Love in rewind (krivo ste gore napisali, nije rewing nego rewind).
  Baš je prekrasna i pozitivna, trebala je u top 3 minimalno.
  Nadam se da će riješiti dugove i da će uskoro opet na ESC.

 9. Zao mi je sto se BHRT gusi u dugovima i sto ih nema na Eurosongu, imali su dosta kvalitetnih nastupa i pjesama
  Moj favorit je Dino Merlin i Love in Rewind
  Na 2. mjestu je Maya Sar
  Pjesma iz 2010. mi nije draga a brutalan flop su imali 2016.

 10. Pošto je riječ o BiH napisat ću svoj Top4
  Top 4:
  1. Maya Sar-Korake ti znam
  2. Dalal & Deen feat. Ana Rucner & Jala Brat-Ljubav je
  3. Dino Merlin-Love in Rewind
  4. Vukašin Brajić-Thunder and Lightning 😊

 11. Evo i moje zemlje. Zao mi je sto uopste nisam pratio Eurosong kada se redovno natjecala sve do 2016. Korake Ti Znam mi se najviše sviđa i smatram da je trebala uci u TOP10 te godine. Generalno gledajući BiH je slala prilicno dobre pjesme i nije eksperimentisala sa svim i svacim(Pozdrav Crna Gora). Ocekujem povratak za jedno tri, cetiri godine. Ne vjerujem u povratak vec 2021. ali vjerujem da u narednoj deceniji BiH moze poslati pjesmu vrijednu pobjede 🙂

 12. Naši susjedi, po mome mišljenju, puno, puno bolje pjesme imali su u razdoblju između 2005. i 2009. nego u ovom desetljeću (”Call Me”, ”Lejla”, ”Rijeka bez imena”, ”Bistra voda”) – svaku redovno slušam. Ipak, jedna mi se iz ovog desetljeća našla i u all-time Top5 poretku, a to je Maya Sar, koja mi se nalazi na drugom mjestu 😊
  Top3:
  1. Maya Sar – Korake ti znam
  2. Dino Merlin – Love in Rewind
  3. Vukašin Brajić – Thunder and Lightning

Odgovori