Eurosong tijekom 2010-tih: Bugarska

Podijeli na Facebook Twitter

Nastupi Bugarske na Eurosongu tijekom 2010-tih mogu se podijeliti u dvije faze. Prva faza je na početku (2010.-2013.) kada su ispadali (jedne godine su imali čak isti broj bodova s desetoplasiranim u polufinalu!), a druga je faza renesanse (2016.-2018.) kada su ulazili u finale i rušili svoje osobne rekorde, ali imali i ponekad iritantne tweetove gdje bi uzdizali pjesme u nebesa. Između te dvije faze imali su stanku od dvije godine, a na našu veliku tugu, povukli su se i sa Eurosonga 2019. Hoće li se njihova televizija oporaviti i hoće li doći do smjene vlasti, ne znamo, ali dotad ćemo rado slušati njihove pjesme s Eurosonga.

Pjesme i plasmani tijekom 2010-tih

 • 2010.: Miro – Angel si ti (15. mjesto u polufinalu, 19 bodova)
 • 2011.: Poli GenovaNa inat (12. mjesto u polufinalu, 48 bodova)
 • 2012.: Sofi Marinova – Love Unlimited (11. mjesto u polufinalu, 45 bodova)
 • 2013.: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo shampioni (12. mjesto u polufinalu, 45 bodova)
 • 2016.: Poli Genova – If Love Was a Crime (4. mjesto, 307 bodova)
 • 2017.: Kristian Kostov – Beautiful Mess (2. mjesto, 615 bodova)
 • 2018.: Equinox – Bones (14. mjesto, 166 bodova)

Vaša najdraža pjesma iz Bugarske tijekom 2010-tih?

 • 2010.: Miro – Angel si ti (0%)
 • 2011.: Poli Genova – Na inat (7%)
 • 2012.: Sofi Marinova – Love Unlimited (3%)
 • 2013.: Elitsa Todorova & Stoyan Yankoulov – Samo shampioni (1%)
 • 2016.: Poli Genova – If Love Was a Crime (47%)
 • 2017.: Kristian Kostov – Beautiful Mess (19%)
 • 2018.: Equinox – Bones (23%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 18

 1. Spojili su tri odlična rezultata u zadnje tri godine svog nastupanja na Eurosongu. Dokaz da se može bez obzira na financijsku situaciju. Žao mi je kaj se ne vraćaju i nadam se da će uspjeti rijesiti svoje probleme. Najbolja njihova pjesma mi je definitivno Beautiful Mess, a na drugo mjesto stavljam If Love Was A Crime.

 2. Zemlja koja je u zadnja tri izdanja svoje participacije ostvarila odlične do solidne rezultate. Potpuno zasluženo. Oni su dokaz da se trud i prava vizija isplati. Možda ne u financijskom smislu, ali barem rezultatski. Prije te tri, smatram da je zakinuta jedino pjesma Na Inat koja je trebala vidjeti finale. Što se tiče najboljeg među ovima, po meni je to Kristian Kostov – Beautiful Mess

 3. Spojile su se dvije zemlje čije nacionalne televizije grcaju u dugovima.. nakon bosanske na red došla i bugarska.. za razliku od naših susjeda, bugari i nisu imali neku posebnu esc povijest sve dok se nije dogodio puni obrt u njihovim redovima.. dvije pregenijalne (Poli, Equinos) i jedna genijalna (Kristian) stvar napravile su od Bugara novu esc silu..
  ali silu koju su silom prilika ponovno uspavali.. eh, sad koliko će dugo biti taj san ili ako ne potraje dugo u kakvom ću se stanju vratiti???
  Moj glas je otišao Poli koja je te 2016. razvalila, a njezino otvaranje s osmijehom je postala širom prepoznata stvar..

 4. Po meni su imali vrhunske pjesme zadnje tri godine.Želim da se što prije vrate na Eurosong.Najbolja pjesma mi je If Love Was a Crime
  Top 3:
  1. Poli Genova-If Love Was a Crime
  2. Kristian Kostov-Beautiful Mess
  3. Equinox-Bones 😊

 5. Desetljece Bugarske ko 5 godina slave krajem 90tih Hrvatske, tako bi usporedio.
  Nikako se ne mogu odluciti koja mi je draza, Bones ili ILWAC, obje pjesme su imale dobar nastup i volim poslusat i jednu i drugu pjesmu.
  Drugo mjesto po mome je opet zauzela Poli 😁
  A na trecem mjestu je pjesma koja je zasluzila proci u finale i siguran sam da bi se bolje plasirala od Toojiya, a to je Love Unlimited iz 2012.

 6. Ah Bugari, šteta za bankrot. I šteta što su 2018.baš jako, jako željeli pobijediti – zbog toga su i završili na desnoj strani tablice u finalu. Najdraža mi je Poli 2016. Jako mi je drago da se vratila i popravila onu katastrofu iz 2011.

 7. Od 2010. do 2013. su imali užasne pjesme (osim Poli), ali onda su se stvarno vratili sa stilom. Uvelike sam se dvoumio između “If love was a crime” i “Bones”, jer su obje dobre na svoj način. Odlučio sam se za ” Bones”, jer je pjesma stvarno odlična, i prava je sramota što nisu ušli ni u top 10.

 8. Teška bitka je tu kod mene bila između If Love Was a Crime, Beautiful Mess i Bones. Na kraju sam se ipak odlučila za Bones jer je nekako najviše po mom ukusu, mislim da su zaslužili puno bolji plasman. Dobra mi je i Poli iz 2011. S nestrpljenjem očekujem povratak Bugarske jer su se u tri godine pretvorili u jednu od mojih najdražih eurovizijskih zemalja. I znam da se bavimo samo ovim desetljećem, ali ne mogu ne spomenuti Elitsu y Stoyana iz 2007. Moćno, posebno i izvorno, ne sjećam se baš najbolje trenutka kad sam prvi put vidjela nastup, ali kasnije sam ga pogledala više puta i svaki me put oduševe. Nisu se trebali vratiti 2013, pokušaj je bio puno lošiji i bljeđi.

 9. Kristian Kostov je najiritantnija eurovizijska ličnost od pamtivijeka i imam poriv za mucenjem kad se sjetim da je on mogao odnijeti pobijediti. Umjesto toga smo dobili video gdje place i smatra kako je zaslužio pobjedu. On, kao i ono nistavilo od pjesme su bili ukupan meh.
  Poli Genova je imala najbolje pjesma and that’s the tea.
  Pohvalio bih i Equinox, premda nisam fan njihove pjesme, ali imali su nekakav štih pa su mi na kraju bili solidni.

 10. Iz ovog bunta najbolje su obje Poline pjesme (2011. i 2016.) i Equinox. I dalje mi nije jasno kako je Kristian bio drugi u tako jakoj godini kao što je 2017., jer nije bio bogznašta.

 11. Kiki je trebao pobijediti, a ne dosadna pjesma iz Portugala.
  Beautiful mess je jedna od najboljih pjesama ikada na Eurosongu.
  Poli je isto super, ali on je ipak bolji.

 12. Zadnje tri godine su slali i najbolje pjesme. Meni licno se najvise sviđa Beautiful Mess, ali kad bi mi neko rekao da je jedna od te tri pjesme pobijedila na Eurosongu rekao bih da je to Bones, nekako mi najvise zvuci kao evrovizijska pobjednicka pjesma. Jedina mozda zamjerka kod te pjesme je sto ne ulazi tako lahko u glavu sto je vjrtn. i razlog losijeg plasmana kod publike.

  1. Beautiful Mess
  2. Bones
  3. If Love Was a Crime

 13. Kako spomenuti Bugarsku bez da se spomene ime Poli Genove? NIKAKO! 😀 Nadam se da će za nju biti treća sreća pa možda uskoro vidimo Eurosong i u Sofiji. A što se tiče Kostova i Equinoxa, za mene potpuno overrated i lijepo da su se spustili na zemlju nakon 14. mjesta 2018. Nadam se njihovom što skorijem povratku.
  Top3:
  1. Poli Genova – If Love Was a Crime
  2. Poli Genova – Na Inat
  3. Sofi Marinova – Love Unlimited

 14. Još jedna balkanska država koja mi je falila ove godine na eurosongu. Pravi primjer kako se treba vratiti na natjecanje nakon pauze. Tri pjesme 2016.-2018. i ne znaš koja je bolja! Ipak, odlučio sam glas dati Poli Genovoj (If love was a crime).

Odgovori