“Eurovision: You Decide 2018” u Brightonu!

Podijeli na Facebook Twitter
eurovision.tv

Britanska televizija BBC objavila je datum i mjesto održavanja svog predizbora za Eurosong 2018. Eurovision: You Decide 2018. Dvorana u kojoj se davna 1974. godine održao Eurosong, koji je vinuo u zvijezde švedsku grupu ABBABrighton Dome u gradu Brightonu bit će domaćin trećeg izdanja EYD-a 7. veljače. Treću godinu zaredom britanski će izbor voditi Mel Giedroyc, a njoj će se pridružiti pobjednik Eurosonga 2015. i voditelj Eurosonga 2016. Måns Zelmerlöw.

– Zbilja jedva čekam voditi Eurovision: You Decide ove godine s Mel. Siguran sam da ćemo imati sjajan šou i volio bih da UK ostvari veliki uspjeh na Eurosongu 2018. Jedva čekam biti dio You Decide putovanja i činiti ovo, kao i eurovizijsko finale, dio svakog doma u UK-u – izjavio je 31-godišnji Zelmerlöw, koji se nedavno doselio u London zbog svoje zaručnice. Također, prema pisanju švedskog tabloida AftonbladetMåns je sudjelovao u biranju šest pjesama za natjecanje.

– Moje najdraže doba godine opet stiže! Jedva čekam čuti pjesme i upoznati pjevači. I kakvo uzbuđenje što ću voditi s TIM herojem svog vremena – ONIM Månsom Zelmerlöwom, uživo iz dvorane Brighton Dome. Bit će to noć za pamćenje – izjavila je Mel.

Inače, Måns neće biti jedini Šveđanin povezan s EYD2018. Naime, Edward af Sillén, inače dugogodišnji scenarist Melodifestivalena i scenarist Eurosonga 2013. i 2016., režirat će i napisati scenarij za britanski izbor za Eurosong.

Kako će funkcionirati odabir britanskog predstavnika?

Eurovision: You Decide 2018 će biti sličan ovogodišnjem – šest pjesama bit će u natjecanju, a bit će predstavljene par dana prije natjecanja. U dvorani bit će smješten tzv. eskpertni panel koji će prokomentirati svakog izvođača nakon izvedbe, a konačnu odluku o pobjedniku donijet će stručni žiri i britanska publika u omjeru 50-50. Važno je za napomenuti kako će voditelji proglasiti samo pobjednika, a ostatak rezultata ostat će “službena tajna”. Prijenos natjecanja bit će na drugom programu BBC-ja.

Komentara 2

Odgovori