Eurovizija zborova 2017. – pobjednice Slovenke

Podijeli na Facebook Twitter
eurovisionchoir.tv

Latvijska Riga, već dugi niz godina domaćin Svjetskih zborskih igara, u subotu je bila domaćin novog natjecanja pod pokroviteljstvom Europske radiotelevizijske unije – Eurovizije zborova. Svojevrsni nastavak Europe sings!, koji se održao u svibnju 2014., odsad nadalje će biti organiziran kao bijenalno natjecanje, osim ako ne budu visoki postoci gledanosti, a na prvom izdanju kojeg su vodili američki skladatelj i dirigent Eric Whitacre i latvijska voditeljica Eva Johansone, sudjelovalo je devet zemalja.

Zborovi iz Austrije, Belgije, Danske, Estonije, Latvije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Walesa imali su šest minuta da održe svoj program, nakon čega su njihove nastupe komentirali članovi stručnog žirija Elīna GarančaJohn Rutter i Nicolas Fink.

Naposlijetku, žiri je odlučio da je najbolji nastup te večeri imao slovenski ženski zbor Carmen Manet, koji je izveo tri narodne skladbe. Kao nagradu zbor će dobiti nekoliko stvari, uključujući i ugovor s diskografskom kućom za snimanje albuma.

Komentara 4

  1. Meh, ova spin off takmičenja su toliko usiljena da boli. Sve je to lijepo, horovi su odlični, ali totalno nebitno takmičenje. Čestitke Slovenkama.

  2. Obožavam ovakva natjecanja.
    Čestitke Slovencima- pa kad vas ne ide na eurosongu,nek vam ovdje se stvori povijest. I da zbilja su bile najbolje- svaka čast, izvrsne vokalistice i odlična suglasja.
    Mogla bi se i Hrvatska prijaviti. Imamo izvrsne zborove i imali smo emisiju koja je birala najbolji zbor.

Odgovori