Eurovizijski fanovi pomažu pri odabiru danskog predstavnika

Podijeli na Facebook Twitter
Povezano: Poslušajte pjesme sudionice danskog izbora za Eurosong

Razočarana ispadanjem u polufinalima Eurosonga protekle dvije godine, danska nacionalna televizija odlučila je uvesti izmjene kada su u pitanju glasačka tijela koja će odabrati narednog predstavnika ove zemlje. Naime, na subotnjem finalu u glasanju će veliku ulogu imati pet lokalnih eurovizijskih fanova!

Danski izbor za Eurosong će biti održan u subotu, kada će žiri i glasači putem televotinga u omjeru 50:50 odabrati predstavnika ove zemlje u Kijevu. Do sada su žiri obično činile osobe iz šoubiznisa, a ovaj put će to biti isključivo eurovizijski fanovi.

Mogens Dalsgaard Myklebust (43), Mette Thorning Svendsen (46), Peter Hansen (29), Morten Kaiser (26) i Søren Toft (42) imaju godine iskustva kada su u pitanju prisustvovanja Eurosongu i drugim nacionalnim izborima diljem Europe.

Ovih pet fanova su odabrani jer su zainteresirani za Eurosong već dugi niz godina, i to za njih nije samo hobi, nego i životni stil. Kroz sve te godine, uspjeli su shvatiti što uspijeva na eurovizijskoj pozornici, a što ne, objasnio je Jan Lagermand Lundme, direktor zabavnog programa danske nacionalne televizije DR.

Činjenica je kako eurovizijski fanovi u odnosu na profesionalni žiri imaju više iskustva, znanja i vještine koji mogu pomoću u prepoznavanju potencijala neke pjesme na eurovizijskoj pozornici. Stoga nam ostaje za vidjeti kako ovaj žiri može pomoći Danskoj pri odabiru pjesme koja bi mogla donijeti što je moguće bolji plasman na Eurosongu 2017.

Isječci svih deset pjesama

Komentara 9

  1. I onda će posle svu krivicu svaliti upravo na te fanove esc frikove … ha haaaaaaaaaa… tako da tu priliku oni neće nikad više dobiti . Naravno krivica za danaski neuspeh (koje je negde na vidoku) mogu pronaći samo u jadnim pesmuljcima , koji nisu dostojni esca pre svega u takmičarskom kontekstu.

  2. Đabe su krečili. Ove godine danske pjesme su dno dna. Doslovno niti jedna pjesma nije zaslužila finale, muka za slušat.

  3. dakle, ******* biraju pjesmu

    trebali su to uraditi Francuzi jer njihove (…I već godinama biraju pjesmu za OGAE song contest i ono što je SWE za ESC; to je FRA za OGAE – rasturaju

Odgovori