Eurovizijski vremeplov: Izaberite najljepši spot (4)

Podijeli na Facebook Twitter

Stigli smo i do posljednje grupe od 11 spotova u kojoj ćete vašim glasovima izabrati pet koje prolaze u završnu fazu izbora za najljepši spot. Ukupno 20 pjesama naći će se u završnoj fazi, ali pre nego što vam predstavimo posljednjih 11 kandidata iz četvrte grupe, da vidimo koga ste vi svojim glasovima iz prethodne grupe poslali u samu završnicu:

 1. ABBA – Waterloo (Švedska 1974.)
 2. Alenka Gotar – Cvet Z Juga (Slovenija 2007.)
 3. Feminnem – Call Me (Bosna & Hercegovina 2005.)
 4. Karolina Gočeva – Mojot svet (Makedonija 2007.)
 5. Sirusho – Qele Qele (Armenija 2008.)

No Name – Zauvijek moja (Srbija & Crna Gora 2005.)

Jedni od ukupno dva predstavnika zajedničke države Srbije & Crne Gore, grupa No Name, u Kijevu pjevali su pjesmu Zauvijek moja i natjecanje završili na visokom sedmom mjestu u finalu. Kao i što sama pjesma odiše duhom Crne Gore, tako su i kroz spot prikazane crnogorske prirodne ljepote.


Marija Šestić – Rijeka bez imena (Bosna & Hercegovina 2007.)

U Helsinkiju 2007. godine finale Eurosonga otvorila je Marija Šestić sa svojom pjesmom Rijeka bez imena. Ona je svojoj zemlji u povijest upisala 11. mjesto. Spot za ovu pjesmu sniman je na lokacijama u Brčkom i Sarajevu, a najviše kadrova zauzimaju dešavanja na jednom brodu u pokretu.


Yohanna – Is It True (Island 2009.)

Drugoplasirana s Eurosonga 2009. Islanđanka Yohanna za svoju pjesmu Is It True snimila je pomalo bajkoviti spot. Pjevačica je u oblacima i pjeva svom dragom je li je zaista gotovo među njima.


Tajči – Hajde da ludujemo (Jugoslavija 1990.)

Na domaćem terenu u Zagrebu 1990. godine Jugoslaviju je predstavljala Tatjana Matejaš Cameron, poznatija kao Tajči. Ona je pjevala svima poznatu Hajde da ludujemo, a spot za ovu pjesmu sniman je na ulicama Dubrovnika.


Xandee – One Life (Belgija 2004.)

Belgiju je na Eurosongu 2004. predstavljala Xandee s pjesmom One Life. Iako je završila tek na 22. mjestu u finalu, spot, poput same pjesme, odiše nekom posebnom pozitivnom energijom.


Marija Šerifović – Molitva (Srbija 2007.)

Na Eurosongu 2007. u Helsinkiju pobjedu je odnijela Marija Šerifović s pjesmom Molitva. Iako snimljen nakon Eurosonga, spot za ovu skladbu na pravi način prati samu emociju i poruku pjesme.


Doris Dragović – Marija Magdalena (Hrvatska 1999.)

Da je nakad dovoljna samo plaža, more, jedna crna i jedna bijela haljina i da spot bude upečatljiv dokaz je službeni video za pjesmu Marija Magdalena, koju je u Jeruzalemu 1999. godine za Hrvatsku izvela Doris Dragović. Ona je te godine Hrvatskoj osigurala četvrto mjesto, što do danas, uz nastup Maje Blagdan 1996. godine, predstavlja najbolji hrvatski rezultat na Eurosongu.


Daz Sampson – Teenage Life (UK 2006.)

U Ateni 2006. godine Ujedinjeno Kraljevstvo predstavljao je Daz Sampson s pjesmom Teenage Life. Baš kao i što sam naziv pjesme govori i spotom dominiraju tinejdžeri obučeni u školske uniforme ili u casual varijante i pjevaju o svojim tinejdžerskim danima.


Hanna Pakarinen – Leave Me Alone (Finska 2007.)

Na domaćem terenu Finsku je 2007. godine predstavljala Hanna Pakarinen s pjesmom Leave Me Alone. Natjecanje je završila na 17. mjestu, a spot donosi priču o prevarenoj ženi koja želi da je taj muškarac ostavi na miru.


Goran Karan – Kad zaspu anđeli (Hrvatska 2000.)

Hrvatsku je 2000. godine predstavljao Goran Karan s pjesmom Kad zaspu anđeli i u povijesti ubilježio jedno deveto mjesto za svoju zemlju. Spot za ovu pjesmu upečatljiv je po mnogo čemu, ali nekako prva asocijacija koja nas veže za njega je simbol beskonačnosti koji je napravljen od upaljenih svijeća.


Vlado & Izolda – Ciao, amore (Jugoslavija 1984.)

Na Eurosongu 1984. godine u Luksemburgu tadašnju Jugoslaviju predstavljao je hrvatsko-srpski duo Vlado Kalember & Izolda Barudžija. Oni su pjevali Ciao, amore i osvojili predzadnje 18. mjesto i to najviše zahvaljujući bodovima ciparskog i turskog žirija. Zanimljivost vezana uz ovaj spot jeste ta da je bio zabranjen na turskoj nacionalnoj televiziji prilikom predstavljanja svih pjesmama netom prije natjecanja, zbog malo slobodnijih scena koji sadrži.


Ovo je posljednja kvalifikacijska grupa u kojoj od 11 pjesama možete izabrati pet koji prolaze u završnu fazu izbora za najljepši spot koji je objavljen do kraja 2009. godine. Sljedeći tjedan očekuje nas finalni izbor, kada ćete od ponuđenih 20 spotova svojim glasovima izabrati onaj najljepši.

Pet najljepših spotova iz četvrte grupe po vama su

 • No Name – Zauvijek moja (Srbija & Crna Gora 2005.) (8%)
 • Marija Šestić – Rijeka bez imena (Bosna & Hercegovina 2007.) (11%)
 • Yohanna – Is It True (Island 2009.) (10%)
 • Tajči – Hajde da ludujemo (Jugoslavija 1990.) (12%)
 • Xandee – One Life (Belgija 2004.) (2%)
 • Marija Šerifović – Molitva (Srbija 2007.) (13%)
 • Doris Dragović – Marija Magdalena (Hrvatska 1999.) (20%)
 • Daz Sampson – Teenage Life (UK 2006.) (2%)
 • Hanna Pakarinen – Leave Me Alone (Finska 2007.) (4%)
 • Goran Karan – Kad zaspu anđeli (Hrvatska 2000.) (12%)
 • Vlado & Izolda – Ciao, amore (Jugoslavija 1984.) (6%)

Zahvaljujemo na glasanju

Loading ... Loading ...

Komentara 3

 1. Bas ste nepravedni! U predzadnjem dijelu jedva sam nasao pet spotova koje bi izabrao a u ovome od njih 11 minimalno 8 zasluzuje u finale. Duzni ste mi pivu radi teske odluke. 😂😂😂😂😂

Odgovori