Evo kako je mogla izgledati pozornica za Eurosong 2018.

Podijeli na Facebook Twitter

Eurovizijsku godinu na izmaku svakako je obilježio prvi portugalski Eurosong. Lisabon je ovo natjecanje ugostio u svibnju ove godine, a ocjene uspješnosti domaćinstva kreću se od nule do čiste petice. Jedna od stvari koju su svi svakako uzeli u razmatranje pri ocjenjivanju je i izgled pozornice. Onu lisabonsku na kojoj je, između ostalih, i Izraelka Netta odnijela pobjedu dizajniralo je poznato ime u svijetu scenskog dizajna – Florian Weider. No, ovih je dana u medijima objavljen i izgled nesuđene pozornice lisabonskog Eurosonga, odnosno idejno rješenje grupe portugalskih dizajnera na čelu s Anabelom Santos, koje ipak nije dobilo podršku RTP-a i EBU-a.

Eurovision 2018 Stage Proposal

Ovakav je dizajn pozornice uključivao, između ostalog, i LED ekrane, a što je u uvjetima natječaja bilo zabranjeno, pa je i to vjerovatno jedan od razloga zbog kojih u konačnici ovakav izgled pozornice nismo gledali na Eurosongu 2018.

Komentara 9

  1. Po meni je ovogodišnje pozornica bila ok, ništa spektakularno, bilo je i gorih, no ova je 10x bolja. Zaista šteta što nisu odabrali ovu…..

  2. I nije nešto, uopšte mi ne ide ovakav dizajn pozornice sa LED ekranima. Bolja je bila ova sa Eurosonga iako mi se generalno ne sviđa.

  3. Ovo je komotno mogla biti pozornica u Tel Avivu! Ovaj ”pleteni” dio izgleda kao puno Davidovih zvijezda zajedno! 🙂

  4. Uvijek sam se pitao kako izgledaju ostale projektirane pozornice koje su pristizale na natječaj, i što je to toliko specifično u projekcijama Floriana Weidera pa da ga stalno na kraju izaberu. Volio bih vidjeti one pozornice koje su ispunjavale glavne uvjete natječaja.

  5. Koji pacijenti. Da su se i maknuli led ekrani izgledalo bi daleko bolje nego ona koju smo gledali…

  6. Ovo izgleda fantastično. Ogromna šteta. Ne može se ni opisati kolika je razlika u odnosu na izabranu pozornicu skoro pa nakaradu. Kakav je to konkurs koji zbranjuje LED ekrane a onda odobre rešenje u kojem će ih biti. Smejurija i nameštaljka kao i uvek. To sa esc binama su najveći prljavi poslovi jer je to sigurno jedan od najskupljih segmenta svakog esc projekta. Pa da se neko ugradi , pa da se nekom udovolji i onda obavezno u poslednje vreme dobijamo sr*nja od pozornica.

Odgovori