Finci biraju 2. ožujka, Islanđani ipak nastupaju

Podijeli na Facebook Twitter
Andres Putting (EBU)

Današnji dan obilježila je jedna bitna vijest vezana za Eurosong 2019., zbog čega su dvije vijesti umalo prošle ispod radara. O kome se radi, saznajte u nastavku.


 FINSKA: 2. ožujka finale UMK-a 2019.

Danas u poslijepodnevnim satima finska televizija YLE potvrdila je datum održavanja svog nacionalnog izbora za Eurosong 2019.

Kako su usputno napomenuli u vijesti povodom objave grada domaćina Eurosonga 2019., Uuden Musiikin Kilpailu 2019 održat će se 2. ožujka 2019. Mjesto održavanja još nije poznato, no naglasili su kako će početak prodaje ulaznica krenuti krajem jeseni. Također, napomenuli su kako će format ostati isti – jedan pozivni izvođač koji će izvesti za nj posebno napisane pjesme.


 ISLAND: Ipak nastupaju na Eurosongu 2019.

Današnja objava Tel Aviva kao domaćina Eurosonga 2019., jednu je zemlju nagovorila na nastup. Riječ je o Islandu, čija je televizija u popodnevnim satima potvrdila nastup.

– Odluka je donesena na činjenici da ovo nije politički događaj, nego suprotno – okupljanje različitih naroda, čija je glavna svrha televizijsko emitiranje i zajednica, i smisao zajednice i stanje uma koje se uglavnom sastoji od suvremene glazbe i kulture – izjavio je ravnatelj RÚV-vog programa Skarphéðinn Guðmundsson.

U ovom trenutku nije poznato hoće li biti nacionalnog izbora Söngvakepnnin.

Još krajem svibnja jedna od glavnih tema je bilo moguće odustajanje Islanda s idućeg Eurosonga. Jedan od razloga, uz loše plasmane (bez finala od 2015. do 2018.), jest i činjenica da su mnogi poznati islandski umjetnici zatražili bojkot zbog kršenja ljudskih prava palestinskog naroda od strane izraelske vlade. Neka od poznatija imena koja su potpisala tu peticiju su i ona bivših predstavnika Islanda na Eurosongu Pálla Óskara i Here Björk.

Komentara 2

  1. Nikad se ne zna, možda baš Island bude pobjednik Eurosonga 2019 😉

  2. Nadam se da na UMK neće biti trash pjesama. Još uvijek me proganja ona ženska koja mješa X-mene s kriptonitom xD

Odgovori