Francuska bira putem nacionalnog izbora?

Podijeli na Facebook Twitter

Francuski portal toutelatele.com otkrio je da televizija zadužena za francusko sudjelovanje na Eurosongu France 2 planira izabrati predstavnika za 63. Eurosong u Lisabonu putem nacionalnog izbora Mission Eurovision. Ako se ovo ispuni, to će biti prvi puta od 2014. da Francuzi posežu za nacionalnim izborom kao načinom odabira svojeg predstavnika, a prvi puta od 2007. da će imati posebnu emisiju isključivo za tu upotrebu (podsjetimo, 2014. su 3 izabrane pjesme bile predstavljene u emisiji Les chansons d’abord). Sam Mission Eurovision bi se trebao sastojati od više emisija čiji bi pobjednik predstavljao Francusku u Portugalu.

Podsjetimo, ovogodišnja, interno odabrana predstavnica Alma je osvojila 12. mjesto sa 135 bodova.

Komentara 25

 1. @bulbasaur
  Koliko možeš biti jadan… Ok očito ti se ne sviđa pobjednička pjesma,al pomiri se sa tim… A ovo u vecernjem,kao prvo ti me znas je li to točno skroz i kao drugo i da je točno,pa šta…. Danas je svijet takav da mladima droga nije strana…. Šta sad ako je u mladosti uzimao drogu,sta ti znas njegove razloge zašto je to uzimao i na kraju dana to je NJEGOV život,a ne tvoj ili medijski život…. O Biseksualnosti ne trebam ni govorit,ako se homoseksualnost danas gleda slične perspektive kao i heteroseksualnost,onda zašto ne bi se tako gledala i biseksualnost?

 2. @hirscher1 Malti je ovo bio 30.pokušaj.. Nažalost ,nikad nije pobijedila, ali je zato bila 3 puta zadnja, a u finale se nije plasirala 6 puta. Pobjedi je bila najbliže 2002. i 2005 kada je završila kao drugoplasirana.

 3. @punktelosdurchdienacht Hvala ti na linku. 🙂 Baš lijep intervju. Sve je pristojno izrečeno-jedino eto malo je bezveze mješati političare u Eurospng jer uvijek smo govorili da Eurosong ne bi smio imati veze s politikom. Za njegov stav u vezi peticije-slazem se. Ne moze se vise vjerovati tom ziriju. U toh 200 moze bit njih 150 strucnih ,al ak je tih 50 loše ,e onda opet nema smisla. STOP žiriju.

 4. Jacques Houdek je u najnovijem intervjuu za jedne dnevne novine prozvao hrvatsku predsjednicu, premijera i zagrebačkog gradonačelnika što nisu iskoristili svoj politički utjecaj u Europi kako bi se Hrvatska visoko plasirala na Eurosongu.

 5. Jeste li vi normalni? Salvador je uvrijedio nekoga svojom izjavom? Molim vas ,lik je istinu rekao,a istina boli,a neke ocito i previše

 6. Ako neki misle da je ona Robinova izjava uvreda na račun Salvadora, onda ne znam što misle o Alexu Florei, koji je izjavio da je :”Portugal pobijedio temeljem marketinga. Njegova zakulisna priča je uspjela i svi su pali na nju. Po meni, Salvador nema probleme se srcem, nego problem u glavi. Svi su mislili da će Italija pobijediti, no u Kijevu je vladala opća pomutnja zašto Salvador ne dolazi na probe, ne daje intervjue i ne slika se s nama ostalima. I Bugarin (Kostov) mogao je koristiti to što gotovo i da ne vidi na način da pridobije glasače, pa nije. Salvador je bio samo figura dobro osmišljenog portugalskog plana. Užasava me ta jeftina teatralnost, u redu, puno osoba ima zdravstvenih problema, no ne možete to koristiti kao taktiku za pobjedu! Ako želiš pobijediti koristi glas, koristi pjesmu! Ja sam osobno puno puta imao problema u talent showowima, no nikad nisam koristio tako jeftinu taktiku ne bih li pobijedio”.
  Imate link na wiwi ako mi ne vjerujete…

 7. @angelo96 Vec postoji ljetni projekt, “S druge strane ekrana” ili tako nekako gdje urednici i ankete ocijenjuju same nastupe svaki pojedinacno i komentiraju sto je dobro i sto bi mozda trebalo promijeniti, no nisam siguran da urednistvo za isti ima volje i ove godine… Nekako im je splasnuo entuzijazam, sto je jako primjetno. No sad, da li je to do rekorda koji po prvi puta u zadnjih nekoliko godina nisu srusili ili do necega drugoga ne znam. Znam samo da se ne bi trebali dati smesti, ionako ce ovaj eurosong brzo u zaborav s obzirom da je losiji od svih unazad nekoliko godina pa ni ne cudi prevelika nezainteresiranost publike. Ja osobno se ne sjecam kada se ulaznice za sam show nisu uspjele rasrodati…? Sama ta cinjenica puno govori.

 8. Uredništvo, hoće li biti ikakvih novih projekata sljedećih tjedana? 🙂 Naime, bilo bi šteta da ova stranica ode u ljetni i jesenski san ,ali shvaćam da i vama treba odmora…Kod Vixa je kreativnost uvijek prisutna. Primjerice, ove tjedne možemo ocjenjivati tijekom cijele godine pjesme koje bi se “mogle” poslati na Eurosong, to jest-nastojati uvidjeti kako eurosong članovi razmišljaju te za koji žanr pjesme i samog pjevača/icu misle da su dovoljno dobri za Eurosong. Na kraju godine HRT-u mogli biste priložiti rezultate-vrstu žanra, najaktualnije pjevače i uštedimo novac od Dore za nastup2018. ,a uz pomoć tih rezultata iskusnih članova HRT napravi dobru pjesmu kojoj su dragi članovi i dali temelje i smjernice kakva bi trebala biti. 😀 🙂 Što ne? 😀 Ako ništa, barem radi zabave. 😛

 9. Ponovno slušam ovogodišnju francusku pjesmu i iznova se čudim kako su mogli tako us*ati s ubacivanjem ovog engleskog. Prestrašno i suvišno. Ne kužim kako svake god postoji neka delegacija koja odluči ubacit eng i unakazi izvornu pjesmu

Odgovori