Franka: “Francuska i Belgija su mi najbolje”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Krasnodar Peršun

Gošća revijalne emisije Dan uživo u programu bosanskohercegovačke filijale regionalne N1 televizije bila je ovogodišnja hrvatska eurovizijska predstavnica Franka Batelić. Izravnom video vezom iz Splita gdje priprema nastup na 25. dodjeli diskografske nagrade Porin, Franka je razgovarala s voditeljem emisije Zvonkom Komšićem o nadolazećem Eurosongu, pjesmi Crazy, pripremama za ovo veliko natjecanje koje su u punom jeku, ali i o svojoj dosadašnjoj karijeri.

Velika je to stvar. Pogotovo ako sanjate Eurosong od malih nogu, kao ja. To je super prilika u životu jednog glazbenika. – izjavila je Franka odgovarajući na pitanje što Eurosong predstavlja za jednog glazbenika.

Govoreći o konkurenciji  na ovogodišnjem Eurosongu u Lisabonu, Franka je otkrila kako je poslušala dosta pjesama, uključujući i one koje dolaze iz zemalja regije, a kao osobne favorite je istaknula predstavnice Francuske i Belgije navodeći ih kao najkvalitetnije skladbe ove godine. Također, bilo je riječi i o koncertu Beyonce u Zagrebu kada je Franka imala čast nastupiti kao pred-izvođač što je, po riječima ovogodišnje hrvatske eurovizijske uzdanice, nestvarno iskustvo.

Pored ovog, Franka je s gledateljima u BiH podijelila i neke detalje iz svoje biografije poput onog da je godinu i pol dana studirala na čuvenoj glazbenoj akademiji Berklee College of Music u Bostonu, ali i to da je do diplome na zagrebačkom Pravnom fakultetu dijele još samo dva ispita. O čemu se još govorilo tijekom Frankinog uključenja u program možete doznati ovdje.

Komentara 16

  1. Iako mi se Frankina pjesma svidja bojim se da ne bude vidjela finale ove godine. Prvo polufinale ce naprosto biti klaonica, previse je favorita natrpano u nj a svi ne mogu dalje.

    Nekako mi se cini da ce ESC 2019 biti u Tel Avivu (ili Jeruzalemu). Drugacija je i moderna, klinci takve stvari obozavaju. Da se vrti na MTV bila bi hit sama po sebi. Izrael nema susjeda, nema glasacke blokove iza sebe stoga mislim da ce se bas zbog toga i probiti do samog vrha.

    Nadam se i zeil da Franka prodje ali cisto sumnjam.

  2. @88ivan
    I da je sergej pobijedio i on bi imao puno dislajkova. Ti dislajkovi apsolutno ništa ne znače. Franka isto ima šanse za finalom to šta se ti osjećaš kao nekakav objektivni kritičar nije bitno.

  3. Mnogi ne vole Bruxelles. Pogotovo građani iz Velike Britanije, Mađarske, Poljske, Rusije itd. Belgijski predstavnik Loïc Nottet – Rhythm Inside je bio tek četvrti iako mu je pjesma mogla biti pobjednička. Sve je to politika. Zato Rusima ne daju da pobjede s obzirom da Sergey Lazarev – You Are The Only One je trebao pobijediti, a ne Jamala iz Ukrajine. Dan danas ta njena pjesma ima puno više negativnih lajkova nego što ima Lazareva pjesma. Ima dosta primjera gdje su favoriti trebali pobijediti, ali zbog nekih razloga nisu smjeli pobijediti. Smiješno mi je da imate “favorita” koji ima šansu da bude pobjednik Eurosonga ili da će plasirati u finale. To je kao da kažete da nogometaši iz Malte imaju šansu da se kvalificiraju na neko prvenstvo. Uvijek, ama baš uvijek trebate sve detaljno analizirati. Prognozirao sam da će Jacques Houdek proći u finale. Franka Batelić zaista nema dobru šansu da se kvalificira u finale. Daleko je slabija od Houdeka. Znam ljude koji su stavili po 100 EUR na Estoniju, Češku i Belgiju. Bit će u plusu ako netko od tih država pobijedi.

  4. Ne znam….ja stvarno sumnjam finale. Jedino da žiri potegne dosta jer stvarno ima kvalitetnih elemenata. Od televotinga očekujem cca 20 bodova (AUT + ŠVI + MAK + možda se još netko smiluje).
    Al svakako joj sretno.
    BTW slažem se da su ove dvije najbolje.

  5. Ljudi moji što ste vi uzeli u obzir komentar ovog lika koji je pun negative? Za sada nisam pročitao njegov pozitivni komentar-jer ga nema. Očito taj profil vodi neko dijete ili odrasla osoba koja puni svoj ego vrijeđajući druge…Ne zamarajte se nebitnim.

  6. Obzirom da se priča o prvom polufinalu ovom prilikom bih izdvojio svoje najveće favorite tog polufinala:
    1-polufinale (Grčka, Litva,ESTONIJA!!!, Bugarska…naravno tu su i Albanija, Belgija, Austrija, Armenija…i možda Finska zajedno s Hrvatskom.)

  7. @88ivan
    Pa njoj su to najbolje i one koje je istakla. Smiri tenzije i pricekaj bar nastup da možeš toliko negative govoriti o Frankinom nastupu.
    Polufinale je toliki bloodbath da su mozda samo 3-4 države sigurne u prolasku dalje.

  8. Dobro ljudi, što ste se odmah uhvatili da su joj samo te 2 najbolje kad je i sama rekla da nije poslušala sve pjesme 😉 Očito nije poslušala Švedsku hehe 😀

  9. Kakva Francuska i Belgija?! Obje zemlje će biti sretne ako upadnu u Top 10, a kamoli pobjeda. Franka Batelić je totalno propala. Nema ni 1% da prođe dalje jer u ovom trenutku nalazi se tek na 15 mjestu. Ima ubitačnu konkurenciju. Izrael, Češka, Estonija, Belgija, Bugarska, Grčka, Cipar, Finska, Azerbajdžan, Armenija, Austrija, Litva i Bjelorusija. Prejaki su za slabašnu Franku koja će nastupati bez ijednog plesača.

Odgovori