Grčka i Cipar u borbi za istu pjevačicu

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: esctoday.com

Čini se kako Grčka i Cipar vode pravu malu borbu oko iznimno popularne pjevačice u ove dvije zemlje. Naime, Alphanews.live izvještava kako su i ERT i CyBC ponudile Tamti da ih predstavlja na Eurosongu sljedeće godine u Tel Avivu te da obje televizije nestrpljivo čekaju pjevačicu da se izjasni o daljnjem tijeku pregovora.

Tamta, pjevačica gruzijskog podrijetla koja bilježi veliku popularnost u ove dvije bratske zemlje, još je ljetos spominjala kako je zainteresirana za Eurosong 2019., a čini se kako su se obje zemlje potrudile čim prije kontaktirati pjevačicu i osigurati si popularnost kod fanova. Naime, pjevačica je iznimno popularna i među obožavatelja ovog natjecanja diljem Europe, što bi zasigurno doprinijelo dodatnom, besplatnom PR-u. Svoju popularnost izvan Grčke i Cipra stekla je prvi puta 2007. godine kada je sudjelovala na grčkom nacionalnom izboru s pjesmom With Love i osvojila brojne simpatije, a osam godina poslije njezina pjesma ne uspijeva ući na nacionalni izbor zbog kašnjenja na zadani rok prijave. Pjesma Unloved kasnije postaje veliki hit.

Tamti je i ove godine CyBC ponudio da predstavlja Cipar na Eurosongu u Lisabonu. Međutim, zbog prenatrpanog rasporeda pjevačica nije mogla ispuniti uvjete i Fuego je pripao Eleni Foureiri.

Sada su na potezu pregovarači iz obje nacionalne televizije, a kako je ERT (ponovno) u svojevrsnom neizvjesnom stanju zbog ostavki dviju glavnih članova vrha televizije, čini se kako bi ponuda CyBC-a ipak bila sigurnija opcija.

Komentara 4

  1. Njemacka je nedavno organizirala eurosong 2011 i imali su super organizaciju,nadam se da ce opet pobjediti.

  2. Ajmo Grcka do pobjede 2019.
    Jos bi volio da 2020 odrzavaju Francuska,Italija,Njemacka,ili Azerbajdzan.
    A za 2020 se nadam da ce pobjediti Svedska Ili Finska.

Odgovori