Hannah: "Nastup će biti u skladu s pjesmom - minimalistički" – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Hannah: “Nastup će biti u skladu s pjesmom – minimalistički”

  6 min za čitanje   Napiši prvi komentar

To read this interview in English, click here.

Pozdrav, Hannah. Dozvolite da Vam na početku čestitam jer Vas je slovenska televizija odabrala kao narednog predstavnika Vaše zemlje. Jeste li uzbuđeni?

Hvala Vam. Naravno, jako sam uzbuđena. Velika je to čast.

Kakva je bila Vaša prva reakcija kada Vas je slovenska televizija pozvala i objasnila prijedlog za ovogodišnji Eurosong?

To je bio ogroman šok za mene. Nisam bila sigurna hoće li Slovenija uopće sudjelovati na Eurosongu 2013. s obzirom na to da ništa nisam čula o izboru i natječaju za EMU. I onda sam dobila poziv! Bilo je to prekrasno iznenađenje.

Sjećamo Vas se s EME 2011. i Vaše energične pjesme i nastupa. No, većina naših posjetitelja nije upoznata s Vama i Vašim radom. Što nam možete reći o Hannah Mancini?

Ja sam američna pjevačica i skladateljica i u Sloveniju sam se preselila prije šest godina kada sam upoznala slovenskog momka. Uživali smo u europskog stilu življenja i poželjeli da zajedno započnemo život u Sloveniji (on je stigao u SAD kada je imao tri godine). Imala sam dobru karijeru u Los Angelesu, no onda sam poželjela da vidim kako bi se sve to nastavilo u Europi. Nikada se nisam vratila nazad 🙂 Kreativni i glazbeno iskusni ljudi s kojima sam radila u Sloveniji su jednostavno sjajni. Uspjela sam u određenim suradnjama i uspjela sam snimiti dosta glazbe (nacionalno u Sloveniji i internacionalno), tako da vjerujem kako mi je bilo suđeno preseliti se ovdje.

Koja je razlika između SAD-a i Slovenije? Nedostaje li Vam stari život?

Osnovna razlika je veličina zemlje, a tu su i naravno razlike u kulturama. Amerikanci su dosta glasniji 🙂 Najviše mi nedostaju moja obitelj i bliski prijatelji, no često ih posjećujem. I u Sloveniji sam uspjela pronaći sjajne prijatelje te sada uživam u tolikoj mjeri da se ne planiram vratiti nazad u rodnu zemlju.

Je li “Straight Into Love” bila spremna prije nego što ste saznali da ćete predstavljati Sloveniju u Švedskoj?

Ne. Imali smo drugu pjesmu, no onda smo shvatili da je ne bismo mogli izvesti na Eurosongu jer sam je pjevala prije 1. rujna 2012., što se protivi pravilima. Bilo je sjajno iskustvo raditi na novoj pjesmi, pozitivna energija je bila tu i snimili smo “Straight Into Love”. Sjajan tim slovenskih producenata i jedan talentirani mladi producent iz Hrvatske bili su uključeni u snimanje. Obavili smo zaista naporan posao u rekordnom vremenu.

Što nam možete reći o svojoj eurovizijskoj pjesmi? Mislite li da će 2013. godina biti godina elektroničke glazbe i ima li uopće takva glazba velike šanse sada, nakon što je “Euphoria” pobijedila?

Definitivno mislim da će nakon pobjede pjesme “Euphoria” Eurosong dobiti veći broj publike koja preferira elektroničku glazbu. Smatram da je timing za nas mogao biti i bolji, jer smo elektroničku pjesmu poslali na slovenski izbor već 2011. godine. Očigledno se sve kockice nisu bile poklopile, no mislim da su mi u svakom slučaju šanse sada veće.

http://www.youtube.com/watch?v=YquctqSclFI

Scenski nastup je jako bitan na Eurosongu. Većina kladionica i kvocijenata na istim se drastično promijene nakon prvih proba u gradu domaćinu europskog najvećeg glazbenog natjecanja. Možete li nam otkriti nešto o Vašem nastupu? Je li koreografija već osmišljena i tko će Vam se pridružiti na sceni?

Započeli smo s osmišljavanjem nastupa. Naravno, plesat ćemo, no taj ples će biti u skladu s pjesmom – što više minimalističan. Imamo neke doista interesantne ideje i odlučit ćemo se u nekom od narednih tjedana.

Slovenija je ždrijebana u isto polufinale kao i Crna Gora, Hrvatska i Srbija. Bi li Vam bilo svejedno da ste u polufinalu bez ijedne zemlje iz bivše Jugoslavije, odnosno da izgubite šanse za dobivanje bodova od susjednih zemalja?

Moram priznati da je lista zemalja u mom polufinalu interesantna. Zemlje bivše Jugoslavije tradicionalno glasuju jedna za drugu i netko bi to mogao vidjeti kao prednost. No, voljela bih razmišljati i vjerovati kako bih ipak mogla dobiti lijepe bodove i da sam u drugom polufinalu.

Švedska nacionalna televizija odlučila je napraviti određene izmjene na Eurosongu 2013. Jedna od njih je da će redoslijed nastupanja zemalja biti određen od strane producenata Eurosonga. Sve što za sada znamo jest da će Slovenija nastupiti u prvoj polovici prvog polufinala, od broja 1 do broja 8. Koji broj biste voljeli dobiti i što uopće mislite o ideji da se ne održava tradicionalni “slučajni” ždrijeb?

Bilo bi dobro dobiti što kasniji broj, no dobro. Ako ne dobijemo, morat ćemo se nadati da će naš nastup biti dovoljno snažan i da ćemo ostaviti dobar dojam 🙂 Nisam sigurna što da mislim o ovim izmjenama. Mogu shvatiti da bi netko mogao reći kako je tradicionalni ždrijeb pošteniji, no vjerujem da će i ove izmjene donijeti nešto dobro.

Njemačka je odabrala popularnu Cascadu da ih predstavlja na Eurosongu. Njihova pjesma se zove “Glorious” i sličnog je glazbenog stila kao i slovenska eurovizijska pjesma. Jeste li poslušati “Glorious” i uopće, što mislite o ostaloj konkurenciji?

Poslušala sam njemačku pjesmu i mislim da je jako zarazna. Obje pjesme, i njemačka i slovenska, su elektroničke i plesne, no mislim da se stilovi donekle razlikuju. Od svih pjesama koje sam poslušala najviše mi se sviđa pjesma predstavnica Norveške.

Planirate li obaviti promotivnu turneju pred Eurosong?

Još uvijek nisam doznala planove slovenske televizije i listu lokacija koje ćemo posjetiti kako bismo promovirali našu pjesmu, no doista bih voljela posjetiti što više zemalja.

Željeli bismo Vam se zahvaliti na izdvojenom vremenu za Eurosong.hr i što ste se odlučili što više približiti našim čitateljima i eurovizijskim fanovima. Želimo Vam sve najbolje na Eurosongu i nadamo se da ćete Sloveniju uvesti u finale. Za sami kraj, imate li poruku za naše čitatelje?

Želim reći kako sam jako, jako ponosna i ne mogu čekati trenutak kada ću predstaviti Sloveniju na Eurosongu! Cilj mi je odlično se provesti i uživati u natjecanju sa svima vama. Hvala Vam na podršci i vidimo se u Švedskoj!!! 🙂

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?