Hoće li Dječji Eurosong završiti kao i plesno natjecanje? – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Hoće li Dječji Eurosong završiti kao i plesno natjecanje?

  3 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Iako je bilo predviđeno kako ćemo u Amsterdamu vidjeti više od 11 nacija, došlo je do dilema nakon što su neke zemlje najavile odustajanje a neke ne-povratak.

Prošlogodišnje osmo mjesto presudilo odustajanju Bugarske?
Tsvetelina Popova, predsjednica bugarske delegacije, je informirala kolege s ESCKaz-a kako je bugarska nacionalna televizija donijela odluku da Bugarska neće sudjelovati na ovogodišnjem izdanju Dječjeg Eurosonga. Loši rezultati, ili pak financijski problemi? Tsvetelina nas nije o tome obavijestila, no pretpostavljamo ono prvo!

Finska debitiranje odgađa za nagodinu!
Finska također neće sudjelovati na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu, obavijestila nas je Patricia Tiihonen, odgovorna za odnose s javnošću YLE televizije. Navela je dva razloga zašto Finsku nećemo vidjeti na Dječjem Eurosongu – no, problem je u tome da su njeni navodi netočni. Naime, rekla je: “Željeli bismo da natjecatelji budu između 8 i 15 godina te da sami natjecatelji skladaju i napišu pjesmu s kojom će se predstaviti”.

Pravila Dječjeg Eurosonga kažu kako svaka zemlja može poslati izvođača koji bi trebao imati između 8 i 15 godina. Drugo pravilo kaže kako pjesmu moraju skladati i napisati sami izvođači, iako je moguća mala, ali zaista vrlo mala pomoć stručnjaka. Molimo finsku delegaciju da još jednom razmotri pitanje sudjelovanja na ovogodišnjem Dječjem Eurosongu 🙂

Norveška rekla “ne” Dječjem Eurosongu!
Urednik zabavnog programa NRK televizije Charlo Halvorsen je rekao: “Raspravljali smo duže vrijeme i donijeli odluku da Europa neće vidjeti Norvešku na Dječjem Eurosongu, iako će se održavati Lilla Melodi Grand Prix”.

Četiri zemlje će također vrlo vjerojatno reći “ne”
Latvija, Litva, Makedonija i Moldova – sve četiri su potencijalni kandidati za odustajanje sa desetog izdanja Dječjeg Eurosonga. Latvija, Litva i Makedonija zbog slabih rezultata a Moldova zbog financijskih problema.

Povratak Srbije i debitiranje Italije i San Marina?
Još u srpnju prošle godine, talijanska delegacija je izjavila kako je talijanska televizija RAI zainteresirana za Dječji Eurosong. Iako su trebali debitirati prošle godine, zbog malog deadline-a su to ipak odlučili odgoditi za nagodinu. Isti takav slučaj imao je i San Marino. Predsjednik srpske delegacije je rekao kako je jedna godina pauziranja sasvim dovoljna te da se Srbija vrlo vjerojatno vraća na Dječji Eurosong.

Sinteza ovog svega bi bila da će Dječji Eurosong imati istu sudbinu kao i plesno natjecanje, koje je nakon dva izdanja doživljelo fijasko. Zasada je samo 8 zemalja potvrdilo sudjelovanje a od njih su samo dvije zemlje odabrale pjesmu za Amsterdam: Rusija i Švedska. Hoće li Italija i San Marino zaista debitirati te hoće li se Srbija zaista vratiti na natjecanje? Samim time će natjecanje biti stabilno pa čak i ako prije navedene četiri zemlje odustanu.

Dječji Eurosong 2012. (ne)će se održati 1. prosinca u Heineken Areni u Amsterdamu.

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?