Hoće li se Crna Gora vratiti internom odabiru?

Podijeli na Facebook Twitter
eurovision.tv

Eurovizijska sezona je svakim danom sve bliže i bliže, pa se u nacionalnim televizijama u regiji zaduženi za Eurosong već polako odlučuju na koji način će doći do predstavnika svoje zemlje na Eurosongu u Tel Avivu. Crna Gora, međutim, još uvijek je u dilemi – zadržati Monteviziju ili se vratiti internom odabiru?!

Podsjetimo, Crnogorci su prošle godine, nakon niza internih izbora, vratili nacionalno finale nazvano Montevizija čiji je pobjednik – Vanja Radovanović branio boje svoje domovine u Lisabonu. Željeni rezultat je izostao, pa su u RTCG-u još uvijek neodlučni oko toga kako izabrati svoju ovogodišnju uzdanicu.

Odlukom da sudjelujemo na Eurosongu i da pošaljemo svog predstavnika na jedno od najprestižnijih svjetskih natjecanja, preuzimamo i obavezu da promoviramo domaće autore i skladatelje, kao i crnogorsku kulturu i vrijednosti pred više od 200 tisuća gledatelja. Način na koji ćemo odabrati izvođača i autora bit će odabran u skladu s programskim i internim pravilima RTCG-a. – navodi se u saopćenju Radio-televizije Crne Gore.

Crna Gora se samo dva puta uspjela plasirati u finale Eurosonga – 2014. i 2015. godine, kada su njihovi predstavnici bili odabrani internom odlukom nacionalne televizije.

Odgovori