HRT potvrdio? – “Dobro nam došla, Dora 2019.!”

Podijeli na Facebook Twitter
HRT

Najomiljeniji hrvatski festival ustaje iz pepela kao feniks i vraća se kao hrvatski izbor za predstavnika na Eurosongu. Današnjom objavom na Facebook stranici “Eurosong HRT” Hrvatska radiotelevizija (HRT) nagovijestila je potvrdu medijskih natpisa da vraća popularni festival Dora. Vjerujemo kako će idućih dana biti objavljeno više informacija o velikom povratku omiljene Dore.

Povijest Dore kao hrvatskog izbora za Eurosong

Iako je hrvatski izbor za Eurosong održan još davne 1993. godine (ako ne računamo 1992.), ime Dora (po najpoznatijoj hrvatskoj skladateljici Dori Pejačević) dobio je tek 1995. godine, i to na inicijativu tadašnje šefice delegacije i urednice Zabavnog programa Ksenije Urličić. Dora se većinom održavala u Zagrebu ili Opatiji (točnije, hotelu Kvarner), a pobjednik bi dobivao statuu koju je izradio Ivica Propadalo. Kako je rekao u jednom davnom intervjuu, “za izradu su ga inspirirale Gospa Sinjska i paška čipka“. Posljednji put kad je održana festivalska Dora, pobjedu je odnio ženski trio Feminnem, koje se na Eurosongu 2010. nisu kvalificirale u finale.

Komentara 8

 1. Jel to samo meni mirisi na cuspajz od nacionalnog izbora kakav smo imali godinama? Osobno mi nista ne uljeva povjerenje da ce na nesto normalno i moderno liciti…

 2. I konačno se priključujem.
  Super što se Dora vraća premda sam mišljenja da je natječaj trebalo ranije raspisati jer tko zna koliko pjesama će se prijaviti.
  Tri osobe koje bih rado volio na Eurosongu su mi Zsa Zsa, Kedžo i Sara Renar.
  Apsolutno ne u predstavljanju mi je Maja Šuput. Istina ona će donijeti show na pozornicu, ali uzmimo si k srcu: ne ide joj engleski, pjesme su joj katastrofa(Fuego je bar bio na nekoj razini i moglo se izvući štošta) te nema baš nekakve zavidne mogućnosti.
  Vidim da su neki spomenuli i Miu Dimšić koju poslušam tu i tamo i smatram da je odlična te da piše pjesme sasvim dobre za eurosong. No htio bih nju vidjeti na Eurosongu tek za tipa 4-5 godina kad dobije veću karizmu na pozornici te da malo usavrši vokale jer poneka joj nastupi nisu dobro odrađeni.

 3. Apsolutno podržavam!!!!
  Za prvu godinu nakon povratka ne tražim puno..
  Samo da u najuži, finalni krug stave mlade i talentirane ljude/grupe, a ne neke likove s cucekima.. 😉

 4. Oi kako mi je srce zaigralo kad sam vidjela sliku i naslov članka 🙂 jedva čekam, koliko god grozno bilo, nedostajala mi je Dora ❤

 5. Navodno bi se sve trebalo saznati 5.11. kade će biti objavljen javni natječaj (barem tako piše u “Slobodnoj Dalmaciji”). Dotad ću sve ovo tretirati kao glasinu.

Odgovori