I francuska pjesma ima dio na engleskom

Podijeli na Facebook Twitter
Renaud Corlou

Alma, predstavnica Francuske na Eurosongu 2017., danas je javnosti obznanila i novu verziju pjesme Requiem kojom će se predstaviti žiriju i europskoj publici u svibnju. Kao i prošle godine, i ove će pjesma predstavnica Francuske biti u najvećem dijelu na francuskom jeziku, ali će, za svaki slučaj, sadržavati i dio, točnije refren, na engleskom.

Pored ove, pjesma Requiem je doživljela i druge promjene. U prvom redu mijenjao se aranžman pjesme u pokušaju da joj se doda na svježini i ritmu, a donekle je popravljena i produkcija koja bi sada trebala da zvuči nešto modernije. Inače, Alma je najavila kako će u narednim tjednima objaviti i englesku verziju pjesme koja je, ipak, snimljena samo u promotivne svrhe.

Komentara 13

 1. Ja sam negdje citao da je ova pjesma izvedena jos davno prije 1.9. I da je EBU dopustio francuskoj da je izvede na ESC ali da je moraju promijenit malo.
  Zna li netko je li to istina ili su to samo blebetanja fanova

 2. Odlican primjer kako ne kombinirati dva jezika i upropastiti odlicnu pjesmu i od nje napraviti prosjecnu…lose od aranzmana koji je losiji do tog odvratnog engleskog….di je nestao francuski ponos?

 3. Pjesma je sama po sebi jedna od boljih,ali je loša u live pjevanju,tako da mislim da će razočarati fanove…

 4. ova pjesma je bila precijenjena jos od samog pocetka (pri prvoj verziji). apsolutno nista posebno, ritam dosadan, nepamtljiv. jedino privlacno je francuski jezik, a eto reducirali su ga sada u ovoj verziji (koja meni osobno mrvicu vise prija iz nekog razloga).
  Alma je jako karizmaticna, to ce joj biti glavni adut.

 5. Ovo ubacivanje engleskog jezika im stvarno nije trebalo. Ali dobro, oprostit ću im ovaj put jer je pjesma stvarno prva liga!

 6. Unistili su takav dragulj… Zao mi je, siguran top 10 ce ispasti siguran top 10 odostraga… 😕

 7. Moram biti iskren, novi beat je super ali taj engleski… Zašto?!

 8. Ne sviđa mi se….nimalo.
  Uništili su čar pjesme 🙁
  Sa mog top 5 će sigurno pasti 10-ak mjesta…

 9. Malo se izgubilo na engleskom refrenu, ali se više dobilo “jačim” aranžmanom i sada imaju mogućnost pripremiti bolji nastup i eto Francuza drugu godinu zaredom u top 10, da ne povjeruješ.

 10. Sam refren mi se i nije nešto previše mijenjao, no nekako mi sami kraj pjesme sada ne odgovara. Pala je u mom poretku, no za 3 mjesta, tako da nije strašno 🙂

Odgovori