I – ‘Iya Liverpool: Pratite s nama generalnu probu finala – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

I – ‘Iya Liverpool: Pratite s nama generalnu probu finala

  9 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Pratite s nama drugu generalnu probu finala Eurosonga 2023.

00:58 – I velikim brojem bodova na televotingu (haha), Ujedinjeno Kraljevstvo je pobijedilo Italiju na lažnom glasovanju. Sad “Mae” ide na pozornicu primiti trofej. Hehe. Slovenija je na sedmom, Srbija na 16. i Hrvatska na 17. mjestu.

Ništa, hvala svima koji su pratili i čitamo se… Pa sad već danas. Sretna vam eurovizijska subota!

00:47 – Nema više melodije koja prati kad netko ima rezultat u Top 10 prema televotingu.

00:40 – I Top 5 lažnog glasovanja su: Italija, Norveška, Francuska, Slovenija i Finska. Sad se čitaju glasovi publike od zadnjeg prema glasovima žirija do prvog.

00:26 – Nakon rumunjskih glasova, pauza za razgovor s Top 5.

00:10 – I počinjemo s glasovanjem. Ovako će ići redoslijed:

 1. Ukrajina
 2. Italija
 3. Latvija
 4. Nizozemska
 5. Malta
 6. Moldova
 7. Irska
 8. San Marino
 9. Azerbajdžan
 10. Austrija
 11. Francuska
 12. Finska
 13. Belgija
 14. Njemačka
 15. Portugal
 16. Hrvatska – Maja Ciglenečki
 17. Estonija
 18. Armenija
 19. Poljska
 20. Rumunjska
 21. Island
 22. Srbija – Dragana Kosjerina
 23. Cipar
 24. Norveška
 25. Švicarska
 26. Australija
 27. Danska
 28. Španjolska
 29. Izrael
 30. Švedska
 31. Gruzija
 32. Češka
 33. Slovenija – Melani Mekicar
 34. Grčka
 35. Albanija
 36. Litva
 37. Ujedinjeno Kraljevstvo

00:07 – Gotovo je glasovanje, a dok se Hannah i Graham namjeste za glasovanje žirija, prisjećamo se nekih izvođača koji su se probili nakon Eurosonga, poput Rose Linn, ABBA-e, Måneskina, Duncana Laurencea i Sama Rydera.

23:59 – Treći recap.

23:47 – Interval act: Liverpool Songbook. Sudjeluju Mahmood (John Lennon – Imagine), Netta (Dead or Alive – You Spin Me Round (Like a Records)), Daði Freyr (Atomic Kitten – Whole Again), Cornelia Jakobs feat. Stolica i Bazen s vodom (Mel C – I Turn To You), Sonia (Sonia – Better the Devil You Know) i Duncan Laurence (himna Liverpoola You Will Never Walk Alone). Pri kraju Duncanove izvedbe, pridružuju se svi prethodno navedeni izvođači, voditelji i zbor.

23:41 – Drugi recap.

23:39 – Alesha sada opet priča s Timurom Mirošnjičenkom, koji se pohvalio da je išao na Anfield i u Eurovillage. Kasnije priča s australskim komentatorima Joelom i Myf.

23:38 – I sada imamo prisjećanje na neka davna glasovanja.

23:36 – Julia je sada kod tribine s ukrajinskim navijačima. Čisto da znate – UK organizira ovaj Eurosong umjesto Ukrajine.

23:34 – I sada Graham Norton priča sa statisticom koja glumi Jan Leeming, voditeljicu Eurosonga 1982.

23:30 – I prvi interval act večeri je Sam Ryder s novom pjesmom, a za bubnjevima prati ga ni više ni manje nego Roger Taylor iz grupe Queen. Sam inače nosi slični kostim kao i pjevač irskog sastava Wild Youth, samo što Samovo izgleda skuplje.

23:23 – Ide prvi recap.

23:21 – Još jedan delirij u Liverpool Areni, ovoga puta za britansku predstavnicu Mae Muller. U odnosu na neke ranije probe, Mae je poboljšala vokalnu izvedbu, ali i dalje je mlako, i nadam se da Mae neće završiti na zadnjoj poziciji.

23:18 – Let 3 u potpunosti je zaludio publiku u Liverpool Areni. Na svu sreću, savjeti Josipe Lisac su se isplatili i Prlja je vratio svoj glas. Možda nisu za ukus žirija, ali zato bi mogli odlično proći na televotingu.

A sada… Prizori iz mog rodnog grada!

Publika je shvatila svoj zadatak i uključila se u nastup Joker Outa. Kao i uvijek, naši susjedi su bili na visini zadatka.

23:06 – Noa dokazuje svoju veliku profesionalnost ovim nastupom. Međutim, kao i kod još nekih izvođača večeras, ponekad je teško razlikovati koliko joj pomažu nasnimljeni bekvokali na matrici.

23:01 – Monika na sve načine pokazuje svoje vokalne sposobnosti i dobru kemiju s pratećim pjevačicama, ali nakon nastupa Njemačke, ona je pomalo zaboravljena. Mislim da će biti lošije plasirana od 2015. godine.

22:58 – Možda je ovo samo zato jer je moj omiljeni glazbeni žanr, ali Lord of the Lost je zbilja maksimalno iskoristio pozornicu. Publika je nakon nastupa Njemačke bila u deliriju i mislim da su i oni kandidati za dobar rezultat na televotingu.

22:53 – Bojim se da je Alessandra izgubila svoj momentum. Da je finale slučajno bilo dva mjeseca ranije, vjerujem kako bi i sama Alessandra bila puno opuštenija na pozornici. Ovako, čini mi se dosta ukočena. On the bright side, pogodila je onaj visoki ton.

22:50 – Kako sam rekla ranije, ako nešto Ukrajinci nešto znaju napraviti, to je nastup. Jeremy radi puno interakcije s rekvizitom na pozornici, a bolji dojam upotpunjuju plesači. Pozornicom dominiraju boje ukrajinske zastave, što nije ni čudno, uzimajući u obzir tematiku pjesme (Azovstal). Inače, mislim da bi ovo mogao biti najbolji rezultat Ukrajine na Eurosongu u godini kada su domaćini (da, znam da je Liverpool u Ujedinjenom Kraljevstvu).

22:45 – Pasha Parfeni i Sergiu doživjeli su ovacije iz publike nakon nastupa. U principu, performans je ostao isti kao i u polufinalu i ako lako padate na ovakav tip pjesama, ovo će sigurno biti za vas.

22:40 – Ni Brunette iz Armenije nije promijenila puno toga u odnosu na jučerašnje polufinale. Međutim, i dalje stojim pri mišljenju da je ovo ništa posebno i da je cijeli paket… Eh.

22:35 – I sad smo imali imitaciju poljske mljekarice iza Hannah. Čekajte, to je Mel Giedroyc!

22:34 – Sad imamo kraći skeč u kojem Graham Norton jede kokice u komentatorskoj kabini i gleda DVD-ove ranijih izdanja Eurosonga. Sad me zanima što Duško Ćurlić radi dok komentira.

22:32 – Slavlje ljubavi priredio je belgijski predstavnik Gustaph zajedno s plesačem i pratećim pjevačicama. Publika je odlično reagirala na pjesmu, dok se Gustaph čini puno opuštenijim. Jednostavno – pozornica je njegova.

22:28 – Čini mi se da članice ansambla Vesna nisu jedne kojima je pao kamen sa srca prolaskom u finale, jer se i Voyager čini manje napet u odnosu na jučer. Također, čini mi se da publika reagira dobro tijekom njihove izvedbe.

22:23 – Vesnice mi se čine puno samouvjerenije u odnosu na ranije nastupe. Pjesma možda jest dosta repetitivna, ali izvukle su sve od sebe.

22:20 – Kad vam kažem da je cijela dvorana počela od prve note pljeskati i pjevati na Cha Cha Cha, onda je to zbilja tako. Možda Käärijä nije najjači vokalist na svijetu, ali simpatičnošću i spontanošću osvaja cijelu pozornicu. Definitivno najjača reakcija publike do sada. Jedan od snažnih kandidata za pobjedu na televotingu.

22:15 – Ni Alika nije mijenjala nastup od svog polufinala. Doduše, nastupala je prije 24 sata, tako da ništa čudno. Priznajem da je ona vokalno jedna od najjačih kandidata, ali pjesma ide “u ništa”.

22:11 – Još jedan primjer gdje je manje više. Iskreno, uz Marca, trampolinci uz nastup su kao ananas na pizzi. Vidim ga kao kandidata za visoke bodove od žirija, ali mišljenje baziram najviše na vokale.

22:07 – Iako su se našli u nezahvalnoj situaciji (nastup iza glavnog favorita, jel), obitelj Kelmendi je odradila odličan posao. Naravno, najveći dio posla bio je na Albini, koja je bila vokalno na zadatku. Međutim, ne vidim ih visoko.

22:02 – Loreenin nastup nema razlikue u odnosu na polufinale. Veoma tečan nastup i vidim Top 5 plasman.

21:56 – Kratki segment Dječjeg Eurosonga. Imamo i javljanje prošlogodišnjeg pobjednika Lissandra.

21:55 – Nastup Blance Palome (iliti Bijele Golubice) ne razlikuje se pretjerano od onoga na Benidormu. Dobro je iskoristila svaki pedalj pozornice i ne bih se čudila da bude u Top 2 žirija.

21:50 – Ciparski nastup mogu samo opisati s dvije uzrečice: “I tako prođe jedna pesma” i “Ukinite nasnimljene bekvokale na matrici”. P.S. toliko je zavijao da sam išla provjeriti ako je slučajno dozvao susjedovog mačka.

21:45 – Imali smo prisjećanje na neke najznačajnije trenutke u proteklih nekoliko tjedana, od posjeta kralja Charlesa i kraljice Camille do nastupa u polufinalima.

21:44 – Drugi nastup zaredom s velikim rekvizitom jest francuski. U usporedbi sa snimkom od ponedjeljka, puno bolje. Iskreno, svaka čast La Zarri što može pjevati dok se njezina platforma spušta i diže jer mene bi uhvatio strah.

21:40 – Lukin distopijski nastup ostao je isti kao onaj što smo vidjeli u polufinalu. Profesionalnost je na razini i mogao bi to biti dobar rezultat za Srbiju u Liverpoolu.

21:37 – Prije nego Luke krene, sjetimo se jedne jako bitne informacije – sve zemlje s područja bivše Juge koje nastupaju na Eurosongu 2023. su u finalu.

21:35 – Blanka je imala sreće što je bila u drugom polufinalu jer je cijeli paket veoma cringe. Moralne pouke Poljacima za iduću godinu: 1. manje je više; 2. ako mislite nekome namjestiti pobjedu na nacionalnom izboru, samo ga odaberite interno.

21:33 – Iako efektan nastup (što je moralo i biti ako se uspiješ plasirati u finale, iako si nastupa nakon Let 3), Remo Forrer je… Tu. Pjesma postoji (sorry, Mare). Mislim da će dobiti dosta od žirija, ali ovaj redni broj mu ne ide u prilog za televoting.

21:27 – Ne znam zašto Mimicat nastupa druga, jer IMO, trebala je dobiti bolji redni broj nastupa. Veseli nastup koji zaokuplja pažnju i moram primijetiti da publika podiže atmosferu u dvorani.

21:23 – Teya i Salena su iz svoje rodne zemlje dobile poneku kašetu Red Bulla jer je sam nastup malo energičniji od polufinala.  Naravno, tu je i velika podrška publike. Vokalno na jednom dijelu klimave, ali dobro odrađeno.

21:17 – Uz tablicu broja pobjednika, najavljen je povratak Luksemburga. Iskreno, veselim se jer na stranim natjecanjima otkrivam brojne luksemburške izvođače koji imaju prave male gemove.

21:16 – Iskreno – jedan od najboljih flag paradea u posljednje vrijeme. Natjecatelji su izlazili na glazbenu podlogu poznatih britanskih hitova, poput Sweet DreamsSong nr. 2, a u intermezzu bi se priključili raniji ukrajinski predstavnici i spojili svoje pjesme.

21:12 – Prvo počinjemo s izmijenjenom verzijom prošlogodišnje pobjedničke pjesme, a u unaprijed snimljenom segmentu u toj izvedbi su im se pridružili Andrew Lloyd Webber, Sam Ryder, Joss Stone i jedna reperica. Nisam sigurna ako je to Little Simz.

21:00 – Dobro večer i isprike na kašnjenju. Imam problema sa spavanjem u zadnje vrijeme i išla sam samo zaklopiti oči na pol sata. Naravno, još mi je i internet usporio.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

 1. Blink — 12. svibnja 2023. u 23:21

  Znači ,svi smo složni oko jedne stvari:ukinuti nasnimljeme back vokale!! Ili barem većina. Nije fair play za one koji na scenu donose sve live naspram ovih drugih koji svoje nedostatke prikrivaju time a dojam popravljaju scenskim nastupom. Prognoze za televoting su uvijek na mjestu ali žiri nikad im ne znaš…Po nekoj logici stvari Blanca i Marco vokali godine ESCa 2023 a druge imamo toliko neiskusnih potencijala ali s malo utrka u nogama, pa baš da vidimo taj žiri ove godine jer imaju i oni smjernice i pravila glasovanja.

 2. ESC fan — 12. svibnja 2023. u 22:10

  Bilo bi super da snimate live stream na YT

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?