Ilse DeLange: “Nastup nije onakav kakav smo zamišljali!”

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Promo

Prije pet godina zajedno s Waylonom vratila je nadu Nizozemcima u bolje dane na Eurosongu. Danas djeluje u službi svog bivšeg učenika s The Voicea i traži da se izvrši ono što su ona i njezin tim zamišljali.

Govoreći za nizozemsku televiziju NOS, nizozemska pjevačica Ilse DeLange, drugoplasirana s Eurosonga 2014. i članica ovogodišnje delegacije, kritizirala je način na koji izraelska produkcijska ekipa radi nastup Duncanu Laurenceu. Ona je objasnila kako je detaljan plan nastupa Izraelcima i partnerima podnesen još u ožujku, no da je samo izvršavanje tog nastupa na prvog probu ispalo neuspješno.

– Kada dođete na prvu probu, nadate se da imate najmanje 80% završnog proizvoda. Ovo je bilo daleko ispod – kritična je DeLange.

Kugla

Kako smo pisali jučer, Nizozemci su dobili treću probu, a kao najveći problem organizatorima našla se svijetleća kugla. Upravo se implementacija tog objekta u nastup našla kao tema kritike.

– Za nas je jedna stvar važna. Ništa nas ne smije omesti od pjesme. Želimo da sve bude veoma mračno, i da se gotovo ništa ne vidi, pa čak ni ta fantastična pozornica koju su izgradili – izjavila je Ilse. Također, nadodala je kako im je kugla koju su nabavili organizatori izgledala “kao plastična bijela lopta, koja je visila na sasvim krivom mjestu”.

Zbog toga, nizozemska je delegacija u četvrtak po hitnom postupku naručila novo svjetlo iz Belgije, koja je u petak poslana za Izrael.

Podsjetimo, Duncan će nastupati kao 16. u drugom polufinalu, a već dva mjeseca glavni je favorit za pobjedu na Eurosongu prema kladioničarima.

Komentara 8

  1. @matija Ukoliko organizator, kojemu je sve posteno placeno, nije ispostovao barem 80% dogovora kako je Ilse izjavila, onda sa punim pravom imaju kritizirati i traziti i boriti se za svoja prava. Ja sam na strani svih izvodaca ove godine jer je organizacija grozna. One koje se treba slusati i radi kojih su svi tu i posao im je da ispostuju sve, ukoliko je vec potvrdeno da hoce, nitko izgleda ne slusa i sve se radi kako se njima ona stvar digne. To jednostavno nije u redu i svi koji su dobili nove termine imaju apsolutno pravo i zasluzili su. Ne sjecam se delegacije koja se nije zalila na rad kamere, u apsolutno svim nastupima on je ove godine los. To je samo jedan od primjera na sto se moze biti nezadovoljan…

  2. Daleko od toga da je organizacija ove godine katastrofalna, ali mislim da bi pravila trebala biti jednaka za sve. Nikakve treće probe i ostale gluposti. S jedne strane ih razumijem, ali s druge, osobno smatram da se pretjeruje. Bit će tu prva generalna proba i u srijedu, bit će tu nastup i pred žirijem u srijedu, proba u četvrtak prije live, ako se ne varam i live nastup. Nepotrebna drama.

  3. Ma svi smo svjesni da je organizacija užas. Nadam se da će sljedeće godine biti bolja organizacija, a bogme i naša delegacija…

  4. Eurosong je odavno postao vrlo ali vrlo skupa zabava i svako gleda kad je domaćin da otalja što više stvari .
    I tako i jeste, mnogo toga se odradi.

  5. U potpunosti je u pravu. Nekako sam se bas razocarao u ovogodisnju organizaciju, puno vise sam ocekivao. Nisu trebali da se prihvate organizacije ako su znali da nisu spremni u potpunosti da urade sve kako treba.

  6. Lapo je što se trude i što pridaju značaj svemu, ali mislim da mu od te kugle i svetla na njoj neće zavisiti ni potencijalna pobeda a ni gubitak pehara…

  7. Potpuno joj držim stranu! Ako sam nešto vizualizirao i platio to,pa ona želim i relizaciju te želje i tog nastupa,a ne nešto što nema smisla i što nikako nije približno onome što se očekivalo.

Odgovori