Iriao za Gruziju

Podijeli na Facebook Twitter
europejazz.net

I dok je cijeli svijet noćas slavio ulazak u 2018. godinu (a mi odbrojavamo 127 dana do prvog polufinala Eurosonga 2018.), gruzijska televizija GBP objavila je ime svojih predstavnika u Lisabonu. Ponukani prošlogodišnjim pobjednikom, koji je inače jazz pjevač, ali i financijama i nedostatkom vremena nakon organizacije Dječjeg Eurosonga 2017., GPB je odlučio odustati od nacionalnog izbora i u Portugal interno poslati grupu Iriao. Kako nema puno informacija u službenoj objavi za novinare, za pretpostaviti je da će biti i interni izbor pjesme.

Glazba kojom se bavi ova sedmeročlana grupa, kombinacija je jazza i gruzijske etnoglazbe (kao što to u Hrvatskoj čini Tamara Obrovac), a 2013. godine osnovao ju je David Malazonia, jedan od prvih gruzijskih skladatelja koji su počeli s kombiniranjem ove dvije vrste glazbe.

Podsjetimo, prošlogodišnja gruzijska predstavnica Tamara Gachechiladze ostala je u polufinalu.

Komentara 8

  1. Gruzijski etno je zapravo ekstra, a u kombinaciji sa džezom to ne zvuči uopšte loše. Sve zavisi od toga koliko su spremni da ne odu u kič i ne budu napadni kao prošle godine ili 2014.

  2. Ok. Prošle godine su probali s baladom koja je zvučala ful američki pa im nije upalilo, sad su odlučili promijeniti “recept”, možda budu imali više sreće s nečim što će zvučati autentičnije gruzijski.

Odgovori