Ivo Gamulin Gianni – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Ivo Gamulin Gianni

  8 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Pjesma “Sanjam”, autora Andreja Baše i Faye, predstavljena je danas u emisiji Turki party, a mi vam ekskluzivno donosimo studijsku verziju pjesme! Pjesmu poslušajte ovdje. Što nam je izvrsni pjevač rekao u razgovoru, pročitajte u tekstu ispod.

Prošle godine tvoja pjesma «Pijesak vremena» nije prošla na natječaju za Doru 2007. Misliš li da je to nečiji propust? Misliš li da bi imao šanse pobijediti s tom pjesmom na Dori i predstavljati nas na Eurosongu jer smo čuli da su fanovi Eurosonga oduševljeno reagirali na tu pjesmu?
Mislim da to nije ničiji propust, u tom trenutku je stručni žiri odlučio tako i ja to poštujem. Meni osobno je ta pjesma imala kvalitetu iza koje sam stajao i ne treba se opterećivati kako bi što prošlo. Možda to nije bio moj trenutak i vrijeme da pokažem ono što ja mogu, ali drago mi je da je ta pjesma opet pronašla svoj put. Malo nakon Dore 2007. počeli su mi stizati od raznih fanova Eurosonga mailovi podrške, oduševljenja za tu pjesmu i to mi je bio dovoljan razlog da to što radim, radim dobro i kvalitetno.

Na svom albumu «Ljubav to si ti» surađuješ s, možemo reći, legendama hrvatske glazbe, poput Doris Dragović, Terezom Kesovijom i dr, a inače surađuješ i s Radojkom Šverkom. Koliko su ti one pomogle i savjetovale za hrvatsku glazbenu scenu koja je, svi upozoravaju, vrlo loša i teška? Koga bi ipak izdvojio od njih po nečemu?
Ja sam zbilja sretan i počašćen što sam  imam priliku surađivati sa najvećim glazbenim divama kao što su Tereza Kesovija, Radojka Šverko i Doris Dragović. One su prije svega osobe koje imaju veliko srce, a i u svom umjetničkom poslu veliki profesionalci. Sretan sam što sam pored Olivera i Tereze (gdje sam nastupao kao njezin gost), treći Hrvat koji je stao na scenu pariške Olimpye. To je za mene jedno veliko i lijepo iskustvo. Svaka od njih je na poseban način zaslužna za ovo što danas imam, volim od njih učiti i svaki put kad ne znam kako postupati u određenoj situaciji, one su tu uvijek spremne pomoći. Ono što me svaka od njih savjetuje, je samo jedno: budi i ostani svoj, bit će ti teško i nemoj raditi u životu kompromise. To je formula za dugi ostanak na sceni.

 Koji su ti uzori u glazbi s kojima bi htio jednoga dana napraviti duet ili surađivati? Koga inače voliš i pratiš?
Glazba na kojoj crpim snagu za sve ovo što radim je klasika tako da jako puno slušam klasična djela. Ali to nije jedino. Volim i dobru pop glazbu i jazz. Uzori u glazbi su mi svi oni glazbenici koji izgaraju za to što rade i ne rade svoj posao površno. Volim pjevače koji pored lijepog glasa imaju i karizmu, a to su rijetki. Na svom drugom albumu kojeg već polako pripremam volio bih snimiti duet s Gibonnijem, a možda i neka stranom zvjezdom. 🙂

Zapravo, izdavanjem svog albuma prvijenca, šira publika je saznala više o tebi jer si se dosad bavio ozbiljnijom glazbom. Kakva su ti iskustva zasad s obožavateljima?
Moj životni put nije bio zamišljen ovako, trebao sam se u životu baviti nečim drugim. Kad sam došao u Zagreb, odmah sam otišao pogledati opernu predstavu i u tom trenutku pomislio sam u sebi: «Joj, da mi je jednog dana stati na ovu scenu i pjevati». Nisam ni slutio da će se to  zbilja i dogoditi. U knjizi «Mali Princ» piše: «Ako vam srce nešto zaželi, tada će se cijeli svijet urotiti da to i dobiješ.». Ja sam za sad puno toga i dobio, jer mi je srce puno toga i željelo, bez obzira na sve strahove koji su  bili ispred mene. Izdavanjem albuma “Ljubav to si ti” nastojao sam približiti klasično pjevanje kroz pop glazbu. Vani je to odavno već trend, dok u Hrvatskoj toga nema te samo zato zajedno sa svojim menagerom Alenom Ključe osmislio cijeli taj projekt. Da smo na dobrom putu, to nam dokazuju ljudi nakon koncerata koji mi prilaze sa suzama u očima i zahvaljuju na takvoj glazbi koju im nudim.

Imaš li neki određeni cilj u glazbi?
Imam samo jedan, a to je stvarati i pjevati ono što volim i iza čega stojim. Glazbu koju pjevam želim prezentirati u adekvatne prostore, tako da svi koji dođu na moje koncerte otiđu svojim kućama radosni i ispunjeni.

Poznato je da dobar glas u današnjem komercijalnom svijetu glazbe nije garancija za uspjeh. Misliš li da njime i jakom voljom možeš na sebe skrenuti pažnju pored raznih zvijezda iza kojih stoje jaki sponzori te na sebe pažnju skreću raznim skandalima?
Mislim da je malo onih pjevača koji imaju sve. Naravno da pored glasa treba imati i druge kvalitete. Ja sam taj koji prvenstveno slušam kako tko pjeva i s koliko emocija prezentira to što pjeva. Kod  pjevača želim osjetiti “ono nešto”, ne znam kako to opisati i što je to…. Mnogi danas žele preko noći doći do izvrsnih rezultata, ali znamo da to tako ne ide. Ne samo u našem poslu, nego i u sportu itd. Biti dobar u svom poslu  traži mnoga odricanja, veliku disciplinu i mnogo rada na sebi i zato mislim da oni koji žele preko noći doći do rezultata koriste medije i skandale da bi bili popularni, to je sve kratkog daha.

Ove godine si na Doru primljen s pjesmom Andreja Baše «Sanjam». Prošle godine njegova pjesma «Moj svijet» u izvođenju Danijele Pintarić je iznenadila sve te se smjestila na odličnom 3. mjestu. Ideš li na Doru s ciljem da pobijediš ili tek da predstaviš pjesmu i sebe?
Prije svega idem na Doru predstaviti ono što radim i iza čega stojim kao umjetnik. Doru prije svega doživljavam kao festival na kojem se bira najbolja pjesma koja će predstaviti Hrvatsku na Eurosongu. Zato tom festivalu tako i pristupam: nudim dobru i kvalitetnu pjemu. Sam dokaz da narod želi kvalitetu je i prošlogodišnja pjesma «Moj svijet» koja je bila rezerva, a gledatelji su prepoznali kvalitetu i pjesma je bila dobro plasirana.

 Kakva je pjesma s kojom ćeš se predstaviti na Dori?
Možda sam sad subjektivan i naravno da jako vjerujem u tu pjesmu, jer prije svega iza ove pjesme stoji sjajna ekipa suradnika koja mi je pomagala. Autor glazbe je Andrej Baša, teksta Fayo, a aranžman je napravio jako talentirani glazbenik Saša Valenčić. Ovim putem bi zahvalio Radojki Šverko i Doris Dragović koje su cijelo vrijeme dok pripremam pjesmu za Doru uz mene i pomažu mi svojim iskustvom i savjetima.

Misliš li da je važan faktor na Dori i Eurosongu upečatljiv scenski nastup? Planiraš li ti što?
Naravno da je važan scenski nastup, jer dobru i kvalitetnu pjesmu mora pratiti i prikladni scenski nastup o kojem upravo razmišljamo i savjetujemo se sa stručnim ljudima kako to osmisliti.

Pratiš li inače Eurosong? Što je najvažnije prezentirati na Eurosongu što će privući gledatelje da glasuju za tebe?
Pratim i ono što me najviše oduševljava na Eurosongu je ta pozitivna energija mladih koji se vesele svakom sudioniku. Volio bih to jednom doživjeti. Hm, nikad se nezna! Dokaz da kvaliteta uvijek dobro prolazi je i prošlogodišnja predstavnica Srbije koja je s kvalitetnom pjesmom i dobrom interpretacijom osvojila 1. mjesto. Eto, i ja želim ove godine u tom svijetlu se predstaviti, a gledatelji i žiri neka prosude.

Koji je razlog što Hrvatska posljednjih godina ostvaruje vrlo loše rezultate na Eurosongu? Koga najviše pamtiš od hrvatskih predstavnika, a koga inače?
Mislim da je jedini problem u izboru pjesme. Pjevači koji su obilježili Eurosong su prije svega izvrsni pjevači koji pored glas su imali dobru pjesmu i dobar scenski nastup, kao što je
Doris Dragović, Maja Blagdan i Danijela Martinović.

Ukoliko pobijediš na Dori, bi li svoju pjesmu radije otpjevao na engleskom (ili nekom drugom) jeziku, ili bi je ostavio na hrvatskom?
Najsretniji bi bio kad bi mogao otpjevati na talijanskom jeziku, jer sam na tom jeziku najviše pjevao i najbolje mi leži. Ali o tome još ne razmišljam jer sam sad sve snage usmjerio da svoju pjesmu dobro otpjevam i dobro interpretiram.

Koji su tvoji planovi u budućnosti?
Nisam nikad imao u životu neke velike planove jer puno ovoga nisam isplanirao, ali na neki čudan način sam puno toga ostvario. Zato želim samo jedno: svaki novi izazov prihvaćati s velikom odgovornošću i ono što budem radio da radim sa srcem.

I za kraj, imaš li kakvu poruku za čitatelje Eurovision-Croatia.com?

Sretan sam da ima ovako kvalitetnih  portala koji detaljno pišu o svim bitnim temama koji su bitni oko Eurosonga, a svim vašim čitateljima bi poručio: budite kritični jer i mi ne znamo sve. Kao što i vi nas slušate i mi vas želimo čuti.

Posjetite službene internetske stranice Ive Gamulina na www.ivogamulin.com.

Eurovision-Croatia.com zahvaljuje Ivi Gamulinu na ovom razgovoru i želi mu puno sreće, kako na Dori, tako i u budućoj karijeri.

Podržite Eurosong.hr

Znate li da sav sadržaj na portalu radimo volonterski, iz ljubavi prema Eurosongu, izvođačima i zajednici fanova?

Ako vam se sviđa što radimo, podržite nas!

Iza svega što vidite stoji 17 vrijednih fanova koji izdvajaju vrijeme, trud i novac za održavanje stranice, a kako bismo izvještavali s događanja sami plaćamo i putovanja i smještaj na Dori i Eurosongu.

Kako bismo i dalje mogli biti tu za vas i donositi vam zanimljive sadržaje, donirajte i pomozite da eurosong.hr ostane mjesto okupljanja za sve fanove iz regije.

Donirajte
0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?