Iz Armenije u Tel Aviv putuje Srbuk

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Facebook.com

U kasnovečernjem talk šouu Nice evening, armenska televizija AMPTV predstavila je svog putnika za Tel Aviv. Na kraju emisije, potvrđeno je ono što smo pisali jučer, a to je da je armenska predstavnica Srbuhi Sargsyan zvana Srbuk. Inače, ovo je prvi interni izbor izvođača Armenije od 2016. godine, kada je AMPTV odabrao Ivetu Mukuchyan kao predstavnicu na Eurosongu u Stockholmu.

– Počinjem novo putovanje, za koje sam sigurna da će biti puno novih emocija, ugodnih emocija, teških trenutaka i želje za borbom. Zahvaljujem se svojim sunarodnjacima, koji su uz mene kroz sve ove godine, i koji su uvijek ponosno govorili kako bi me htjeli vidjeti na Eurosongu. Zahvalila bih se AMPTV-u na povjerenju. Počinjemo dugačak put i nadam se da ćemo zajedno proći taj put uspješno – izjavila je Srbuk.

Istodobno, otvorili su javni natječaj za pjesme za sve zainteresirane autore (armenske i strane) do 10. siječnja. Iako u ovom trenutku nije specificirano hoće li ovo biti i interni izbor pjesme, ili će biti manji izbor pjesama, glavne propozicije za pjesmu su:

  • trajanje pjesme do 3:00 minute;
  • ne smije biti javno izvedena prije 1. rujna 2018.;
  • slobodan izbor žanra i jezika (armenski ili engleski);
  • da se propozicije šalju na e-mail selection@armtv.com.

Za razliku od prethodna dva izdanja Eurosonga, kada se izvođač birao putem izbora Depi Evratesil, za Eurosong 2019. donesena je jednoglasna odluka da će AMPTV izabrati izvođača.

Dugogodišnja želja fanova

– Htio bih napomenuti kako su mnogi fanovi natjecanja željeli vidjeti Srbuk na eurovizijskoj pozornici. Siguran sam da će Srbukin jedinstveni izgled impresionirati međunarodnu zajednicu – izjavio je jedan od šefova armenske delegacije David Tserunyan.

– Već dulje vremena pratim Srbukine aktivnosti – radile smo zajedn na jednom od zajedničkih projekata. Mogu slobodno govoriti o njezinom mukotrpnom radu i jedinstvenoj energiji, što je jedan od važnih komponenata kako bismo ostvarili dobar rezultat na Eurosongu – izjavila je Tserunyanova kolegica Anushik Ter-Ghukasyan.

Hoće li Srbuk pomoći Armencima da se vrate u finale, saznat ćemo u svibnju.

Komentara 4

  1. Lijepo je da znamo ime prve sudionice na ESC 2019., ali to je manje-više to. Može ona pjevati odlično, no dok ne čujemo i pravu pjesmu kojom će ići u Tel Aviv, ne vrijedi nešto pretjerano komentirati 🙂

Odgovori