Iz zemlje gejzira u Tel Aviv ide Hatari

Podijeli na Facebook Twitter
screenshot

Nakon dva polufinala, večeras je u glavnom gradu Islanda održano i veliko finale Söngvakeppnina 2019. Ovim je završena potraga Islanđana za svojim predstavnikom na Eurosongu, a zajednička odluka međunarodnog žirija iz nekoliko zemalja i gledatelja islandske nacionalne televizije je da će to biti Hatari s pjesmom Hatrið mun sigra

Pet je pjesama večeras vodilo borbu za put u Tel Aviv, a međunarodni žiri  i publika su odabrali dvije ponajbolje koje su onda još jedanput izvedene na velikoj pozornici.  U superfinale su se plasirali:

 1. Hatari
 2. Friðrik Ómar

Nakon toga, stvari su u svoje ruke preuzeli islandski gledatelji koji su svojim SMS glasanjem odabrali Hatari.

Svakako treba spomenuti sjajnu organizaciju i odličan šou koji su nam Islanđani pripremili i ove godine. Večeras je Island “zapalila” prošlogodišnja ciparska predstavnica Eleni Foureira koja je još jednom oduševila pjesmom Fuego. Publika je velikim pljeskom pozdravila i Yohannu koja je 2009. donijela Islandu sjajno drugo mjesto.

Vaš ovogodišnji favorit na Islandu je Hatari kojem ste u našoj anketi dali 47% glasova, dok je na drugom mjestu, po vašem mišljenju, ostala Hera Björk. 

Komentara 32

 1. Svijet ide naprijed samo u razvoju tehnologije, jer se to odmah prihvati. Za razvoj ostaloga, treba otpustiti kočnice.
  Dosta stranaca obozava Hatari, bas kao i Conana. Odmak predobrog zvuka. U nekim stranim zemljama je to čak već i viđeno, ali na ESC je nažalost tek strašna egzotika. Pjesme Engleske, Crne Gore, Estonije, Finske i njima slične su dokaz da na ovogodišnjem natjecanju se gadja na općenito, a “općenitost” i “kreativnost” su kao ljubav ugovorenih brakova. Nema žustrih koraka unaprijed. U budućnosti, očekujem manje takvih spojeva kako bi eurovizijske pjesme došle na razinu kolesterola prosječnog Amerikanca – visoku. U svakom smislu.
  O ukusima se ne raspravlja, no ovaj put sam morala dati neobavezan osvrt.

 2. @escfan Eto što se dogodi kad Netta pobjedi. Ovo se moglo i očekivati, Eurosong se vratio u razdoblje kiča. Nadam se da će se to zadržati samo ove godine.!

 3. voditelj koji najavljuje pjesmu, kao da je mrzi više od ičega 😀 inače super mi je kako festival države koja ima manje stanovnika od Splita i okolice, ima bolji festival od nas. HRT je btw jedna od boljestojećih nacionalnih televizija, obzirom na cijenu tv pretplate i financiranje kroz reklame. međutim, njima je važnije da imaju par tisuća zaposlenih, nego da naprave dobar program, i dobar festival, što da ne.

 4. zašto Eurosong na kraju i ne bi bio Freak show u određenoj mjeri? to je festival koji slavi različitosti, pa makar i ovakve i slične ekstreme. ovo nije festival balada, niti nacionalne muzike, već naprosto – pjesme/performansa.

  meni je ovo osobno dobra pjesma, ali bih volio da su u nastupu malo umjereniji.

 5. @blink Potpisujem ovo apsolutno za freak show. Kad prosječni gledatelji, koji gledaju samo te 3 večeri, vide te nastupe zovu Eurosong sprdnjom, freak showom i slično, a mi se pitamo zašto… Nadam se i ja da će se Švedska boriti za pobjedu, realno ima hrpa pjesama u finalu Melodifestivalena, koje su bolje od svih dosada izabranih na Eurosongu 🙂

 6. Izgleda da vokalne sposobnosti ove godine baš i nisu na cijeni. Fridrik Omar s odličnim glasom popušio od ovih freakova kod kojih ne znam čiji mi je glas iritantniji, da li od onog koji pjeva ko zombi ili onog koji pjeva ko neka curica.

 7. O Bože, šta je ovo??? Islanđani nisu poslali baladicu, već.. ovo.. šta god da je to..
  E al stvarno nemam komentara nit lošeg nit dobrog.. samo moram istaknuti da glavni vokal sa svojim “pjevanjem” može natopiti pola pozornice.. pljuje da je to nenormalno.. 😀

 8. Ovo je šušpajz svega i svačega. Mislim, cool! Tko bi rekao da ovako nešto ima i sluša se u Islandu ali više od same te saznaje nije. Ovo je definitivno za neki BAD TASTE AWARD!

 9. Dakle, ništa se nije dogodilo u pjesmi. Samo buka i očita želja da se istakne.
  Još jedan Islandski flop.
  Thank u, next.
  1/10

 10. EXTRA 🇮🇸 ova pjesma ili ti se sviđa ili ne 😃 sa dobrim nastupom ovo može napraviti tako dobar rezultat da nitko ne bi vjerovao prije samog Eurosong-a u to 👏👏 iako osobno navijam za neke druge izvođače volio bih da ova pjesma napravi pomutnju na Eurosong-u 🇮🇸 samo pametno odigrati, imate sve u svojim rukama, možete biti sami vrh ili dno, između nema

 11. Ajme ovo je predobrooooooo!!! 🤣😂🤣🤣🤣🤣
  Ge ni ja lno! Totalno cudno, ludo, nevideno! Moj No1 zasada!

 12. Hahahaha na ovom videu mi ne radi ton pa sam odgledao nastup bez tona i to je toliko prekomicno…🤣 Sada nemam zelju da poslusam sa tonom, plasim se da ce preci u tragicno… 😁

 13. Ovo mi je naaaajbolja pjesma otpočetka!!! Moj uvjerljivi favorit!!
  Moja sreća velika kao sreća šesnaestogodišnjakinje povodom negativnog testa na trudnoću!!!
  Pjesma poklanja zaborav na umor i najvažnije, nosi u drugačije dimenzije.

 14. U pocetku su mi bili jako odbojni i pjesma mi se uopste nije sviđala, ali kada sam procitao tekst i shvatio cijeli fazon pjesme od tada mislim da su oni zaista najbolji izbor za Island i gledaoci su to i dokazali. Sigurno nije tip pjesme koji cu slusati tokom ESC sezone, ali mislim da mogu jako daleko dogurati na Eurosongu, mogu se i usuditi reci da Island moze biti cak i pobjednik ove godine

Odgovori