Iznenađenje: Amsterdam odustao od kandidature za Eurosong 2020.

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Jannes Linders

Još jedan grad odustao je od kandidature za domaćinstvo Eurosonga 2020. Naime, kako je danas potvrdila gradonačelnica Femke Halsema, glavni nizozemski grad Amsterdam odustao je od daljnjeg procesa kandidature. Kao razlog navodi se manjak adekvatnih objekata za organizaciju.

Iako je u utrku za domaćinstvo Eurosonga 2020. išao s tri vjerojatne lokacije (Ziggo Dome, RAI Amsterdam i stadion Johan Cruyff Arena), u otvorenom pismu gradskom vijeću Halsema je priznala kako sve tri lokacije imaju već ispunjene termine u svibnju iduće godine. Također, odbijena je i lokacija AFAS Live (u kojem je održan Eurovision in Concert 2019) zbog nedovoljnog kapaciteta. Jedna od mogućnosti koje su predlagali jest i organizacija na otvorenom u šatorima, no to je odbijeno zbog kompleksnosti.

Gradonačelnica Halsema poželila je sreću preostalim kandidatima – Utrechtu, ‘s-Hertogenboschu, Arnhemu, Maastrichtu i Rotterdamu, koji ujedno ima najveću šansu za organizaciju.

Komentara 5

  1. Cela ova ujdurma oko kvalifikacija i izbora gradova domacina je najobicnija farsa koju EBU bespotrebno forsira poslednjih par godina. Dal’ zato sto misle da je tako zanimljivije ili ne znam iz kod razloga. Najdrasticniji primer je bio sa Portugalom kada je RTP odmah objavio da je Lisabon domacin, a EBU je insistirao na “izbornom procesu”. Vazi, 50 godina su cekali na pobedu i onda ce da organizuju Eurosong u selu moje babe, kako da ne. Tako da smo imali “prijave” bog-de-pita-kojih gradova i na kraju izberu Lisabon, gle cuda. Ok, nekad je ok imati slican proces (npr. u Nemackoj), ali mnogo cesce to nema ama bas nikakvog smisla. Svaka zemlja zna kapacitete kojima raspolaze. I ovde se od starta znali da e Amsterdam vec prebukiran za maj, a da Hag ima nisku tavanicu, a da Breda nema smestajne kapacitete, itd, itd… Farsa najobicnija.

  2. Neta je rekla da će Amsterdam biti domaćin tako da smo ovo mogli i ocekivati😂 Samo čekam još taj video ‘Welcome to Rotterdam’ na zvaničnom YT kanalu i da konacno potvrde grada domacina. Mirise na vrhunski Eurosong, ali ne zelim nista da ocekujem

Odgovori