Izrael nastupa kao 14. u finalu Eurosonga 2019.

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: Stijn Smulders

Danas i sutra (11. i 12. ožujka) u Tel Avivu se održava sastanak šefova eurovizijskih delegacija. Predstavnici 41 zemlje sudionice ovogodišnjeg Eurosonga došlo je u grad-domaćin kako bi vidjeli kako se Izraelci pripremaju za nadolazeće izdanje, kao i donijeli potrebne materijale Referentnoj grupi EBU-a. Također, na tom sastanku izvučen je i redni broj nastupa izraelskog predstavnika Kobija Marimija u finalu Eurosonga 2019.

Iako su od 2013. producenti ti koji odlučuju o redoslijedu nastupa, domaćin Eurosonga obično ždrijebom dobije svoj redni broj nastupa. Tako je čast da odabere redni broj nastupa za Kobija pripalo šefici ciparske eurovizijske delegacije Evi Papamichael, kao predstavnici zemlje koja je na prošlogodišnjem Eurosongu završila druga. Pod supervizorstvom Jona Ole Sanda, Papamichael je za Kobija izvukla redni broj 14.

Kao domaćini Eurosonga 2019., Izrael će nastupati u finalu (18. svibnja).

Inače, zadnji put kada je domaćin nastupao kao četrnaesti u finalu Eurosonga, nije prošlo najuspješnije.

Komentara 10

  1. @wecouldbethesame A i mislila sam da se radi o nečem takvom. Naravno da može, sve oko organizacije ovogodišnjeg Eurosonga meni izgleda nesigurno. Vidjet ćemo kako će to sve na kraju završiti.

  2. @hirscher1 @onlylove Neke radikalne udruge u Izraelu koje surađuju sa Netanyahuom i izraelskom vladom traže diskvalifikaciju Izraela zbog nekih njihovih izjava. S obzirom da im vlada uopće ne sudjeluje u projektu Eurosong i da KAN sve sam plaća, ne znam baš kakva će biti sigurnost. Netanyahu odjednom iz vedra neba može reći da nema Eurosonga u Tel Avivu i postaviti vojsku i policiju u dvoranu i onemogućiti održavanje natjecanja.

  3. Ma kakve veze ima redni broj! Ako je pesma vrh, moze da pobedi pod bilo kojim rednim brojem. Ove godine Holandija ima vrh pesmu!

Odgovori