Jacques Houdek: Ne osjećam se gubitnikom, onemogućili su mi ravnopravno nadmetanje – eurosong.hr
Eurosong.hr logo Eurosong.hr logo

Jacques Houdek: Ne osjećam se gubitnikom, onemogućili su mi ravnopravno nadmetanje

  4 min za čitanje   Napiši prvi komentar

Donosimo vam poslani dopis:

“Iako sam najavio tiskovnu konferenciju, ne zamjerite mi, nisam u Hrvatskoj, a mislim da nije ni potrebna. Odlučio sam sastaviti službeni dopis kojim ću se obratiti svim zainteresiranim medijima te iznijeti svoj stav o ovogodišnjem hrvatskom izboru pjesme i izvođača za Eurosong.

Nisam ljutit otišao s pozornice (kao što neki mediji izvještavaju), već sam procijenio da je vrijeme da odem, nakon što sam čestitao pobjednicima. Naime, voditelji su zaboravili da bi bilo u redu da se i meni zahvale na sudjelovanju, a i to je ipak bio Darijin trenutak pa smatram da sam postupio ispravno. Ne zamjeram nikome ništa, ali tako je bilo… Nisam se ni povukao iz javnog života nakon osvojenog 2. mjesta u finalu. Moj odlazak u London, odmah nakon finala, bio je ranije dogovoren i, unatoč velikom umoru, odlučio sam otići na put i profesionalno odraditi unaprijed dogovorene obveze. Ne osjećam se gubitnikom, kao što ni u jednom trenutku nisam nikoga od natjecatelja Dore uvrijedio, a niti mi na kraj pameti nije bilo i neće biti osporavanje uspjeha i pobjede Darije Kinzer. Prihvativši novi koncept natjecanja, svjesno sam prihvatio i sve njegove moguće prednosti i nedostatke, ipak vjerujući da će mi moja ljubav prema glazbi, iskrenost i entuzijazam s kojima ulazim u svaki novi projekt te brojna i vjerna publika pomoći u ostvarenju mog dugogodišnjeg sna da predstavljam svoju zemlju na izboru za najbolju pjesmu Starog kontinenta.

Iako je to vrlo čest slučaj u mom poslu, moje obraćanje i nezadovoljstvo neće nikada biti potaknuto kuloarskim naklapanjima “rekla-kazala”, već samo i uvijek argumentiranim činjenicama, a smatram da, nakon dva mjeseca besplatnog rada i ulaganja svoga truda i vremena na projektu “DORA 2011”, imam pravo i na svoje mišljenje, odnosno ukazivanje na nepravilnosti u nadi da će se one ispraviti u budućnosti za druge sudionike Dore.

Moja “istina” vezana je isključivo uz tehničke nepravilnosti i, vjerujem, nenamjerne organizacijske propuste koji su mi onemogućili ravnopravno nadmetanje te potaknuli poklonike moje glazbe da sumnjaju u regularnost završnog telefonskog glasovanja. Nadam se da će ekipa Dore uvažiti neke od mojih primjedaba i možda dogodine unaprijediti sustav za glasovanje.

Naime, još tijekom glasovanja u superfinalu, počeli su meni i mojem timu putem mobitela, elektroničke pošte i društvenih mreža pristizati brojne poruke nezadovoljstva zbog nemogućnosti glasovanja, bilo putem poziva ili SMS-a, za mene i moju izvedbu. Ne radi se ovdje o nekoliko pritužaba, već o stotinama poruka (dio njih donosim u privitku) koje sve govore o sličnom problemu, a taj je da moja publika u većini pokušaja nije uspjela ubilježiti svoj glas. Dopustit ćete da primijetim kako to nije pošteno ni prema meni, kao ni prema kojem drugom izvoñaču ukoliko je imao istih problema.

Organizacijska nastojanja da se svakome osigura jednak tretman ovdje su za mene završena jer vjerujem svojoj publici i ponajprije iz poštovanja prema svim tim ljudima, obraćam se sada vama. Nedopustivo je da, ako se već prihvaća isključivi, i to petminutni, sustav telefonskog glasovanja, taj isti zakazuje u tolikom broju slučajeva te potiče spekulacije o regularnosti izbora i finalnog ishoda te su opravdani prigovori moje publike koja je nezadovoljna činjenicom da njihovi glasovi nisu mogli biti ubilježeni. Ukoliko pružatelj usluga i organizator natjecanja nisu bili u stanju osigurati dovoljan broj linija i kvalitetnu telekomunikacijsku infrastrukturu, tada je bilo potrebno pristupiti drugačijem modelu izbora. Ovako, zbog netransparentnosti, nitko nikada neće znati koliko je glasova prikupio ili mogao prikupiti u pet(!) minuta. Vjerujte, gorak je i nezavidan osjećaj kada je vaš višetjedni trud bačen na rulet koji se zove televoting, a posebice sada kada nije osigurana njegova optimalna upotreba.

0
PODIJELI ČLANAK

Još nema komentara. Neka tvoj komentar bude prvi?

Komentiraj članak

Komentari se moderiraju i objavljuju samo ako pridonose raspravi na konstruktivan način. Ukoliko se ne slažeš s nekim člankom ili komentarom, slobodno iznesi svoje mišljenje ali na pristojan način. Ako se tvoj komentar odnosi na gramatičke ili stilske pogreške, problem s web stranicom ili bilo što drugo što nije vezano uz članak, javi nam se.

Trebaš biti prijavljen za komentiranje! Prijavi se?