Jamala: Ako pjevate o istini, to zaista može dotaknuti ljude

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Kako to obično biva nakon svakog finala i proglašenja pobjednika Eurosonga, tako je i večeras novopečena pobjednica najveće europske glazbene manifestacije prisustvovala konferenciji za novinare koja je bila namjenjena za pobjednika šoa.

Ne mogu riječima na engleskom da opišem kako se osjećam. Ovo je sjajno. Ovo je ludo – rekla je na samom početku Jamala i dodala kako je bila sigurna da je bila u pravu u jednom da – ako pjevate o istini, to zaista može dotaknuti ljude.

Nakon zahvalnosti Stockholmu i organizatorima natjecanja Eurosonga 2016., te izrazima zahvalnosti cijeloj ovogodišnjoj ukrajinskoj delegaciji, Jamala je otkrila kako je u budućnosti čeka rad na novom albumu koji će izaći uskoro.

Radit ću na mom novom alumu. Izaći će vrlo brzo. Evo već sam danas napisala jednu novu pjesmu, koja je inspirirana upravo sloganom ovogodišnjeg Eursonga – rekla je pjevačica i otpjevala djelić pjesme We Are Together.

Zanimljivo je i to da je istaknula kako bi, da je bila u mogućnosti da glasuje, svoj glas poslala upravo drugoplasiranoj australskoj predstavnici Dami Im.

Jako me raduje što su Australci glasovali za mene. Australija se natjecala s prelijepom i snažnom pjesmom. Da sam mogla da glasujem, glasovala bih za Australiju – bila je iskrena Jamala.

Dobrodošli u Ukrajinu!

Na kraju press konferencije izvršni supervizor Pjesme Eurovizije Jon Ola Sand predao je paket dobrodošlice šefici ukrajinske delegacije Victoriji Romanovoj, kao znak za početak priprema Eurosonga 2017.

Večeras si stvorila trenutak za cijelu Europu i to je nešto što će imati odjeka na duže staze i mi smo ponosni na tebe. Dobila si veliku podršku od žirija i publike. Želim da čestitam tebi i tvom timu – obratio se Ola Sand Jamali i istaknuo kako su oni oduševljeni zbog dolaska u Ukrajinu na Eurosong 2017.

Uskoro ćemo započeti pregovore. NTU je bio domaćin Eurosonga  2005. i to je bio odličan događaj. Siguran sam da mi to možemo ponovo da postignemo – rekao je glavni čovjek Eurosonga.

Završna poruka ovogodišnje pobjedničke press konferencije bila je: Dobrodošli u Ukrajinu!

Komentara 18

 1. Ne vidim nikakve politicke konotacije u pjesmi, apsolutno prezirem svaku vrstu nacionalizma,nisam ni sklon isticanju nacionalnosti. Jamala govori ustvari o besmislenosti rata, kritizira ga te poziva na mir sto je svakako bolje nego da je Eurosong osvojio ruski pjesmuljak bez ikakve narucite poruke, pa eto sto se i same izvedbe i pjesme tice, mislim da je glazba stvarno pobijedila 🙂

 2. Zasluzena pobjeda def. Bila mi je favorit i na preselekciji,kao i na eurosongu.Smatram da pjesma nije politickog karaktera,nego historijskog.Ali,dzaba ljudima govoriti.Svaka cast Jamala ?

 3. To je bio glas boli i glas istine.Istina nije ruski LED ekran ili poljski kičeraj, Jamala je pokazala što znači PJEVATI i pričati priču.

 4. ja odmah sada mogu analizirati npr. pjesmu “Euphoria” od Loreen i pronaći skrivenu političku poruku. dakle, pustite tu priču.
  Ukrajina je imala perfektan nastup, žena je samo stala na scenu i sa sjajnim vokalom je sve gledatelje prikovala uz ekran. bila je fenomenalna. uspjela je od neatraktivne pjesme stvoriti remek djelo u te 3 minute. svaka čast 🙂

 5. tekst ukrajinske pjesme je korektan, nema apsolutno ništa političko u stihovima. fascinantno mi je koliko stručnjaka na društvenim mrežama ima hahaha kao, oni su prepoznali politiku u ukrajinskoj pjesmi, a smijem se kladit da ni ne znaju pričat engleski kako treba, a sad uzeli prevoditi stihove. evo plačem haha 😀 i još uz to pola pjesme otpjevano na krimskom tatarskom, evo sve ga Hrvatine razumiju pa pronašli političke poruke.

 6. Zasluzena pobeda Ukrajine ! Ali generalno od politike mi je vise muka !!! Valjda ce se nesto na bolje promeniti u Kijevu 2017.

 7. Pjesma će za dva dana biti zaboravljena jer se neće moći čuti nigdje. Prilikom samog nastupa je odglumila uzdisaje koje su svi po….li. I đaba nam slogan #cometogether kad pobjedi pjesma s političkom porukom. I nek mi nitko ne objašnjava priču o babi njezinoj. Također, veliki bodovi koji su dodjeljivani od žirija Azerbajdžanu, Švedskoj i Gruziji mi nisu nikako jasni. Neću se osvrnuti ni na naše balkanske susjede…
  Poljak treći ili četvrti na televotingu, upitnici mi dalje lebde iznad glave.
  Nadalje , kako objasniti kada žiri nagradi bodovima očiti rip off pjesme Sax od Fleur Easta.
  Srbiju i Hrvatsku su pokopali vizualni izgledi nastupa, ali također dobiti onako malo bodova od žirija za vokalno savršene izvedbe u PF i finalu je sramota.
  Sve u svemu čestitam Nini što nas je uvela u finale.

 8. Već vidim kako bi Hrvatsku izbacili na 5 godina da smo došli s pjesmom o ratnim zločinima….
  Čestitam Ukrajini na pobijedi, Nini na sjajan nastup i šta je zbog nje Hrvatska opet bila u finalu. ♡

 9. Imamo pjesmu koja će se svirat na sprovodima!! Katastrofa!! Prošle godine se povuku zbog rata, ove se vrate sa političkom pjesmom i pobjede! Namještaljka samo takva!!

 10. Itekako zaslužena pobjeda, čestitke! Fenomenalna izvedba i glas!
  Ukrajina je dočekala svoju pobjedu na švedskom tlu nakon što se SVT u Malmöu u startu potrudio svim silama sabotirati predivnu Zlatu Ognevich.

Odgovori