KAN: Jedna delegacija oštećena za 17,600 eura!

Podijeli na Facebook Twitter
Foto: israeltourism

Izraelska televizija KAN danas je objavila nevjerojatnu vijest o jednoj eurovizijskoj delegaciji koju su internetski prevaranti uzeli više od 15 tisuća eura! Oko ovog slučaja angažirala se i izraelski MUP.

Jedna delegacija ostala je kratka za 17,600 eura, nakon što su postali meta osoba koji su se predstavljali kao izraelski hotelski lanac. KAN je prenio vijesti kako je prevara određene delegacije išla nekoliko tjedana prije nego su oni kao organizatori postali svjesni.

Kako je išla priča?

Prema izvještajima, delegaciju je lažni hotelski lanac tražio uplatu za sobe, s potvrdom o plaćanju s e-mail adrese koja je imala dva slova zamijenjena u imenu hotelskog lanca. U kasnijem e-mailu upućenoj lažnoj adresi, delegacija je poslala potvrdu uplate na žiro-račun unutar Izraela. Međutim, lažni hotelski lanac ponovno se javljao toj delegaciji s upitom da novce uplate na račun osobe van granica Izraela, što je ta delegacija i učinila.

Prošlog petka, nepoznata je delegacija kontaktirala KAN, inače organizatora Eurosonga 2019., kako bi zatražila pomoć oko tog slučaja, nakon što su postali sumnjičavi zbog višestrukih upita “hotelskog lanca”. KAN je odmah kontaktirao pravi hotelski lanac da im kaže kako su njihov identitet preuzele nepoznate osobe, te tako dobili potvrdu kako se radi o financijskoj prevari.

KAN i izraleska policija pokrenuli su istragu u ovom slučaju, a zasad organizatori vjeruju kako je samo ova delegacija bila meta prevare.

Kako prenosi Eurovoix, ta je delegacija navodno već dobila natrag izgubljene novce, a prevara je započela u zemlji iz koje ta delegacija (nacionalna televizija) dolazi. Također, sve ostale delegacije su obaviještene o ovom slučaju.

Komentara 2

Odgovori