Kina domaćin azijsko-pacifičke inačice Eurosonga

Podijeli na Facebook Twitter
sochina.mfa.gov.cn

Priča o Eurosongu u kojoj Europa uživa već 63 godine, polako se širi i na druge kontinente. Nakon najava i inicijalnih koraka ka organizaciji prvog Asia Song Contesta čiji će domaćin biti Australija, ovih dana smo dobili potvrdu kako Eurosong dobija još jednu svoju inačicu, i to azijsko-pacifičku.

Naime, Azijsko-pacifička radiodifuzna organizacija je potvrdila na nedavno održanom sastanku u Turkmenistanu kako će od 16. do 20. listopada 2019. godine, kineski Qingdao biti domaćin prvom izdanju “ABU Song contesta”. Službeni organizator prvog izdanja natjecanja bit će kineska državna televizija CCTV, a dio troškova za organizaciju pokrit će i kineska vlada.

Ovo će natjecanje biti u svojevrsnoj koliziji s već najavljenim prvim izdanjem Asia Song Contesta koji će se sljedeće godine ugostiti Australija, a u čijoj organizaciji izravno sudjeluje i EBU. Bitno je naglasiti kako Azijsko-pacifička radiodifuzna unija okuplja radio-televizije iz čak 52 zemlje i regije Azije i Pacifika. Ipak, zasada je nepoznato koje će natjecanje imati više sudionika – Asia Song Contest ili ABU Song Contest.

Komentara 1

Odgovori