Kladionice: Francuz nije izdržao, Ukrajina prijeti Rusiji

Podijeli na Facebook Twitter
EBU

Drugi krug proba uoči Eurosonga 2016. je iza nas, a kladionice su i ovaj put različito reagirale na neke pjesme. Ono što je svakako najvažnije je činjenica da se koeficijentima nije pretjerano svidio minimalistički nastup francuskog predstavnika, Amira, pa su, nakon nekoliko tjedana vrlo ozbiljnog približavanja vodećem Rusu, od jučer ipak u stagnaciji. Situaciju je fantastičnim nastupom iskoristila ukrajinska predstavnica Jamala koja je nakon današnje probe u svega nekoliko minuta u toj mjeri poharala kladionice da, ne samo da je prešla Francuza i sada zauzima drugo mjesto, već su njeni koeficijenti vrlo blizu onih koje trenutno ima dosad neprikosnoveni Sergey Lazarev. Mnogi koji su uživo pratili njen nastup gotovo su uvjereni da je Ukrajina ta koja će slaviti pobjedu za tjedan dana. Još jedna promjena u samom vrhu je vrlo teško objašnjiv porast koeficijenta na Australiju, koja trenutno zauzima tek peto mjesto u redu za pobjedu, a Šveđanin Frans opet je četvrti.

Da li je ovo pobjednički nastup na ovogodišnjem Eurosongu ? 

Hovi i Sanja napreduju

Ostalima probe nisu donijele značajnije promjene, te su njihova napredovanja i nazadovanja uglavnom bila u okviru jednog ili dva mjesta. Ipak, vrijedi istaknuti kako se nastavio rast šansi za pobjedu predstavniku Izraela koji je prije tri dana bio 30., a sada je već na 11. mjestu. Među najboljih deset je i predstavnica Srbije, Sanja Vučić, no njeni koeficijenti su nešto “crveniji” što sugerira da će se, što se kladionica tiče, teško održati baš na tom mjestu do početka natjecanja.

No, kladionice su jedno, a pravo glasanje na Eurosongu nešto sasvim drugo. Hoće li se Francuz vratiti, ili će Jamala srušiti i Lazareva, kao što je to učinila sa svim ostalim favoritima? Hoće li Nina dokazati klasu i vratiti se u punom sjaju? Da li je pošteno i da li je opravdano da čak četiri od šest bivših jugoslovenskih zemalja zauzima zadnjih sedam mjesta? Odgovore ćemo doznati za točno tjedan dana. 

Komentara 33

 1. idemoo Jamalaaa #dopobjede
  od početka smo znali da će ta žena napraviti veliku stvar
  bilo bi odlično da UKR pobijedi i da skine tu prenapuhanu Rusiju

 2. kako bi bilo cool da Ukrajina i Rusija budu u TOP 2 na televotingu. već sada mogu osjetit napetost u zraku dok Petra Mede odugovlači pri objavi tko je pobijedio 😛 i naravno, Ukrajina pobjednik, oduševljenje, zemljotres u areni.
  mada mislim da ćemo imati surprise winnera, nekoga trećeg. jedva čekam 🙂

 3. @endlessly da upravo tako. Mislim Švedska je dobra za Bosnu jer u toj zemlji žive 0.5 mil Bosanaca što je velik broj čitave populacije i ne čudi da dosta puta iz Švedske dodju visoki pojeni… ali ovo ostalo ne ide ni jednoj ex YU zemlji u prilog.. Ako ćemo taktirati

 4. BIG 5 + Zemlja gost ne smiju glasati na oba dva polufinala nego po 3 zemlje na prvom a ostale 3 na drugom… Sastav koja zemlja gdje se svake godine promijeni… Mislim da se to izvlači

 5. Zato što možemo tek u drugom da glasamo… Barem možemo live gledati prvo polufinale što nije uvijek bilo tako već na u ponoć dadnu reprizu… Uff

 6. Žiri baltičkih zemalja, Ukrajine i Gruzije će Rusiji dati vrlo niske ili nikakve bodove. Dodatna “motivacija” će im biti što će se glasovi žirija prezentirati odvojeno od televotinga, gdje će, što se tiče istih zemalja, biti potpuno suprotno.

 7. Koje sranje… Njemačka neće moći glasati na 1. Polufinalu 🙁

  Što se tiče Rusije i Ukrajine ja mislim da će ove godine biti oba dvjema zemljama teško. Dobro, Rusija može očekivati bodove od svoje dijaspore… to je ziher ka amen u crkvi… No ovaj rat će donijeti do jake podjele u bivšim sovjetskim republikama i nebi me čudilo da žiri se postavi protiv rusije na stranu Ukrajine ili čak pojene preusmjere nekoj sasvim trećoj opciji da ostanu neutralni u ovom konfliktu. Mislim nemojmo se zavaravati u dosta zemljama je žiri kako bi rekao politički kompromitiran. A uz to je i sasvim drugačiji sustav bodovanja. Tako da mislim da je sve malo neizvjesno pa tako i kladionice taj novi faktor još ne mogu 100% ubaciti u statistiku.

 8. Mislim da su ove godine kladionice totalno u krivu sto se tice Rusije i Ukrajine. Nijedna pjesma nije toliko dobra da bi digla Europu na noge. Kao da je ostatak Europe briga za stanje u Ukrajini kad je rijec o poruci koju pjesma prenosi. Njezino zavijanje isto nece proci kod publike.

 9. Cestitam redakciji na tome sto su se potrudili da makar od sutra dobijamo informacije iz prve ruke. Jedva cekam.☺

 10. Ako Rusija nije pobijedila s Polinom koja je imala jaču pjesmu, onda stvarno ne znam kako će pobijediti s You’re The Only One”.
  Što se tiče pitanja Rusija ili Ukrajina, definitivno Ukrajina.Teoretski je i Conchita imala političku poruku tako da stvarno mislim da nema svrhe raspravljati o tome.Jamalin glas je savršen, a nastup je u skladu s pjesmom-mračan i moćan.

 11. Djeca i mladja populacija ce glasati na Sergeya a odrasli za Jamalu. Haha jedva cekam da vidim i taj televoting. Ako ziri bude imalo pravedan Jamala tu osvaja dosta.

 12. Wow, Ukrajina ima stvarno dobri pjesmu, tek sad mi se svidjela kako spada 🙂 dobar minimalisticki nastup koji istice pjesmu , a emocije ne nedostaje! 😀 mogla bi visoko zenska!! 🙂

 13. Rusi u panici. Razmisljaju da Sergay opet roljne u nesvijest ne bi li mu donijeli poneki poen. No, kako kaze stara crnogorska, ne pomaze voda, majko, sa korita Ivanova.

  Idemoooooooo
  Pobjeda !!!!

 14. Rusija je umjetno napuhan favorit.Pjesma je staromodna a nastup je ultra moderan ali bez ikakve vrijednosti.Ukrajina će proći puno bolje od Rusije, nakon ovakve probe nema sumnje.

 15. @landscaping
  Nikad ne podcjenjuj glasove publike,nikad ne znas kako se situacija moze preokrenuti.Mozda neko nece cijeniti nastup kao glas koji u ovom slucaju(po mom misljenju) Jamala ima bolji ?

 16. Dim Bilan (1 ) vs Ani Lorak (3) …….. 2008 , Beograd
  Sergej ( 1) vs Jamala (3) ………. 2016, Stokholm

  po tome SRB bi trebala da osvoji 6 mesto kao Jelena Tomašević , .. ja zadovoljan … ha haaaaaaaaaaaaaaaa

 17. ha haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ni prići neće sa ovim nastupom ukupnoj sumi bodova Sergeju , mogu da je stave na kladama da je prva i odmah , potpuno nebitno . ..videćete kad krene glasanje. Kod žirija može biti malo ispred Sergeja ali kod publike daleko ispod Sergeja .
  Biće zanimsljivo videti glasove publike RUS i UKR , tu ide razmena bodova, pogotovo iz UKR u pravcu RUS tj ka Sergeju koji je vrlo popularan u UKR. Što se tiče žirija bodovi se neće razmeniti ili možda nešto malo , drugačije nije logično za očekivati .

 18. Pa normalno da je Francuska pala kad je iz nepoznatog razloga u doslovno dva dana došla sa 8. na 2. mjesto. To je jedna prosječna stvar, ali nikako pobjednik, Čak nije ni za top 5.

Odgovori