Kladionice nakon prvih proba – ima li promjena (2)?

Podijeli na Facebook Twitter
ESCKAZ

Danas popodne su završile prve probe zemalja sudionica drugog finala ovogodišnjeg Eurosonga u Kijevu. Koga kladionice vide kao sigurnog finalista, a kome je to mjesto postalo nesigurno, saznajmo u idućim redovima.

Drugo polufinale

U sljedećoj tablici možemo promotriti razliku između deset polufinalista koji imaju najviše šanse za kvalifikaciju po kladioničarima prije i poslije proba. Svi podaci su uzeti sa oddschecker.com, 29. travnja i 3. svibnja.

Top10 prvog polufinala prije prvih proba Top10 prvog polufinala nakon prvih proba Razlika (+/-/=)
Bugarska Bugarska =
Mađarska Danska +1
Danska Rumunjska +1
Rumunjska Estonija +2
Izrael Izrael =
Estonija Mađarska -4
Srbija Nizozemska +2
Norveška Norveška =
Nizozemska Srbija -2
Švicarska Austrija +1
Austrija Švicarska -1
Bjelorusija Bjelorusija =
Makedonija Hrvatska +2
Irska Makedonija -1
Hrvatska Irska =
Malta Malta =
Litva Litva =
San Marino San Marino =

I dok je začelje ostalo više-manje isto, u TOP10 su se dogodile neke veće promjene. Nakon prvih proba najviše su pale Mađarska Srbija s time da će potonja po pretpostakama kladioničara biti na rubu kvalifikacija u finale. Nizozemska i Estonija bilježe najveći rast u TOP10, te sada drže sedmo, odnosno četvrto mjesto. Od ostalih zemalja iz regije, Makedonija je pala za još jedno mjesto te sada drži četrnaestu poziciju, dok je Jacques današnjom probom zadobio malo povjerenja i od strane kladioničara te ga sada stavljaju na dvanaesto mjesto.

Finale

Samo su dvije zemlje iz drugog polufinala u TOP10 u finalu po kladioničarima, a to su Bugarska, koja već dugo drži drugu poziciju te Rumunjska koja je nakon svoje prve probe naglo skočila sa trinaestog, na sedmo mjesto. Doduše, valja napomenuti da Danska Estonija su na jedanaestom, odnosno dvanaestom mjestu. Bit će zanimljivo usporediti sadašnje stanje na kladionicama, i ono nakon drugih proba koje za sudionike prvog polufinala počinju već sutra.

Komentara 8

 1. Trebali su imat staging i odjeću sličnu kao u spotu , pjesma je previše klasična i otmjena rekao vi , za ovakav kič , postoje pjesme kojima kič savršeno leži, ali ovoj savršeno ne leži , za mene velika greška

 2. O, Bože. Ro dobro kažeš. Tek sam sad pogledao njihovu izvedbu. Hejtam žutu haljinu. I nigdje veze s ekranom. Mislim da je ovo snažna pjesma te da su trebali mnoštvo efekata upotrijebiti,bijela svijetla…slabo je ovo..jaka pjesma,slab izražaj.

 3. Mislim da je Švicarska zeznula stvar , staging i pjesma mi jednostavno ne idu zajedno , nema smisla

 4. Osvojili smo 6.mjesto od 10 mjesta po pitanju najbolje današnje izvedbe. Osvojili smo 11% što je odlično jer pobjednik te ankete je Bugarin ,a on je osvojio tek 16%. To znači da se danas nitko danas nije izdominirao s nastupom. Svi su podjednaki dok su Litva i San Marino na dnu oceana s 4%
  #Hrvatska

 5. Ove godine ce klasionice bitno podbaciti u odnosu na konacni rezultat. Mozda ce pogoditi pobjednika, to ocito mema sumnje, ali za ostale pjesme ce biti veliki fail. I jos nesto, nastupi ove godine nisu bas nesto karizmaticni kod vecine zemalja. Dosli su odraditi, tako kod vecine izgleda. A i cijelu atmosferu je narusio i politicki sukob Rusija-Ukrajina, htjeli mi to priznati ili ne.

 6. Ma ni same kladionice ne znaju što će se dogoditi u 2. polufinalu jer koeficijenti luduju, a sve zemlje su u igri, izuzev prve 3 (Bugarska, Danska, Rumunjska) koje su sigurne (barem tako izgleda jer su na vrhu konstantno) te zadnje 3 (Malta, Litva, San Marino) koje nemaju nikakve šanse..
  npr. za manje od sat vremena – Makedonija skoči sa 14. na 7.mjesto te ponovno potone i zamjeni mjesta sa Srbijom.. čak smo i mi neko vrijeme bili na 9.-10. poziciji pa smo ponovno skliznuli, ali na 15. … uglavnom, bit’ će tijesno

 7. Estonci 13. Na kladionicama?
  0 karizme,0 nastup,vokalno bzvz i prelagano za otpjevat…. Ako su oni 4. Za prolazak u finale onda se vidi da kladionice nemaju smisla….

Odgovori